Basket Talk

Τουρκία - Ισλανδία 76-75: «Σωτήρας» Μπιμπέροβιτς, γλύτωσε από ήττα – σοκ τον Αταμάν!

Τουρκία - Ισλανδία 76-75: «Σωτήρας» Μπιμπέροβιτς, γλύτωσε από ήττα – σοκ τον Αταμάν!

Ο Εργκίν Αταμάν εμπιστεύτηκε τον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, και αυτός έσωσε τους Τούρκους από σοκαριστική ήττα!

Η Τουρκία φιλοξένησε στο «Σινάν Ερντέμ» την Ισλανδία, έχοντας ανάγκη τη νίκη, μετά την ήττα από τους Ιταλούς στην πρώτη αγωνιστική.

Οι σκληροτράχηλοι Ισλανδοί δυσκόλεψαν πάρα πολύ τους Τούρκους, οι οποίοι μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, φάνηκε να «καθαρίζουν» το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, ανοίγοντας σε διψήφιο επίπεδο τη διαφορά (50-39). Η Ισλανδία επέστρεψε, μείωσε τη διαφορά μέχρι και στον πόντο για το 68-67, και στη συνέχεια για το 74-73, με τον Έλβαρ Φρίντρικσον του ΠΑΟΚ, να σημειώνει δύο πολύ μεγάλα τρίποντα.

Το φινάλε του αγώνα ήταν συγκλονιστικό, με τον Γκούντμουντσον να βάζει μπροστά τους Ισλναδούς για πρώτη φορά στο παιχνίδι, για το 74-75. Μετά το τελευταίο τάιμ-άουτ, ο Αταμάν «έδωσε» την μπάλα στον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, ο οποίος με ένα εκπληκτικό turn-around σουτ, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του!

 

Για να γίνει «ήρωας της τελευταίας στιγμής ο Μπιμπέροβιτς, Σανλί (20 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και Οσμανί (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ), «κουβάλησαν» την Τουρκία σε όλο το παιχνίδι. Για τους ηττημένους, Χέρμανσον ( 15 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Φρίντρικσον (14 πόντοι, 5 ασίστ) και Χλίνασον ( 12 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ήταν οι πρωταγωνιστές.

 

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 35-30, 54-47, 76-75

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0