Basket Talk

Αταμάν: «Νιώθω σαν προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Στην πρώτη μας συνάντηση ο Γιαννακόπουλος μού είπε…»

Αταμάν: «Νιώθω σαν προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Στην πρώτη μας συνάντηση ο Γιαννακόπουλος μού είπε…»

Η εμπειρία του ως τώρα στον Παναθηναϊκό, η ατάκα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην πρώτη τους συνάντηση και η «υποδοχή» του Ολυμπιακού. Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για όλα, σε Μέσο της Τουρκίας!

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Εργκίν Αταμάν, στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet». Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων ήταν η εμπειρία του στον πάγκο των «πρασίνων», η πρώτη του συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και τα λουλούδια που έλαβε από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Τούρκος τεχνικός:

«Υπάρχουν διαφορετικά προφίλ εδώ. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε τη φήμη ενός δύσκολου ανθρώπου, όμως κατά την άποψή μου δεν είναι έτσι. Στηρίζει συνεχώς την ομάδα με ενθουσιασμό μένοντας εκτός των γραμμών. Είναι κομμάτι της ομάδας. Η οικογένειά του έχει τον Παναθηναϊκό για 40 χρόνια, το βλέπει ως την κληρονομιά από τον πατέρα του. Έχει ηρεμήσει κάπως τα τελευταία χρόνια, γιατί τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως ήθελε, αλλά τώρα είναι πολύ χαρούμενος. Γι' αυτό και πήγα στην Ελλάδα. "Θέλω να αναβιώσω τον ενθουσιασμό που δημιούργησε ο πατέρας μου", μου είπε στην πρώτη μας συνάντηση. Αυτό το μέρος είναι διαφορετικό.

Αυτή τη στιγμή νιώθω σαν να είμαι προπονητής της Γαλατάσαραϊ ή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα. Επίσης, ο επαγγελματισμός εντός του κλαμπ είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν είχα ποτέ προβλήματα στη συνεργασία μου με προέδρους στο παρελθόν. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει ενεργούς προέδρους. Οι παίκτες πρέπει να βλέπουν πως ο πρόεδρος είναι ενεργός».

Για την υποδοχή του από τον Ολυμπιακό: «Μετά τη συμφωνία μου με τον Παναθηναϊκό μου έστειλαν λουλούδια στο ξενοδοχείο που έμενα. "Καλωσήρθατε κ. Αταμάν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι", έγραφε το σημείωμα. Μας σέβονται και λένε πως ο άνθρωπος που ήρθε εδώ θα μας βάλει προκλήσεις. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, ο Αταμάν ήρθε και είπε στην αρχή της σεζόν πως τα πράγματα θα αλλάξουν και άλλαξαν. Μας σέβονται. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα».

Οι πρώτες του ημέρες στην Ελλάδα: «Από την πρώτη μέρα ο κόσμος με υποδέχθηκε με αγάπη. Πριν κάνω το οτιδήποτε άκουγα να λένε πως έφτασε ο Αταμάν. Όταν βγήκα στους δρόμους με έβλεπαν σαν τον σωτήρα από την Τουρκία. Πέραν του επαγγελματισμού, η μεγαλύτερη έλλειψη στην Τουρκία αφορά τον σεβασμό και το ενδιαφέρον. Παίρνεις δύο φορές τον τίτλο στην EuroLeague και ο κόσμος δεν σε σέβεται. Οι οπαδοί και ο Τύπος ξεκινάει αμέσως την κριτική αν χάσεις ένα - δυο ματς στην Τουρκία».

Για τις διαφορές που εντόπισε στην αθλητική κουλτούρα στην Ελλάδα: «Η αθλητική κουλτούρα στην Ελλάδα είναι διαφορετική. Ο κόσμος λέει: "Έχουμε τον προπονητή που πήρε δύο φορές την Euroleague ή και τρεις". Ακολουθούν τα πάντα. Τα πράγματα ξεκίνησαν να πηγαίνουν πολύ καλά από τη στιγμή που έφτασα. Κανείς δεν το περίμενε, γιατί κάναμε πάνω από 10 μεταγραφές σε μια ομάδα που πέρυσι ήταν τελευταία. Το μπάτζετ της ομάδας είναι 15-16 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 6ο ή το 7ο μπάτζετ στη διοργάνωση. Παίζουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, το οποίο δημιουργεί "τρελή" ατμόσφαιρα».

Για τις καλοκαιρινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού: «Εγώ τις έκανα όλες, η διοίκηση πήρε όποιον παίκτη ήθελα. Μέχρι στιγμής καμία ομάδα που έχω δουλέψει δεν έχει κάνει μεταγραφή χωρίς την έγκρισή μου. Υπήρχαν κάποια συμβόλαια με παίκτες πριν έρθω εδώ, αλλά εγώ ήθελα όλους τους νέους παίκτες».

Για όσα έχει ζήσει στη χώρα μας: «Δεν μπορώ να περπατήσω στον δρόμο χωρίς να με σταματήσουν για φωτογραφίες. Όμως, αυτό που με αγγίζει παραπάνω είναι τα λόγια που ακούω. "Ευχαριστώ που ήρθατε στην ομάδα", μου λένε. Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό, κανείς δεν μου το είχε πει αυτό. Στο ξεκίνημα της σεζόν είχαμε χάσει από τον Ολυμπιακό με 25 πόντους στο Super Cup. Όλοι λένε: "Δεν πειράζει, θα κάνεις αυτή την ομάδα πρωταθλήτρια". Βγήκα διστακτικά στον δρόμο, αλλά ο κόσμος έδειξε πως με πιστεύει. Σε κανένα εστιατόριο ή σε καμία καφετέρια δεν με αφήνουν να πληρώσω. Φυσικά, έλαβα αγάπη και στην Τουρκία, αλλά στην Αθήνα όλο αυτό είναι διαφορετικό, υπάρχει πραγματική αφοσίωση εδώ. Υπάρχει μία ιδιαίτερη αθλητική κουλτούρα στον Παναθηναϊκό. Έχουν μάθει τουρκικά και έρχονται στα ματς και μου λένε "Σε ευχαριστώ" στα τουρκικά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0