Basket Talk

Ισπανία – Λετονία 75-79: Το «Λούκα Μπάνκι effect» συνεχίζεται! (video)

Ισπανία – Λετονία 75-79: Το «Λούκα Μπάνκι effect» συνεχίζεται! (video)

Η Λετονία συνεχίζει ασταμάτητη με τον Λούκα Μπάνκι στον πάγκο της και δεν πτοείται από κανέναν αντίπαλο. Έτσι έγινε και κόντρα στην Ισπανία την οποία έριξε στο… καναβάτσο με 75-79, ακόμη κι αν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έκανε μία θετική εμφάνιση.

Η Ισπανία υποδέχτηκε τη Λετονία στην Σαραγόσα για το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών παραθύρων του EuroBasket 2025 σε μία βραδιά που συνοδεύτηκε από την επιστροφή του Ρίκι Ρούμπιο στην αγωνιστική δράση.

Οι Λετονοί πανηγύρισαν την πρώτη νίκη στα προκριματικά με πρωτοπόρο τον Ρίχαρντς Λόμαζ με 18 πόντους και 7 ασίστ και τον Ρίκι Ρούμπιο να ξεχωρίζει με 11 πόντους και 5 ασίστ, ενώ για τους Ισπανούς ξεχώρισε ο Ντάριο Μπριζουέλα με 16 πόντους. Θετικός ήταν και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Από την αρχή της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά και με διψήφιο προβάδισμα το οποίο διατήρησε ως τα μισά και της δεύτερης περιόδου, όπου και ο Τζέιμι Πραντίγια βοήθησε τους Ισπανούς να… ροκανίσουν την διαφορά στο 37-40.

Μετά την ανάπαυλα, με την Ισπανία να έχει πλησιάσει στο τρίποντο, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι προσπάθησε να ξεφύγει ξανά στο σκορ (39-48) και διατηρούσε το προβάδισμα με την βοήθεια των Γκραζούλις και Στέινμπεργκς. Ωστόσο, οι Αποστέγκι και ΜπρΙζουέλα για τους Ισπανούς έφεραν το ματς σε ισορροπία πριν την τελευταία περίοδο (57-57).

Στο τέλος, η Λετονία φάνηκε να παίρνει «ανάσα» δια χειρός του Λόμαζ (61-66) από την περιφέρεια, όμως η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο πλησίασε ξανά στο καλάθι (71-73) με τρίποντο του Ρίκι Ρούμπιο. Ο Λόμαζ απάντησε για το 71-76 με τον Ρούμπιο να ευστοχεί από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» σε 2 από τις 3 βολές που εκτέλεσε (73-76).

Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, το ματς εξελίχθηκε σε… θρίλερ μέχρι να καταφέρει η Λετονία να «σφραγίσει» τη νίκη της με 75-79.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 37-40, 57-57, 75-79

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0