Basket Talk

Πρώτη στην Ευρώπη; Και όμως η Ελλάδα του Βασίλη Σπανούλη τους ξεπερνά όλους!

Πρώτη στην Ευρώπη; Και όμως η Ελλάδα του Βασίλη Σπανούλη τους ξεπερνά όλους!

Ο «Kill Bill» έχει βάλει ήδη… buzzer beater με τις επιλογές του ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στέλνοντάς την στην κορυφή της Ευρώπης!

Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο παράθυρο προκριματικών του EuroBasket 2025 με το πρώτο τζάμπολ για την Ελλάδα να γίνεται στο ΣΕΦ την Παρασκευή (23/02, 21:00) κόντρα στην Τσεχία.

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τις επιλογές του γι’ αυτή τη φάση της διοργάνωσης και κάπως έτσι βρέθηκε στην κορυφή μίας πολύ ξεχωριστής λίστας.

greece.jpg

FIBA και EuroLeague κατάφεραν επιτέλους να βρουν την «χρυσή» τομή στην κοινή τους διακοπή κι έτσι οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν στο ρόστερ τους παίκτες που αγωνίζονται στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Κάπως έτσι από τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν, οι 22 έχουν έστω από έναν «Ευρωλιγκάτο» παίκτη σε αυτά τα προκριματικά.

Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση από παίκτες EuroLeague μετρώντας 11 από τους 15 που κλήθηκαν συνολικά με τον Βασίλη Σπανούλη να αφήνει πίσω του προπονητές όπως ο Σέρτζιο Σκαριόλο, ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

serbia.jpg

Συγκεκριμένα, Ισπανία, Ιταλία και Σερβία έρχονται δεύτερες πίσω από τη «γαλανόλευκη» με 10 παίκτες, ενώ ακολουθούν η πρωταθλήτρια κόσμου, Γερμανία, με τη Γαλλία με 8 παίκτες.

spain.jpg

Αμέσως μετά, η Τουρκία του Εργκίν Αταμάν έχει 7 παίκτες που αγωνίζονται στην EuroLeague, το Ισραήλ 5, η Λιθουανία 4 και η Κροατία 3. Πολωνία, Εσθονία, Δανία, Σλοβενία και Γεωργία αποτελούνται από δύο παίκτες έκαστος, ενώ οι Τσεχία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λετονία και Μαυροβούνιο μόλις από έναν.

Κάπως έτσι, απομένουν μόλις 10 χώρες οι οποίες δεν εκπροσωπούνται από αθλητές που συμμετέχουν στην EuroLeague.

france_2.jpg

Για την Ελλάδα συγκεκριμένα οι… Ευρωλιγκάτοι είναι οι εξής: Κώστας Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μαντζούκς, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κώστας Παπανικολάου, Τόμας Γουόκαπ, Ναζ Μήτρου Λονγκ, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Γιώργος Παπαγιάννης.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι επιλογές αυτές του κόουτς Σπανούλη καθιστούν τον Παναθηναϊκό την ομάδα με τις περισσότερες κλήσεις για τα προκριματικά του EuroBasket 2025, μετρώντας 5 για την Εθνική και 8 συνολικά συμπεριλαμβανομένων των Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι για την Πολωνία, τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ για την Ισπανία και τον Ματίας Λεσόρ για λογαριασμό της Γαλλίας.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0