Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 58-69: Οι… πύργοι του νίκησαν την αστοχία, για το τρίτο σερί «ερυθρόλευκο» Κύπελλο! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 58-69: Οι… πύργοι του νίκησαν την αστοχία, για το τρίτο σερί «ερυθρόλευκο» Κύπελλο! (video)

Ο Ολυμπιακός είναι Κυπελλούχος Ελλάδας για τρίτη σερί χρονιά! Σε ένα ρεσιτάλ… αστοχίας, ειδικά στο πρώτο μέρος, στηρίχθηκε στους ψηλούς του, κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 69-58 (18/02) και έβαψε και πάλι την κούπα «ερυθρόλευκη» στο Ηράκλειο!

Αποστολή στο Ηράκλειο: Τάσος Φαραός

Το έκανε ξανά ο Ολυμπιακός! Σε έναν τελικό, που οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, οι «ερυθρόλευκοι» ακούμπησαν την μπάλα στους «ψηλούς» τους, κέρδισαν τον Παναθηναϊκό με 69-58 (18/02) και κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας για τρίτη διαδοχική φορά!

Φαλ, Ράιτ και Πετρούσεφ ηγήθηκαν επιθετικά των Πειραιωτών, έχοντας 13, 10 και 10 πόντους αντίστοιχα. Για τους «πράσινους», ο Ντίνος Μήτογλου «μίλησε» στις κρίσιμες στιγμές, έφτασε τους 16 πόντους, ενώ τον ακολούθησε στο σκοράρισμα ο Λεσόρ (12π.), χωρίς όμως να μπορούν να χαρίσουν το τρόπαιο στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Το ματς

Οι δύο «αιώνιοι» μοιράστηκαν από δύο καλά διαστήματα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σερί 4-0, για να απαντήσει με τη σειρά του ο Ολυμπιακός για το 4-4 στο 3ο λεπτό.

Λεσόρ και Ναν πέτυχαν έξι σερί «πράσινους» πόντους, ακολούθησαν από την άλλη πλευρά εκείνοι των Λαρεντζάκη, Γουόκαπ και Φαλ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα στο κλείσιμο της περιόδου με καλάθι του Γάλλου σέντερ, για το 12-14.

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες πίσω από τη γραμμή των 6.75μ. (13 χαμένα αμφότερες), κάτι που άλλαξε από τα χέρια του Ντίνου Μήτογλου στο 13’, για να πετύχει το πρώτο τρίποντο στο ματς για το 19-16). Μήτρου-Λονγκ (με γκολ-φάουλ) και Πετρούσεφ έβαλαν ξανά μπροστά τους Πειραιώτες (19-21, 15’), ενώ οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν να δίνουν μία πραγματική «μάχη» κάτω από τα καλάθια.

Ο Τόμας Γουόκαπ ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο για τον Ολυμπιακό, έπειτα από 11 ανεπιτυχείς ομαδικές προσπάθειες (!), με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να βρίσκει σκορ από τους «ψηλούς» (ΠετρούσεφΦαλ) για το +6 (24-30, 19’), ενώ κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, μέχρι και το ημίχρονο (25-30).

Η αστοχία των «αιωνίων» συνεχίστηκε και στην επανέναρξη, καθώς με τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών στο δεύτερο μέρος, είχαν επιτευχθεί συνολικά μόλις πέντε πόντοι (29-31). Ο Μήτογλου όμως, «έσπασε» ξανά την… κατάρα για το «πράσινο» προσπέρασμα (32-31), με τον Κάνααν να τον μιμείται και μάλιστα εις διπλούν, για το 34-37 στο 27’!

Και εκεί που είχαμε… ξεχάσει τι σημαίνει τρίποντο, ακολούθησε «καταιγίδα», με τον Έλληνα φόργουορντ του Παναθηναϊκού να βρίσκει ξανά στόχο πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, και τον Πίτερς να τον ακολουθεί (39-42, 28’). Ο Ολυμπιακός είχε βρει πλέον καλό ρυθμό στην επίθεση, δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να βρουν άλλο καλάθι ως το τέλος της τρίτης περιόδου και έκλεισε το δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 39-47.

Ο Κώστας Σλούκας, με το πρώτο του καλάθι στο ματς και μάλιστα τρίποντο, μείωσε στους 5 (44-49) στο 32’, όμως Πετρούσεφ και Ράιτ ήταν εκεί για να ανεβάσουν την απόσταση στο +9 (44-53), στα 6’43’’ για το φινάλε και να χαρίσουν το πρώτο διψήφιο προβάδισμα της αναμέτρησης στα 5,5 λεπτά (46-59)!



Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς, αλλά ο Ολυμπιακός δεν το επέτρεψε, διατήρησε τη διαφορά του και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για το 2024!

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 25-30, 39-47, 58-69

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0