Basket Talk

Το τελευταίο All Star Game του Μάικλ Τζόρνταν βάλθηκε να το… καταστρέψει ο Κόμπι Μπράιαντ! (video)

Το τελευταίο All Star Game του Μάικλ Τζόρνταν βάλθηκε να το… καταστρέψει ο Κόμπι Μπράιαντ! (video)

Δύο παρατάσεις και μερικοί «ψίθυροι» στον Κόμπι Μπράιαντ να αστοχήσει στις τελευταίες του βολές ήταν δείγμα του πόσο σημαντική ήταν για την Ανατολή η νίκη στην τελευταία εμφάνιση του Μάικλ Τζόρνταν στο All Star Game του 2003. Ο «Black Mamba» είχε όμως άλλα σχέδια…

Το 73ο All Star Game, που διεξάγεται στη… μπασκετομάνα Ιντιανάπολις, βρίσκεται μόλις λίγες ώρες μακριά με το φορμάτ της ομάδας της Δύσης να αντιμετωπίζει ξανά εκείνη της Ανατολής μετά από επτά χρόνια. Έτσι το BN Sports ανέτρεξε σε μία ενδιαφέρουσα ιστορία από τις εποχές που… μεσορανούσε αυτή η «κόντρα».

Και υπάρχει πιο ενδιαφέρουσα ιστορία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, που να μην περιέχει τους δύο θρύλους της «πορτοκαλί θεάς», τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Κόμπι Μπράιαντ; Η απάντηση είναι σίγουρα όχι.

5db4e9bc5a22288bb191e7fd2dc9d22f.jpg

Ο λόγος, για το τελευταίο All Star Game στο οποίο συμμετείχε ο «Air Τζόρνταν» το 2003, το οποίο ο «Black Mamba» έμελλε να του το… μαγαρίσει.

Στην τελευταία του εμφάνιση στο παιχνίδι των… αστέρων στο NBA, ο Μάικλ Τζόρνταν δεν θα ξεκινούσε βασικός αν δεν του παραχωρούσε την θέση του ο Βινς Κάρτερ τιμής ένεκεν.

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση ήταν πέρα για πέρα συναρπαστικό και χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να αναδειχθεί ο νικητής. Οι συμπαίκτες του ηγέτη των Μπουλς τον… τάιζαν συνεχώς με σκοπό να χρηστεί MVP στο τελευταίο All Star Game της καριέρας του. Βέβαια εκείνος ξεκίνησε κάπως «ντροπαλά» χάνοντας τα επτά πρώτα σουτ κάνοντας άπαντες να θεωρούν πως επρόκειτο για την χείριστη εμφάνιση του «Air Τζόρνταν».

Όμως δεν γινόταν ο έξι φορές πρωταθλητής με τους «ταύρους» να μη βρει τον ρυθμό του. Έτσι κι έγινε, με  ένα fadeaway σουτ έδωσε και το προβάδισμα στην ομάδα της Ανατολής με τρία δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη της παράτασης. Αυτό θα ήταν και το ιδανικό κλείσιμο της εμφάνισης του Μάικλ Τζόρνταν, όμως ο Κόμπι Μπράιαντ ήθελε να δώσει το δικό του φινάλε.

Ο σταρ των Λέικερς δέχθηκε φάουλ την ώρα που εκτελούσε τρίποντο από τον Τζερμέιν Ο’ Νιλ και τότε άρχισαν τα… παρατράγουδα.

Ο προπονητής της team East, Αϊζάια Τόμας, είπε στον γκαρντ της Δύσης, Στιβ Φράνσις, να πείσει τον Κόμπι να αστοχήσει επίτηδες στις βολές που θα εκτελούσε και φυσικά σε κάθε τέτοια περίπτωση, ποιος είδε τον «Μάμπα» και δεν τον φοβήθηκε!

79887254abe4865726b591ddb9238c1d.png

Γνωστός για το γεγονός ότι δεν του άρεσε να χάνει, ο Κόμπι Μπράιαντ δεν υπήρχε περίπτωση ούτε να σκεφτεί κάτι τέτοιο και το… δολοφονικό βλέμμα που έδωσε στον συμπαίκτη του τα είπε όλα. Φορώντας τα παπούτσια του αντιπάλου του και παντοτινού ειδώλου του, τα Air Jordans, ο σταρ των Λέικερς ευστόχησε από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» για να οδηγήσει το ματς στην δεύτερη παράταση.

Το σενάριο είχε όμως γραφτεί, εξάλλου αυτό είναι το… ζουμί του Mamba mentality που πρέσβευε ο Κόμπι. Η ομάδα της Δύσης νίκησε 155-145 με τον Κέβιν Γκαρνέτ να αναδεικνύεται ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης με 37 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για την ιστορία ο Μπράιαντ σημείωσε 22 πόντους, ενώ ο Μάικλ Τζόρνταν 20.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0