Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – ΑΕΚ 79-72: Το ξέσπασμα ήρθε αλλά… αργά, απέναντι σε έναν «καυτό» Μήτογλου! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – ΑΕΚ 79-72: Το ξέσπασμα ήρθε αλλά… αργά, απέναντι σε έναν «καυτό» Μήτογλου! (video)

Η ΑΕΚ στο τέλος… αφυπνίστηκε, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή. Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν εντυπωσιακός σε όλο το παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 79-72 (15/02) για να κλείσει θέση στα ημιτελικά του Final 8 για το Κύπελλο Ελλάδας!

Αποστολή στο Ηράκλειο: Τάσος Φαραός

Ο Μήτογλου ήταν… καυτός και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Final 8 που διεξάγεται στο Ηράκλειο! Η ΑΕΚ βρήκε τις δυνάμεις στην έναρξη του τελευταίου μέρος, ώστε να επιστρέψει στο ματς, με τον Έλληνα φόργουορντ να βρίσκεται σε τρομερή μέρα, δεν μπόρεσε να φτάσει και στην πρόκριση.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 79-72 (15/02) και έτσι βρίσκονται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Μήτογλου ήταν εντυπωσιακός καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με το κοντέρ να σταματά στους 22 πόντους, μαζί με 8 ριμπάουντ. Κορυφαίος για την ΑΕΚ ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, με  18π. και  9ρ.

Πλέον, το «τριφύλλι» αναμένει τον αντίπαλό του, που θα προκύψει από το προημιτελικό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη (15/02, 21:00).

Το ματς

Αν και στην έναρξη της αναμέτρησης χρειάστηκε να περάσουν δύο λεπτά, προκειμένου να ανοίξει το σκορ, ο Κέντρικ Ναν «έσπασε» το ρόδι από τη γραμμή των βολών. Αν και ευστόχησε μόλις σε μία, γεγονός που σημαίνει πως το τρομερό ρεκόρ του με το 66/66 σε όλες τις διοργανώσεις έλαβε τέλος!

Ο Παναθηναϊκός παρέμενε σταθερά σε θέση οδηγού, αλλά η ΑΕΚ δεν του επέτρεπε να ξεφύγει και ισοφάρισε με τρίποντο του Κουζμίνσκας στα μέσα της πρώτης περιόδου (10-10). Ο Ντίνος Μήτογλου όμως, ηγήθηκε των «πρασίνων» και με δέκα πόντους έως την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, φρόντισε να κρατήσει την ομάδα του μπροστά με 20-15.

Στη συνέχεια ωστόσο, η εικόνα άλλαξε άρδην. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είχαν πολύ κακό ρυθμό στην επίθεση, κάτι που η «Βασίλισσα» εκμεταλλεύτηκε για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, έπειτα από ένα σερί 8-2 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερη περιόδου (22-23).

Κάπου εκεί, το «τριφύλλι» επανήλθε. Μάλιστα, πέτυχε επτά αναπάντητους πόντους στο τελευταίο 1,5 λεπτό του δεκαλέπτου, με τον Ντίνο Μήτογλου να βάζει buzzer-beater και να κάνει το σκορ 39-30 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στην επανέναρξη οι «πράσινοι» απέκτησαν πλήρως τον έλεγχο. Σε συνδυασμό με την αστοχία της ΑΕΚ, έφυγαν σε διψήφια διαφορά για πρώτη φορά, φτάνοντας ακόμα και στο +14 (46-32 στο 23’).

Το σύνολο του Ηλία Ζούρου δυσκολευόταν αρκετά να βρει λύσεις στον επιθετικό τομέα, ενώ στην άμυνα η κατάσταση δεν διέφερε. Ο Λεσόρ με ένα… τρομακτικό κάρφωμα οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο +16 (59-43), με την ΑΕΚ όμως να πετυχαίνει 5 σερί πόντους για να πάει στο 59-48, στην έναρξη του τελευταίου μέρους.

Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει! Το «ξέσπασμα» από την ΑΕΚ ήρθε και με ένα σερί 7-0 στο πρώτο δίλεπτο, έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς (59-55). Τότε, ήταν και πάλι η ώρα του Μήτογλου που με τρίποντο έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό, για να φτάσει στο +9, έπειτα και από καλάθι του Γκραντ (64-55).

Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» έκαναν σωστή διαχείριση του προβαδίσματος που είχαν αποκτήσει και παρά το γεγονός πως οι «κιτρινόμαυρα» έφτασαν στο -4 (74-70) 1,5 λεπτό πριν το τέλος, έφτασαν στη νίκη με 79-72.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-30, 59-48, 79-72

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0