Basket Talk

Όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας!

Όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας!

Μία γιορτή για το ελληνικό μπάσκετ περιμένουν οι πρωταγωνιστές του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως δήλωσαν στην συνέντευξη Τύπου και θέλουν να δουν με ανυπομονησία ποια ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο. Παράλληλα η δέουσα προσοχή δόθηκε και στον τελικό του Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών, που θα διεξαχθεί την ίδια περίοδο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τις Εσπερίδες.

Λίγες μέρες μόνο απομένουν για το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης (15-18/02) και έλαβε χώρα στην Αθήνα η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που αφορά τους προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων που θα συμμετάσχουν.

Μαζί τους βρέθηκαν και οι πρωταγωνιστές του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών που θα διεξαχθεί παράλληλα με τον αντίστοιχο των αντρών δίνοντας την απαραίτητη δημοσιότητα που αξίζει στην διοργάνωση.

Παναθηναϊκός AKTOR

Ο Εργκίν Αταμάν περιμένει συναρπαστικά παιχνίδια στο Κύπελλο και περιμένει να δει ποια ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο.

«Τα παιχνίδια Κυπέλλου είναι συναρπαστικά γιατί οι οκτώ ομάδες έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο σε τρεις αγώνες. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα όπως και οι υπόλοιπες. Ελπίζω πως θα είναι μια γιορτή στο Ηράκλειο.

Έχω δει το πόσο οι Έλληνες αγαπάνε το άθλημα στους πέντε μήνες που είμαι εδώ, πόσο πολύ θέλει ο κόσμος να μας δει να παίζουμε και θα δούμε ποια ομάδα θα κερδίσει το Κύπελλο», ήταν τα λόγια του Τούρκου τεχνικού.

Μετά μίλησε και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας, λέγοντας:

«Το Κύπελλο είναι βασικός στόχος για εμάς, ο πρώτος βασικός τίτλος της χρονιάς. Δε θέλω να υποτιμήσω τις υπόλοιπες ομάδες, θα το διεκδικήσουμε ως το τέλος. Το να παίξεις κόντρα σε ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Άρης δείχνουν ότι το πρωτάθλημα έχει ανεβάσει το επίπεδο.

Χάσαμε από μια αξιόλογη ομάδα την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είχαμε κίνητρο. Και η ΑΕΚ είναι μια αξιόλογη ομάδα που θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της απέναντι σε μας που είμαστε το φαβορί μαζί με τον Ολυμπιακό».

AEK

Ο Ηλίας Ζούρος στάθηκε στη δυσκολία του αντιπάλου στον προημιτελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό:

«Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, άλλο το πρωτάθλημα, άλλο το Κύπελλο. Εύχομαι να γίνει μια γιορτή για το μπάσκετ, συγχαρητήρια στην ΕΟΚ και στο Ηράκλειο που φιλοξενεί πάντα μεγάλες διοργανώσεις.

Εύχομαι να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς στο τέλος του τουρνουά γιατί οι ομάδες της Ευρώπης παίζουν σε υψηλό επίπεδο και σημαντικά παιχνίδια. Μακάρι να φέρουμε το μπάσκετ ξανά ψηλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ και μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Κάποιοι αντίπαλοι μπορεί να είναι σε καλύτερες στιγμές, αλλά στο Κύπελλο μπαίνεις για να κερδίσεις. Εύχομαι να γίνει ένα καλό τουρνουά και να προχωρήσουμε».

Ο Γιάννης Κουζέλογλου μίλησε για τους δυο κερδισμένους τελικούς της ΑΕΚ και το αν αυτοί αποτελούν οδηγό για το φετινό Κύπελλο: «Γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει Παναθηναϊκός, είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς θα είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας κομμάτι και πλάνο. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι, είναι νοκ-άουτ, οπότε εμείς θα κοιτάξουμε το δικό μας κομμάτι για να πάρουμε τη νίκη»



παοαεκ.jpg

ΠΑΟΚ

Καλύτερα προετοιμασμένο θέλει ο Φώτης Τακιανός τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη:

«Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που διοργανώνουν κάτι ξεχωριστό. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα υπάρχει παρουσία φιλάθλων, κάτι τόσα χρόνια το αποφεύγαμε. Ευχή μου να διεξαχθεί ένα τουρνουά ανταγωνιστικό και χωρίς παρατράγουδα. Παίζουμε με τον Άρη, η συγκυρία είναι ότι παίξαμε ξανά χθες για το πρωτάθλημα, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Δε δημιουργεί κάτι το ξεχωριστό. Οι δύο διοργανώσεις είναι διαφορετικές.

Ο χαρακτήρας των νοκ-άουτ παιχνιδιών κάνει ιδιαίτερο το παιχνίδι του Κυπέλλου. Θέλουμε να μπούμε με καλύτερη εμπειρία από χθες, καλύτερα προετοιμασμένοι στο αγωνιστικό και πνευματικό κομμάτι για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο Κύπελλο».

Με την σειρά του τοποθετήθηκε και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης:

«Καταρχάς να πω ότι είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στο δεύτερο Final 8 του Kυπέλλου. Τα ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη στη Θεσσαλονίκη παλιά ήταν γιορτή, αλλά νομίζω και όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα ματς, που το παρακολουθεί πολύς κόσμος. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του χτεσινού παιχνιδιού και να μην τα επαναλάβουμε στο Κύπελλο.

Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό τουρνουά με όλους τους παίκτες υγιείς»

ΑΡΗΣ

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για τον προημιτελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη:

«Υπάρχει κόπωση μετά από τόσους μήνες και ως την πρώτη διακοπή για τα παράθυρα. Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι, είτε όταν βρισκόμαστε στο γήπεδο για προπόνηση, είτε για αγώνες. Έτσι το αντιμετωπίζουμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι που θα πάρουμε μέρος σε μια όμορφη διοργάνωση. Θα αντιμετωπίσουμε μια ακόμα πρόκληση, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Θα φρεσκαριστούμε, θα ξεκουραστούμε και θα είμαστε πανέτοιμοι για το παιχνίδι της Πέμπτης».

Ο αρχηγός του Άρη, Βασίλης Τολιόπουλος, εκπροσώπησε κι εκείνος τους «κιτρινόμαυρους» στην συνέντευξη Τύπου:

«Αυτό που θα προσπαθήσω να πω στους συμπαίκτες μου είναι ότι είμαστε σε μια όμορφη διοργάνωση. Γίνεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Θα τους έλεγα να το απολαύσουν και να είναι συγκεντρωμένοι γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Θα κοιτάξουμε τι λάθη και τι σωστά κάναμε χθες. Θέλουμε να το απολαύσουν όλοι και να είναι μια γιορτή για το μπάσκετ. Να μείνουν όλοι υγιείς».

παοκαρης.jpg

Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάει μόνο το πρώτο παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι:

«Για τα συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε τρεις μέρες: «Για όλες τις ομάδες είναι το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε τόσο ευρύ ορίζοντα για το τουρνουά. Σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι, που είναι πολύ δυνατό και πρέπει να παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό και μετά θα δούμε τα επόμενα παιχνίδια. Δεν πιστεύω ότι σε ένα τουρνουά πρέπει να πας και να σκεφτείς τρία παιχνίδια, μόνοι οι προπονητές και οι βοηθοί ετοιμάζουν το σκάουτ όλων των πιθανών ομάδων. Αλλά οι παίκτες πρέπει να σκεφτούν το πρώτο παιχνίδι. Η Κρήτη μας δημιουργεί πάντα ένα ευχάριστο συναίσθημα, τις δυο τελευταίες διοργανώσεις τις κερδίσαμε εκεί. Όποιος παίζει στον Ολυμπιακό, έχει υψηλό κίνητρο και έτσι πρέπει να είναι. Θα κοιτάξουμε να ευχαριστηθούμε την διοργάνωση, είναι μια φανταστική πόλη το Ηράκλειο, έχει πολλές ομορφιές ωραία εστιατόρια και πιστεύω ότι θα γίνουν ωραία παιχνίδια.»

Ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε ότι δεν υπάρχει φαβορί, ενώ υποστήριξε ότι δεν πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένο:

«Να ευχηθώ με την σειρά μου να έχουμε μια καλή διοργάνωση, καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Η υγεία όπως ανέφερε και ο κόουτς Ζούρος αλλά και ο Σπανούλης είναι πάνω από όλα. Οι εικόνες που θα μείνουν μετά το τουρνουά εύχομαι να είναι μόνο όμορφες. Δεν υπάρχει στην ζωή ενός αθλητή που να θεωρεί ένα τρόπαιο αμελητέο. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός, για αυτό παίζουμε για να κερδίσουμε τίτλους και να πετυχαίνουμε στόχους και να γινόμαστε καλύτεροι κάθε φορά. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε, θα παλέψουμε για αυτό, δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Η ιστορία έχει δείξει ότι δεν υπάρχει φαβορί, πρέπει να αντιμετωπίζεις κάθε αντίπαλο με σεβασμό, ώστε να μπορέσεις να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό. Εμείς θα ξεκινήσουμε την Παρασκευή κόντρα σε μια ομάδα η οποία έχει γερές βάσεις και κανόνες, οπότε δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο».

Περιστέρι

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και για τους στόχους του Περιστερίου:

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία που είμαστε εδώ. Ξέρουμε τι θέλουμε, ποιοι είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε σαν οργανισμός.

Αυτό που θα πω στους παίκτες μου να είναι περήφανοι, να τα δώσουν όλα και να τα δώσουν όλα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα που διεκδικεί όλους τους τίτλους. Εμείς δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, το ξέρουμε αυτό, ας μην γελιόμαστε. Θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν.

Θέλω να χαιρετήσω την ενέργεια της ΕΟΚ να γίνουν μαζί οι τελικοί Ανδρών και Γυναικών και τη συνέντευξη Τύπου. Αυτό είναι κάτι που βοηθάει την ελληνική πραγματικότητα και κοινωνικά και αθλητικά».

ολυπερι.jpg

Προμηθέας

Δεν θα υποτιμήσει τον Πανιώνιο ο Προμηθέας, όπως τόνισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου:

«Είναι σημαντική η παρουσία μας εδώ, ήταν από τους αρχικούς μας στόχους στη σεζόν. Το καταφέραμε από σχετικά νωρίς και είναι μεγάλο κέρδος για εμάς. Το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων και πέρσι ο Πανιώνιος, παίζοντας σε χαμηλότερη κατηγορία, είχε δυσκολέψει πολύ την ΑΕΚ. Δεν έχουμε κανένα λόγο να υποτιμήσουμε μια ομάδα που έχει έναν έμπειρο και πολύ καλό και παίκτες επιπέδου Α1 και είναι ιστορική.

Θα προετοιμαστούμε με τον τρόπο που απαιτείται για ένα Final 8 και είναι πρόκληση για εμάς το παιχνίδι και θέλουμε να προχωρήσουμε.

Συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για την όμορφη ιδέα να γίνουν μαζί οι τελικοί Ανδρών και Γυναικών και αυτό βοηθάει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του κόσμου ότι το μπάσκετ είναι ενιαίο και μπορεί να φτάσει ξανά σε μεγάλες επιτυχίες».

Πανιώνιος

Ο Άρης Λυκογιάννης είπε στη συνέντευξη Τύπου του Final 8:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στόχος του Πανιωνίου είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Elite League και η επάνοδος στη μεγάλη κατηγορία. Είναι όμως ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρισκόμαστε ξανά εδώ, εκπροσωπώντας ομάδες από τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει παίξει  καλό μπάσκετ και έχουμε δύσκολο έργο. Πρέπει να προετοιμαστούμε σωματικά και πνευματικά, να ματσάρουμε την ενέργεια. Θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς και θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης που έχουμε».

ΠΑΝ.jpg

Τελικός Κυπέλλου Γυναικών

Φαβορί έχρισε τον Παναθηναϊκό ο Θάνος Σόφτσης των Εσπερίδων:

«Συγχαίρω την ομοσπονδία για την πρωτοβουλία να διεξάγει μαζί τον τελικό. Είναι πρωτοφανές δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει σε κάποιο άλλο σπορ κοινή συνέντευξη. Μια πολύ καλή εκδήλωση που δίνει αίγλη σε εμάς. Θέλω να τονίσω ότι είμαστε ετερόφωτοι, παίρνουμε φως από τους άντρες. Από τους προπονητές ως προπονήτριές και οι παίκτριες από τους παίκτες.

Είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός, όπως και όλες οι ομάδες όταν παίζουν με Ολυμπιακό η Παναθηναϊκό έχουν ένα μειονέκτημα, αλλά επειδή αντιμετωπίσουμε τους πράσινους δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε το κύπελλο την Κυριακή».

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου των γυναικών μαζί με τον ανδρών:

«Πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ με τόσους καταξιωμένους προπονητές και παίκτες. Ευχαριστούμε την ΕΟΚ για την ενέργεια να γίνουν μαζί οι τελικοί. Έχουμε ανάγκη την προβολή, είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα «κλέψουμε» κόσμο από τον τελικό των Ανδρών.

Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο ως Παναθηναϊκός όπως πέρσι και να προσελκύσουμε νέα κορίτσια και παιδιά στον χώρο του αθλητισμού και ελπίζω να τα εμπνεύσουμε».

Η προπονήτρια των «πρασίνων», Ελένη Καπογιάννη, στάθηκε και στην προβολή που αξίζει το μπάσκετ γυναικών και δίνεται με την κοινή διοργάνωση του τελικού με αυτόν των ανδρών:

«Είμαι ευτυχής που είμαι ανάμεσα σε καταξιωμένους προπονητές που εμπνέουν εμάς και όλο τον κόσμο. Να χαιρετήσω την κίνηση της ομοσπονδίας να διοργανώσουν τον τελικό την ίδια μέρα και στο ίδιο γήπεδο με τους άντρες. Είναι μια κίνηση και ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνσης και για την προβολή την δική μας. Νομίζω ότι το μπάσκετ γυναικών το αξίζει.

Ο κάθε τελικός έχει την δική του ιστορία, παίζουμε με ένα πολύ δύσκολα αντίπαλο, άρα έχει το δικό του άγχος και τον δικό βαθμό δυσκολίας. Θα κρατήσω μόνο ότι εμείς σαν Παναθηναϊκός δεν αξιώνουμε τον τίτλο του φαβορί, αν θυμάστε πέρσι κινδυνέψαμε να χάσουμε το κύπελλο. Άρα θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και το μόνο που θα κρατήσω από τους προηγούμενους τελικούς είναι ότι το άγχος που υπάρχει το κάνει πιο διαχειρίσιμο».

 ΚΥΠΕΛΛΟ_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0