Basket Talk

Ντέρμπι «αιωνίων» στα play-offs της EuroLeague; Η απόλυτη... μάχη από την 3η έως την 7η θέση της βαθμολογίας!

Ντέρμπι «αιωνίων» στα play-offs της EuroLeague; Η απόλυτη... μάχη από την 3η έως την 7η θέση της βαθμολογίας!
Η regular season της EuroLeague βρίσκεται στην... τελική ευθεία και η αγωνία στο κατακόρυφο. Ποια θα είναι τα «ζευγάρια» των play-offs; Είναι ρεαλιστικό το σενάριο για το ντέρμπι «αιωνίων» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης;

H EuroLeague συμπλήρωσε αισίως 26 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση και να έχουν αυξημένες πιθανότητες για να εξασφαλίσουν - στο φινάλε - δύο θέσεις στα play-offs της διοργάνωσης.

Πάντως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι δύο «αιώνιοι» θα... ζευγάρωναν στην επόμενη φάση, εφόσον η κανονική διάρκεια ολοκληρωνόταν στις 26 αναμετρήσεις και αυτό διότι, το «τριφύλλι» βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, την ίδια στιγμή, που οι «ερυθρόλευκοι» είναι έκτοι.

Η φετινή... κούρσα της διοργάνωσης είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως στις θέσεις 3 έως 7, επικρατεί ένα «χάος», με τις ομάδες να έχουν μόλις μία νίκη διαφορά. Μπαίνοντας στην... τελική ευθεία της regular season, έχει φτάσει η ώρα για να βγουν τα... κουμπιουτεράκια, για τυχόν ισοβαθμίες που θα προκύψουν, ενώ - ήδη - τα σενάρια, δίνουν και παίρνουν.

Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκεται και το ενδεχόμενο να υπάρξει ντέρμπι «αιωνίων» στα play-offs της EuroLeague, με «φόντο» ένα «εισιτήριο» για το Final-4 του Βερολίνου!

Φυσικά, πολλά θα κριθούν από το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων, αλλά και από αυτό των Μονακό, Βίρτους Μπολόνια και Φενέρμπαχτσε, οι οποίες βρίσκονται στη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας και των θέσεων της 6άδας.

Το αν μία ομάδα έχει εύκολο/δύσκολο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα υποκειμενικό, ωστόσο στη... μεγάλη εικόνα, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι, μοιάζει να έχει το δυσκολότερο έργο από τους υπόλοιπους στα εναπομείναντα ματς, αφού μεταξύ άλλων, έχει να αγωνιστεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Παναθηναϊκό εντός έδρας, ενώ καλείται να ταξιδέψει και σε Πειραιά, Κάουνας και Μιλάνο.

Διόλου βατό, δεν είναι ούτε το πρόγραμμα της Φενέρμπαχτσε, η οποία έχει εκτός έδρας παιχνίδι σε Μαδρίτη, Μεντιολάνουμ Φόρουμ και ΣΕΦ, αλλά και επικίνδυνα παιχνίδια στην έδρα της, κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Εφές.

Σε παρόμοια κατάσταση αισθάνεται να είναι και ο Παναθηναϊκός, καθώς η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τους Καταλανούς, την ώρα που έχει «κυκλώσει» - ως δύσκολα - και τα εκτός έδρας ματς κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακό.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» αποφεύγουν παιχνίδια με Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα, όμως έχουν σημειώσει στο... μπλοκάκι τους, δύσκολες «αποστολές» μακριά από το Φάληρο, οι οποίες είναι απέναντι σε Ζαλγκίρις, Εφές και Παρτιζάν. Παράλληλα, οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν στην έδρα τους την Βίρτους Μπολόνια, τον Παναθηναϊκό, αλλά και την Φενέρμπαχτσε.

Τέλος, η Μονακό έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες - βάση προγράμματος - να βρίσκεται στην 4άδα της κανονικής διάρκειας, με το σενάριο για το... minimum των επτά νικών, να φαντάζει αρκετά πιθανό.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των ομάδων, που βρίσκονται από την 3η έως την 7η θέση της βαθμολογίας:  

NUNN-REAL2.jpg

Παναθηναϊκός (3ος) 

Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός)

Βιλερμπάν (εντός)

Ολυμπιακός (εκτός)

Ερυθρός Αστέρας (εκτός)

Μπαρτσελόνα (εντός)

Βίρτους Μπολόνια (εκτός)

Μπάγερν Μονάχου (εκτός)

Άλμπα Βερολίνου (εντός)

james-barca.jpg


Μονακό (4η) 

Μπαρτσελόνα (εκτός)

 Ερυθρός Αστέρας (εντός)

Άλμπα Βερολίνου (εκτός)

Αρμάνι Μιλάνο (εντός)

Βαλένθια (εντός)

Βιλερμπάν (εκτός)

 Ζαλγκίρις Κάουνας (εντός)

Μπάγερν Μονάχου (εντός)

virtus-real_1.jpg


Βίρτους Μπολόνια (5η)
 

Βαλένθια (εντός)

Ολυμπιακός (εκτός)

Ρεάλ Μαδρίτης (εντός)

Ζαλγκίρις Κάουνας (εκτός)

Ερυθρός Αστέρας (εκτός)

Παναθηναϊκός (εντός)

Αρμάνι Μιλάνο (εκτός)

Μπασκόνια (εντός)

LARENTZAKIS-GRANT.jpg


Ολυμπιακός (6ος)
 

Ζαλγκίρις Κάουνας (εκτός)

Βίρτους Μπολόνια (εντός)

Παναθηναϊκός (εντός)

Αναντολού Εφές (εκτός)

Βιλερμπάν (εντός)

Παρτιζάν (εκτός)

Ερυθρός Αστέρας (εκτός)

Φενέρμπαχτσε (εντός)

fener-real.jpg


Φενέρμπαχτσε (7η)
 

 Μπασκόνια (εντός)

Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός)

Βαλένθια (εντός)

Μπαρτσελόνα (εντός)

Αρμάνι Μιλάνο (εκτός)

Άλμπα Βερολίνου (εντός)

Αναντολού Εφές (εντός) 

Ολυμπιακός (εκτός)

Γιώργος Καπουκάκης 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0