Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR: Αστοχία στο τρίποντο; Κανένα πρόβλημα, έχει Χουάντσο – Καλαϊτζάκη! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR: Αστοχία στο τρίποντο; Κανένα πρόβλημα, έχει Χουάντσο – Καλαϊτζάκη! (video)

Σημαντικός παράγοντας για να πανηγυρίσει νίκη ο Παναθηναϊκός AKTOR το τελευταίο διάστημα είναι να… μην είναι εύστοχος από την περιφέρεια με την άμυνά του να κάνει όλη του δουλειά.

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να… αγχώθηκε, όμως βρήκε τον τρόπο να κάνει την ανατροπή απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και να αλλάξει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού παίρνοντας τη νίκη μπροστά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Έτσι επιβεβαίωσε την… προφητεία του Κέντρικ Ναν που προ ημερών δήλωσε πως η Φενέρ θα έρθει στην Αθήνα για να χάσει!

Σημαντικός παράγοντας στην επιστροφή των «πράσινων» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν η άμυνα που έδωσε στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν την… σκληράδα που χρειαζόταν για να κοντράρει τη Φενέρ.

Συγκεκριμένα, από την δεύτερη περίοδο κι έπειτα ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έδωσαν νέα πνοή στους «πράσινους». Ο Έλληνας γκαρντ χάρισε στην ομάδα την ενέργεια και την εκρηκτικότητα που χρειαζόταν και ο Ισπανός φόργουορντ με την σημαντική και «αθόρυβη» δουλειά του στο παρκέ έφερε το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία.

6108863_1.jpg

Πέρα όμως από την σταθερότητα στις εμφανίσεις των δύο παικτών και ειδικότερα στην συνεισφορά τους στην αμυντική λειτουργία του «Τριφυλλιού», ένα ενδιαφέρον στατιστικό παρατηρείται τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, από την 22η και έπειτα.

Ο Παναθηναϊκός, όπως φαίνεται, για να κερδίσει θα πρέπει να είναι άστοχος από την περιφέρεια. Σωστά διαβάσατε, δεν είναι κάποιο τυπογραφικό. Τόσο στο χθεσινό (09/02) ματς απέναντι στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όπου οι «πράσινοι» ευστόχησαν μόλις σε 2 από τα 12 τρίποντα που επιχείρησαν, όσο και στις άλλες δύο προηγούμενες νίκες τους επί της Αρμάνι Μιλάνο και της Παρτίζαν τα περιφερειακά σουτ τα ψάχνουμε με σαν… ψύλλο στα άχυρα.

Πριν από δύο αγωνιστικές, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αρμάνι, όπου ο Παναθηναϊκός την ισοπέδωσε με 79-62 από τα 23 σουτ που επιχειρήθηκαν από τα 6.75, μόλις τα 7 βρήκαν στόχο, ενώ και στην 22η «στροφή» της ΕuroLeague στη νίκη απέναντι στην Παρτίζαν μόλις 5 από τις συνολικά 17 προσπάθειες είχαν αντίκρισμα.

Στον αντίποδα, στις δύο ήττες που μετρά το «Τριφύλλι» στα τελευταία πέντε ματς παρατηρείται η εντελώς αντίθετη εικόνα. Στην ήττα στο Κάουνας από την Ζάλγκιρις, ο Παναθηναϊκός μέτρησε 9/21 τρίποντα με τον Ναν να έχει πάρει… φωτιά και το ίδιο ακριβώς συνέβη και απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ευστόχησε σε 9/29 σουτ τριών πόντων.

Παρατηρείται, λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός στηρίζεται περισσότερο στην άμυνά του για να κυνηγήσει νίκες παρά στην επίθεση. Μάλιστα στις δύο τελευταίες κόντρα σε Φενέρ και Αρμάνι, Ερνανγκόμεθ και Καλαϊτζάκης είχαν προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται να βελτιωθεί η επιθετική λειτουργία των «πράσινων», απλά είναι απόδειξη ότι και χωρίς αυτή βρίσκουν τον τρόπο να βγάζουν το… λάδι στους αντιπάλους τους και να φεύγουν με τη νίκη.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0