Basket Talk

Βαλένθια – Ολυμπιακός 65-78: Αδυνατεί να... χάσει στη Fonteta και «άγγιξε» εξάδα! (video)

Βαλένθια – Ολυμπιακός 65-78: Αδυνατεί να... χάσει στη Fonteta και «άγγιξε» εξάδα! (video)
Ο Ολυμπιακός έκανε το 8/8 στην έδρα της Βαλένθια στέλνοντάς την στο... καναβάτσο (65-78) με κορυφαίους τους Αϊζάια Κάνααν και Μόουζες Ράιτ για να μπει σε «τροχιά» εξάδας.

Η Βαλένθια υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για την 26η αγωνιστική της EuroLeague με την αναμέτρηση να είναι πολύ κρίσιμη μιας και τις δύο ομάδες τις χώριζε μόλις μία θέση στην βαθμολογία.

Οι Πειραιώτες διατήρησαν την παράδοση, που τους θέλει να είναι αήττητοι στην συγκεκριμένη ισπανική έδρα κάνοντας το 8/8 στις επισκέψεις τους στην Fonteta, ενώ πλεόν κέρδισαν και την διαφορά πόντων από τη νίκη των Ισπανών στο ΣΕΦ. Κορυφαίοι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα υπήξαν οι Αϊζάια Κάνααν με 16 πόντους και Μόουζες Ράιτ με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ που με τη βοήθειά τους και την υπόλοιπη επιθετική πολυφωνία οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στο 15-11 της βαθμολογίας που τους βάζει σε τροχιά 6άδας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δείχνει καλό αμυντικό πρόσωπο απέναντι στους Ισπανούς και με την ενέργειά του και την ευστοχία του από την περιφέρεια να καταφέρνει να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα (8-11). Ο Κρις Τζόουνς, στον αντίποδα, απαντούσε για την ομάδα του κόουτς Μουμπρού κρατώντας τη σταθερά μία… ανάσα πίσω από τους «ερυθρόλευκους».

Ο Στέφαν Γιόβιτς έβαλε μπροστά τις «νυχτερίδες» στην αρχή της δεύτερης περιόδου (23-22), όμως τότε οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα σερί 0-12 σερί πατώντας το… γκάζι για το 23-34. Ακόμα κι αν βρέθηκαν πίσω για 11 πόντους οι Ισπανοί κατάφεραν να συνέλθουν εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση του Ολυμπιακού στην άμυνα με την βοήθεια του Σέμι Οτζελέγιε για να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο με έναν μονάχα πόντο να τους χωρίζει (39-40).

Μετά την ανάπαυλα, τα πολλά και μαζεμένα φάουλ που μάζεψε η Βαλένθια από νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο βοήθησαν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ανακτήσει την διψήφια διαφορά της (41-51) δια χειρός Άλεκ Πίτερς και Αϊζάια Κάνααν, ενώ ακολουθήσαν οι πόντοι του Μουστάφα Φαλ  για το +13 του Ολυμπιακού (44-57).

Ο Τζάρεντ Χάρπερ με 6 δικούς του πόντους «ροκάνισε» την διαφορά (50-59), όμως το τελευταίο καλάθι του αναιρέθηκε εξαιτίας επιθετικού του φάουλ (48-59). Αυτή η απόφαση των διαιτητών εξόργισε τον Άλεξ Μουμπρού που αποβλήθηκε από το παιχνίδι μαζεύοντας δύο τεχνικές ποινές.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση στην τελευταία περίοδο διατηρώντας την υπεροχή του με τον Μόουζες Ράιτ να είναι εκείνος που είχε ανεβάσει... στροφές και μαζί με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να βάζουν τους «ερυθρόλευκους» στο +16 (60-76).

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 39-40, 48-60, 65-78

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0