Basket Talk

Άρης - Τρέντο 84-77: «Κατάπιε» τους Ιταλούς στο... καυτό Παλέ και τώρα η Προμετέι!

Άρης - Τρέντο 84-77: «Κατάπιε» τους Ιταλούς στο... καυτό Παλέ και τώρα η Προμετέι!
Δύο ημέρες μετά τον θρίαμβο του ΟΑΚΑ, ο Άρης νίκησε και την Τρέντο (84-77) στο «καυτό» Αλεξάνδρειο, τερμάτισε στην 5η θέση του ομίλου του και... έκλεισε «ραντεβού» με την Προμετέι, στην επόμενη φάση του Euro Cup!

Υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη και μέσα σε ένα κατάμεστο Παλέ, ο Άρης νίκησε με 84-77 την Τρέντο και πλέον ετοιμάζεται για το νοκ άουτ παιχνίδι με την Προμετέι, που θα διεξαχθεί στη Ρίγα!

Κορυφαίος για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, ήταν για ακόμη ένα ματς ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος σταμάτησε στους 17 πόντους, με τους Ρόνι Χάρελ και Σίλβιο Ντε Σόουζα να πετυχαίνουν από 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.


Η εξέλιξη της αναμέτρησης
 

Οι Ιταλοί μπήκαν πολύ καλύτερα από τους Θεσσαλονικείς στο ματς και είχαν τον απόλυτο έλεγχο της πρώτης περιόδου, την οποία «έκλεισαν» στο +10 (15-25).

Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν αισθητά την εικόνα τους, στην «εκκίνηση» του δευτέρου δεκαλέπτου και με ένα γρήγορο 9-0, μείωσαν στον πόντο (24-25 με δύο εύστοχες βολές του Μποχωρίδη στο 13’), ενώ παράλληλα, κατάφεραν και να ισοφαρίσουν (27-27) με τρίποντο του Κατσίβελη. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις με πέντε διαδοχικούς πόντους του Αλβίτι (29-35 στο 16’) και στο τέλος του ημιχρόνου, βρήκαν τρόπο να φτάσουν στο +7 (34-41), εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως η άμυνα της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη δεν στάθηκε όπως έπρεπε σε εκείνο το σημείο του αγώνα.

Πάντως, ο Άρης «επέστρεψε» στην «επανάληψη» και το παιχνίδι ξεκίνησε από την... αρχή στο 27’, όταν οι «κίτρινοι» πέρασαν μπροστά (49-48) με καλάθι του Μποχωρίδη. Η αναμέτρηση είχε μετατραπεί σε... ντέρμπι και το 51-52 του τρίτου δεκαλέπτου, προϊδέαζε για μία «μεγάλη» τελευταία περίοδο.  


Και έτσι έγινε. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου (57-57 στο 32'), με τους Ιταλούς πάντως να έχουν ένα μικρό «ξέσπασμα» και να... ξεφεύγουν επικίνδυνα (57-64 με καλάθι του Ούντουμ), μέσα σε ένα λεπτό. Παρόλα αυτά, ο Άρης... κράτηθηκε στο ματς και μάλιστα κατόρθωσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με ένα επιμέρους 9-1 (66-65 με δίποντο του Περσίδη στο 36’). Το «θρίλερ» συνεχίστηκε και ο Χαμπ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, βάζοντας μπροστά την Τρέντο (73-75) στο 38’. Σε εκείνο το σημείο του ματς όμως, «μίλησε» η ψυχή των παικτών του Άρη, οι οποίοι άφησαν δίχως πόντο τους φιλοξενούμενους για περίπου δύο λεπτά και με ένα επιμέρους 11-2, πανηγύρισαν μία σπουδαία εντός έδρας νίκη.  

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 34-41, 49-48, 84-77.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0