Basket Talk

ΑΕΚ – Μούρθια 79-84: Έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά... λύγισε και τώρα ο δρόμος είναι δύσκολος! (video)

ΑΕΚ – Μούρθια 79-84: Έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά... λύγισε και τώρα ο δρόμος είναι δύσκολος!  (video)
Η ΑΕΚ έκανε την προσπάθειά της, πλησίασε πολύ κοντά στην... πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό και ηττήθηκε από τη Μούρθια (79-84) στην 3η αγωνιστική της φάσης των «16» του Basketball Champions League κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο της για την συνέχεια.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τη Μούρθια στο Κλειστό Άνω Λιοσίων στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων των «16» του Basketball Champions League.

H Ένωση παρά την αήττητη πορεία της στην διοργάνωση, στους ομίλους μετρούσε μόνο ήττες κόντρα σε Προμηθέα και Χάποελ Χολόν. Αντιθέτως, η Μούρθια βρισκόταν σε πολύ καλή φόρμα έχοντας καταφέρει να κάνει το 2/2.

Η προσπάθεια του Τζόρνταν ΜακΡέι (20 π.) και του Γιάννη Κουζέλογλου (12π.) δεν ήταν αρκετή για να πανηγυρίσει η ΑΕΚ την πρώτη νίκη της στον όμιλο κάνοντας το 0/3 απέναντι στους αήττητους Ισπανούς.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά με τον Γιάννη Κουζέλογλου να καρφώνει και τους Τζόρνταν ΜακΡέι και Λάνγκστον Χολ να ακολουθούν για το προβάδισμα που έκλεισε, όπως άρχισε, ξανά με… ιπτάμενο τον αρχηγό της ΑΕΚ για το 11-5 (05:44’), όσο οι Ισπανοί εμφάνιζαν αρκετή αστοχία. Τότε, η Μούρθια με «καυτό» τον Ντάστιν Σλίβα από την περιφέρεια άρχισε να «ροκανίζει» την διαφορά. Ο Μπράντον Νάιτ κρατούσε την ΑΕΚ μπροστά, όμως οι Ισπανοί ήταν πιο εύστοχοι από τα 6.75 και κατάφεραν να περάσουν και μπροστά (25-27).

Ο Όμηρος Νετζήπογλου ήταν εκείνος που ισοφάρισε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (27-27) με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν αρκετή αστοχία. Μόργκαν και Νετζήπογλου έβαλαν την Ένωση στο +4 (34-30, 14’), όμως τα ριμπάουντ ήταν ένα μελανό σημείο της που έδινε στη Μούρθια την ευκαιρία να ανανεώνει τις κατοχές της μέχρι να περάσει μπροστά στο σκορ (34-36). Ο Κουζέλογλου έφερε ξανά την ισορροπία (36-36), όμως ο Μάρκο Τοντόροβιτς δεν άφηνε την ΑΕΚ να… χαμογελάσει κρατώντας τους Ισπανούς σε θέση οδηγού (37-40) με τους δύο παίκτες να δίνουν μία σπουδαία «μάχη».

Μετά την ανάπαυλα, η ΑΕΚ μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια. Το πρώτο πεντάλεπτο ήταν δικό της. Οι Χολ και ΜακΡέι της έδωσαν το προβάδισμα και με τις άμυνες να λειτουργούν σωστά μπόρεσε να φτάσει και στο +6 (48-42), όμως ο Ντίλαν Ένις άλλαξε 180 μοίρες την εικόνα του σκορ και με τρία δικά του τρίποντα έδωσε στη Μούρθια προβάδισμα 6 πόντων (50-56).

Με τη διαφορά να βρίσκεται στους 8 πόντους, η ΑΕΚ άρχιζε να πλησιάζει με τις προσωπικές ενέργειες του Τζόρνταν ΜακΡέι (60-62, 29’), όμως δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα πριν την τελευταία και καθοριστική περίοδο.

Με τρίποντο του Τσέισον Ραντλ ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Ηλία Ζούρου (63-62), με τον Τρόι Κοπέν να επαναφέρει την υπεροχή της Μούρθια (63-68). Νάιτ και Νετζήπογλου έφεραν και πάλι την ισορροπία (70-70, 35') με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «χέρι-χέρι» στο σκοράρισμα από εκείνο το σημείο κι έπειτα. Ο Σαντ-Ρος έβαλε τους Ισπανούς στο +3 με γκολ φάουλ, ο ΜακΡέι πλησίασε ξανά στον πόντο, όμως ο Τοντόροβιτς πλήγωσε την ΑΕΚ με τρίποντο στο 37ο λεπτό (74-78).

Όσο κι αν πλησίαζαν οι «κιτρινόμαυροι», έβρισκαν μπροστά τους τον ψηλό των Ισπανών, που τους πλήγωνε ξανά και ξανά από τα 6.75 (76-83) κι έτσι δεν κατάφεραν να... χαμογελάσουν στο τέλος δυσκολεύοντας πολύ το έργο τους στην συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 39-42, 60-62, 79-84

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr)

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0