Basket Talk

Καστρίτης: «Δεν θα το χαρώ όσο θα έπρεπε - Σκεφτόμαστε την Τρέντο»

Καστρίτης: «Δεν θα το χαρώ όσο θα έπρεπε - Σκεφτόμαστε την Τρέντο»
Για το ιστορικό «διπλό» του Άρη επί του Παναθηναϊκού μίλησε ο Γιάννης Καστρίτης τονίζοντας πως το μυαλό μένει συγκεντρωμένο στην αναμέτρηση με την Τρέντο.

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για την τεράστια σημασία της νίκης του Άρη απέναντι στον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο δε μπορεί να χαρεί εξαιτίας του αγώνα που έπεται κόντρα στην Τρέντο για το EuroCup.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για:

-τη νίκη του Άρη: «Τεράστια νίκη της ομάδας μας, μετά από μια τεράστια προσπάθεια των παιδιών. Σημαντικό αποτέλεσμα για την οικονομία του πρωταθλήματος, αλλά και γιατί επετεύχθη στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός είχε σημαντικές απουσίες σήμερα. Ήταν εμφανές ότι δεν έπαιξε με την ενέργεια που συνηθίζουν να παίζουν. Και εμείς είχαμε να διαχειριστούμε πολλά τον τελευταίο μήνα. Μποχωρίδης, Κατσίβελης και τώρα πια Γκάλινατ. Εξαιτίας των συνεχόμενων παιχνιδιών, χρησιμοποιήσαμε παιδιά όπως ο Ρόνι Χάρελ και ο Βασίλης Τολιόπουλος, για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα απ' ότι έπρεπε. Σήμερα ήταν ζητούμενο ενόψει Τρέντο και ΠΑΟΚ, να δημιουργήσουμε συνθήκες στο rotation προκειμένου να προστατεύσουμε τους παίκτες μας.

Είδαμε τα χαρακτηριστικά που αντικατοπτρίζουν τον φετινό Άρη. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και αφού έφτασε έτσι το παιχνίδι, ήταν όλα ανοιχτά. Καλώς ή κακώς, δεν πρέπει να χαρούμε πάρα πολύ. Έχουμε κρίσιμο παιχνίδι σε δύο μέρες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και ψυχικά. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό. Μακάρι όλοι οι παίκτες όλων των ομάδων να είναι υγιείς σύντομα».

-το ότι οι «κίτρινοι» νίκησαν τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά από το 1997: «Χαίρομαι για τα παιδιά. Είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Έχουν περάσει πολλά φέτος και δεν έχουν σταματήσει ούτε μια μέρα. Οι κόποι τους ανταμείβονται και είναι ευχάριστο. Γνωρίζετε ότι εμείς οι προπονητές είμαστε ιδιαίτεροι. Δεν θα το χαρώ όσο θα έπρεπε. Σκεφτόμαστε την Τρέντο».

-το τι λέει στους παίκτες του και τους το μεταδίδει ως πείσμα: «Δεν νομίζω πως είναι προσωπικό. Είμαστε μια διοίκηση, ένα σταφ μαζί, χρόνια. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα για όλο τον σύλλογο και τον οργανισμό. Έχουμε εξαιρετικούς χαρακτήρες on και off the court. Όταν έρχονται και τα αποτελέσματα, αυτό λειτουργεί, το ευχαριστιέται και ο κόσμος. Γεμίζει το γήπεδο, μας ευχαριστεί αυτό. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δίνουμε το 100%, τόσο σε προπόνηση, όσο και σε αγώνες. Αυτός είναι ο τρόπος να τα προσεγγίζουμε».

-το αν φοβάται ότι ο Άρης ξόδεψε αρκετή ενέργεια στο ΟΑΚΑ: «Από 4 Οκτώβρη ως και σήμερα, αυτό είναι το πρόγραμμα μας. Τετάρτη-Σάββατο. Δεν μας φοβίζει. Μας προβληματίζει η διαχείριση γενικά. Από τους χρόνους μας, έχει εξαιρετική διαχείριση. Παίζουμε μπάσκετ, κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί. Πρέπει να παίξουμε και πάλι μπάσκετ την Τετάρτη, μπροστά στον κόσμο μας… Πρέπει να κερδίσουμε τηΝ κούραση και να αφήσουμε την καρδιά μας».

-το εάν είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του: «Δεν ξέρω πραγματικά. Ανάλογα τι θεωρούμε μεγαλύτερη. Δεν την έχω χαρεί, γιατί οι σκέψεις τρέχουν. Ας είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές, είναι μια τεράστια νίκη, όσο και αν θέλω να χαμηλώσω τους τόνους. Είναι μια ευκαιρία πρώτης τάξεως να δείξουμε ότι είμαστε ταπεινοί και να ανεβάσουμε λίγο τον πήχη για τα επόμενα παιχνίδια. Το σημαντικότερο είναι η συνέπεια».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0