Basket Talk

Προμηθέας – Ολυμπιακός 57-81: Παρέλαση στην Πάτρα με... πολύτιμο Ράιτ! (video)

Προμηθέας – Ολυμπιακός 57-81: Παρέλαση στην Πάτρα με... πολύτιμο Ράιτ! (video)
Ο Ολυμπιακός πήρε μία άνετη νίκη απέναντι στον Προμηθέα στην Πάτρα, σαν σε προπόνηση, στέλνοντάς τον στο... καναβάτσο με 57-81. Για ακόμη μία φορά ξεχώρισε ο Μόουζες Ράιτ έχοντας σημαντική βοήθεια από τον Τόμας Γουόκαπ.

Ο Προμηθέας υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για τις ανάγκες της 17ης αγωνιστικής της Basket League στο κατάμεστο «Δ. Τόφαλος» και πήρε και τη νίκη πηγαίνοντας με ψυχολογία για το επόμενο ματς με τη Βαλένθια στην EuroLeague.

Στο 15-2 ανέβηκαν οι Πειραιώτες με τον Μόουζες Ράιτ να... λάμπει με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στο 9-8 έπεσε ο Προμηθέας που είχε εξαιρετική αστοχία.

Ο Μόουζες Ράιτ ήταν εκείνος που έσπασε το… ρόδι στο ματς με γκολ-φάουλ για το 0-3 των «ερυθρόλευκων». Η αναμέτρηση δεν είχε καλό ρυθμό  με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη και να μην είναι ιδιαίτερα εύστοχες. Ωστόσο με Τόμας Γουόκαπ και Άλεκ Πίτερς οι Πειραιώτες πήραν διψήφιο προβάδισμα (11-21).

Στην δεύτερη περίοδο οι Ναζ Μήτρου Λονγκ και Φιλίπ Πετρούσεφ ήταν εκείνοι που έβαλαν την… υπογραφή τους στο μομέντουμ που έχτιζε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κάνει αυτά που χρειάζεται για το προβάδισμα ασφαλείας, όσο ο Προμηθέας προσπαθούσε να παραμείνει από κοντά σχετικά με την βοήθεια του Χάντερ Χέιλ.

Μετά την ανάπαυλα, ο Προμηθέας άρχισε με τον Κάουαν και τον Χέιλ να πατάει… γκάζι εκμεταλλευόμενος την αστοχία των Πειραιωτών και με το κάρφωμα του Ντεσόν Στέφενς πλησίασε σε απόσταση τριών πόντων (40-43).

Δεν… μάσησε, όμως, ο Ολυμπιακός με τον Γουόκαπ να δημιουργεί, τον Ράιτ να σκοράρει και τον Κάνααν να ευστοχεί από την περιφέρεια δίνοντας ανάσα για το +15 των «ερυθρολεύκων» (42-57).

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο τέταρτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ανοίγει την… ψαλίδα της διαφοράς και να φτάνει στο +22 δια χειρός Πετρούσεφ (52-74) και να πανηγυρίζει και τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 28-39, 45-63, 57-81

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0