Basket Talk

Ζάλγκιρις – Παναθηναϊκός AKTOR 80-68: Ο «καυτός» Ναν δεν έφερε την... άνοιξη στο Κάουνας! (video)

Ζάλγκιρις – Παναθηναϊκός AKTOR 80-68: Ο «καυτός» Ναν δεν έφερε την... άνοιξη στο Κάουνας! (video)
Μπορεί ο Κέντρικ Ναν να επέστρεψε στις διαστημικές του βραδιές, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να νικήσει ο Παναθηναϊκός την Ζάλγκιρις του καταπληκτικού Κίναν Έβανς. Έτσι οι «πράσινοι» έκλεισαν με ήττα (80-68) στην Λιθουανία αυτή τη διπλή αγωνιστική.

Η Ζάλγκιρις φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας για την 25η «στροφή» της EuroLeague εν μέσω «διαβολοβδομάδας».

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έπεσε έτσι στο 15-10 της βαθμολογίας έχοντας για κορυφαίο τον Κέντρικ Ναν με 26 πόντους (5/7 τρίποντα), ενώ εκείνη του Αντρέα Τρινκιέρι, που πήρε δεύτερη μεγάλη νίκη σε αυτή τη διπλή αγωνιστική μετά από εκείνη απέναντι στην Αναντολού Εφές, βελτίωσε το ρεκόρ της σε 10-15 με πρωταγωνιστή τον Κίναν Έβανς με 24 πόντους (4/5 τρίποντα).

H αναμέτρηση ξεκίνησε με υψηλό ρυθμό με τον Κέντρικ Ναν να αφήνει πίσω του την εμφάνιση απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, όπου κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Για την Ζάλγκιρις, ο Λαουρίνας Μπιρούτις ήταν εκείνος που έκανε την μεγαλύτερη ζημιά έχοντας τους 10 από τους 20 πόντους της ομάδας του βάζοντάς την και μπροστά στο σκορ (20-16). Ο Μάριους Γκριγκόνις συνέχισε με την σειρά του ορεξάτος με άλλους 10 πόντους ισοφαρίζοντας για τους «πράσινους» στην πρώτη περίοδο με buzzer beater δύο πόντων (25-25).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ματίας Λεσόρ ήταν εκείνος που πρωταγωνίστησε για το «Τριφύλλι» βάζοντάς το σε θέση οδηγού (27-33). Ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετική ευστοχία στο πρώτο μέρος ελέγχοντας το τέμπο του ματς με τους Λιθουανούς να μένουν από κοντά με τη βοήθεια του Κίναν Έβανς και του Μπράντι Μάνεκ, που έφεραν και την ισοφάριση (35-35).

H ευστοχία ήταν και με το πλευρό της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι που είδε τον Έντμοντ Σάμνερ να βάζει ξανά την Ζαλγκίρις μπροστά (40-37) αναδεικνύοντας τις επιθετικές παθογένειες του Παναθηναϊκού σε αυτό το δεκάλεπτο.

Μετά την ανάπαυλα, Έβανς, Γκριγκόνις και Γκραντ άρχισαν να… πυροβολούν από τα 6.75 για το 49-44. Ο ρυθμός του αγώνα συνέχιζε να είναι υψηλός με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στο επιθετικό παιχνίδι με τον Κέντρικ Ναν να «χτυπάει» ξανά και ξανά (54-52).

Κανείς δε μπορούσε να μαρκάρει τον Έβανς που έκανε ό,τι ήθελε από την περιφέρεια προκαλώντας πονοκέφαλο στον Εργκίν Αταμάν με 4/5 τρίποντα για το 57-52.


Μετά από τρία λεπτά χωρίς σκορ για τους «πράσινους» ο Ναν έβγαλε το... φίδι από την τρύπα με τρίποντο για το 59-55, όμως η Ζάλγκιρις συνέχιζε να κρατάει τα ηνία.

Στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο οι άμυνες έσφιξαν, όμως η ομάδα του κόουτς Τρινκιέρι είχε ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο. Με τον... καυτό Έβανς η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (70-58). Ο Παναθηναϊκός με την βοήθεια του Κέντρικ Ναν... ροκάνιζε τη διαφορά, όμως η πίεση των Λιθουανών ήταν ασφυκτική (74-67).

Οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε λάθη δίνοντας την ευκαιρία στην Ζάλγκιρις να κρατήσει το προβάδισμα ασφαλείας που είχε χτίσει και να πανηγυρίσει την δέυτερη νίκη της στην διπλή αγωνιστική.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 44-38, 64-56, 80-68

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0