Basket Talk

Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου 101-87: Επιστροφή στις νίκες με... σεληνιασμένο Κάνααν και «ονειρικό» ντεμπούτο Ράιτ! (video)

Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου 101-87: Επιστροφή στις νίκες με... σεληνιασμένο Κάνααν και «ονειρικό» ντεμπούτο Ράιτ! (video)
Το απίστευτο ντεμπούτο του Μόουζες Ράιτ συνδυάστηκε με την... ονειρική βραδιά του Αϊζάια Κάνααν για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στις νίκες με 100άρα! Έτσι λοιπόν, έστειλε στο... καναβάτσο την Άλμπα Βερολίνου με 101-87.

Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε στο ΣΕΦ μία εκ των «ουραγών» της βαθμολογίας, την Άλμπα Βερολίνου, για τις ανάγκες της 24ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Οι απουσίες στην θέση «5» έπλητταν για μία ακόμη φορά την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που όμως τώρα είχε τη νέα προσθήκη στο ρόστερ, τον Μόουζες Ράιτ, για να καλύψει το κενό.

Κι όχι απλά το κάλυψε, αλλά έμοιαζε σα να έπαιζε στον Ολυμπιακό καιρό. Απίστευτο ντεμπούτο για τον νεοαποκτηθέντα, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, κάνοντας σοβαρή δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Φυσικά, ειδική μνεία αξίζει στον Αϊζάια Κάνααν που όχι μόνο σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 31 πόντους (), αλλά και στα τρίποντα μετρώντας 9/14. Αυτοί οι δύο ήταν οι παίκτες που έβαλαν την υπογραφή τους στη νίκη των Πειραιωτών ανεβάζοντάς τους στο 13-11 της βαθμολογίας.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αϊζάια Κάνααν να είναι «καυτός» από την περιφέρεια σημειώνοντας 8 πόντους  στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης για το 12-5. Η Άλμπα έβγαλε αντίδραση με τον Γκαμπριέλ Προσίντα και τον Τζάστιν Μπιν από τα 6.75, όμως τότε είναι που ξεκίνησε μία… βροχή τριπόντων, που κράτησε τον Ολυμπιακό σταθερά μπροστά (15-11).

Για 2:30 λεπτά καμία ομάδα δεν είχε ευστοχήσει με τον Μάρτιν Χέρμανσον να σπάει το… ρόδι για το 15-14 και με τον Τιμ Σνάιντερ να ισοφαρίζει με έμμεσο τρίποντο (17-17). Ο Άλεκ Πίτερς έκλεισε την πρώτη περίοδο με τρίποντο για να φτάσει στους 8 πόντους.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε ένα τρομερό επιθετικό «κρεσέντο» από τον Νάιτζελ ΓουίλιαμςΓκος που με 6 δικούς του πόντους διατήρησε την υπεροχή των «ερυθρόλευκων» (26-22) με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να το… ολοκληρώνει από την περιφέρεια για το 29-24. Ο Γκος συνέχιζε «καυτός» και σειρά είχε ο Κώστας Παπανικολάου να τον ακολουθήσει με τρίποντο (35-29).

γοσ.jpg

Οι αντίπαλοι απαντούσαν με τον επιθετικό τους πλουραλισμό, όμως οι Πειραιώτες συνέχιζαν να… πυροβολούν από τα 6.75 με τον σπουδαίο «Λάρι» αυτή τη φορά 38-33 διατηρώντας το προβάδισμά τους. Οι Γερμανοί, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Οι Μάτισεκ, Σπανιόλο και Μπράουν έδωσαν τη θέση του οδηγού για πρώτη φορά στην Άλμπα (40-41) με 8 σερί πόντους 2,37’’ πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Εκεί που ο Στέρλινγκ Μπράουν με τον Ματέο Σπανιόλο άνοιγαν την… ψαλίδα της διαφοράς από την γραμμή των βολών για το 42-46, ήρθε ο Λουκ Σίκμα για να μειώσει με έμμεσο τρίποντο στον πόντο (45-46), όμως ο Μπιν διατήρησε την υπεροχή των φιλοξενούμενων για το 45-48.

Μετά την ανάπαυλα, τον… χορό άνοιξε ο Μπράουν για να βάλει την ομάδα του κόουτς Γκονζάλες στο +5 (45-50), με τον Ολυμπιακό να απαντάει άμεσα με τους Μπραζντέικις και Πίτερς για την ισοφάριση (50-50). Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» είχε βελτιωθεί και το μομέντουμ της ομάδας ολοκληρώθηκε, όταν ο Κάνααν ευστόχησε από την περιφέρεια για το 53-50.

κανααν_2.jpg

Με τους Τόμας και Γουέντζελ η Άλμπα έδειχνε να μην… πτοείται, όμως οι Πειραιώτες είχαν πάρει «φωτιά» με δύο σερί τρίποντες «βόμβες» από τον… Ησαΐα τους και τον Μπραζντέικις, που… διάβαζε πολύ σωστά το ματς, να ακολουθεί με την σειρά του με γκολ-φάουλ ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 9-0 σερί του Ολυμπιακού (62-55).

Το επιθετικό κρεσέντο των «ερυθρόλευκων συνεχιζόταν με την διαφορά να φτάνει για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (68-57). Ο Ολυμπιακός συνέχιζε την εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση με την βοήθεια του νεοαποκτηθέντα, Μόουζες Ράιτ και φυσικά του «καυτού» Κάνααν για το 78-61 σε μία περίοδο που σκόραρε 33 πόντους (!).

ραιτ.jpg

Το τέταρτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τον ίδιο εντυπωσιακό ρυθμό για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ράιτ έμοιαζε να έχει προσαρμοστεί πλήρως φορώντας τα ερυθρόλευκα, ενώ ο Αϊζάια Κάνααν συνέχισε τον χαβά του από την περιφέρεια για το 88-63. Με την διαφορά να ξεπερνά τους 20 πόντους, οι Πειραιώτες χαλάρωσαν, με την Άλμπα να μην τα παρατάει και να τη... ροκανίζει με τρία διαδοχικά τρίποντα από Σνάιντερ, Μάτισεκ και Μπιν (93-80).

Όμως ο ασταμάτητος Ράιτ είπε την τελευταία λέξη πραγματοποιώντας ένα ονειρικό ντεμπούτο.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-48, 78-61

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www,bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0