Basket Talk

Γύρισαν σε εποχή… τελικών NBA: Κάρι vs ΛεΜπρόν σημειώσατε «διπλό», στη δεύτερη παράταση! (video)

Γύρισαν σε εποχή… τελικών NBA: Κάρι vs ΛεΜπρόν σημειώσατε «διπλό», στη δεύτερη παράταση! (video)

Ματς βγαλμένο από τότε που οι δυο τους κοντράρονταν για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Γουόριορς και Λέικερς χάρισαν μία μοναδική «παράσταση» δύο… παρατάσεων, με απόλυτους πρωταγωνιστές τον Κάρι και τον ΛεΜπρόν! Στο φινάλε όμως, χαμογέλασε το LA, ενώ ο «Στέφανος» ξέσπασε στη… φανέλα του!

Μια βραδιά που γύρισε το «ρολόι» μερικά χρόνια πίσω. Τότε, που ο Στεφ Κάρι και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς «μονομαχούσαν» για τον θρόνο του NBA, στους τελικούς του πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά μπορεί να μην κρινόταν κάτι, αλλά το ματς μεταξύ των Γουόριορς και των Λέικερς στο Σαν Φρανσίσκο, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Με την ομάδα του Λος Άντζελες να πανηγυρίζει στο τέλος (28/01, 144-145), έπειτα από… θρίλερ!

Χαρακτηριστικό αποτελεί ότι ήταν απαραίτητα δύο έξτρα πεντάλεπτα, προκειμένου να κριθεί ο νικητής της αναμέτρησης! Αρχικά, στα 6’’ για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, ο ηγέτης του Γκόλντεν Στέιτ ευστόχησε σε λέι απ, για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Παρόμοια ήταν και εκεί η εξέλιξη, αλλά με διαφορετικό πρωταγωνιστή. Ο Κλέι Τόμπσον βρήκε στόχο πίσω από τη γραμμή των 7.25 στα 7’’ για το τέλος της πρώτης παράτασης, ισοφαρίζοντας ξανά, για να ακολουθήσουν ακόμα πέντε λεπτά.

Κάπου εκεί, το φινάλε έμελλε να το γράψει ο «Βασιλιάς». Ο ΛεΜπρόν κέρδισε βολές 1’’ πριν το τέλος και με μία εύστοχη, βοήθησε τους «λιμνανθρώπους» να δραπετεύσουν από το Chase Center. Συνολικά, έφτασε στο triple-double, με 36 πόντους, 20 ριμπάουντ και 12 ασίστ, ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του Άντονι Ντέιβις, με 29 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Από την άλλη, ο… Στέφανος ηγήθηκε πλήρως των «πολεμιστών», με 46 πόντους (9/21 3π.), μετρώντας παράλληλα και 7 ασίστ.

Πάντως, δε δείχνει να πήρε και πολύ… ψύχραιμα την ήττα! Αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης, καθώς κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια, ξέσπασε στη φανέλα του, σκίζοντάς την στη μέση!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0