Basket Talk

Λαύριο-Προμηθέας 89-84 : Ο Γόντικας τους «έβαλε» στα καλάθια, οι υπόλοιποι «πυροβολούσαν» και άντεξαν μέχρι το τέλος! (video)

Λαύριο-Προμηθέας 89-84 : Ο Γόντικας τους «έβαλε» στα καλάθια, οι υπόλοιποι «πυροβολούσαν» και άντεξαν μέχρι το τέλος! (video)

Παρ'ότι «φλέρταρε» με πραγματική αυτοκτονία, το Λαύριο επικράτησε με 89-84 του Προμηθέα, για την 16η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ανά διαστήματα, το Λαύριο πήρε σημαντική νίκη επί του Προμηθέα με 89-84.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις άμυνες να είναι χαλαρές, και τις δύο ομάδες να είναι παραγωγικές και πολύ εύστοχες από την περιφέρεια. Μουράτος και Φλάτεν πέτυχαν από δύο τρίποντα έκαστος, και το Λαύριο πήρε ένα προβάδισμα (17-11), το οποίο εξανέμισε ο Προμηθέας με κύριο πρωταγωνιστή τον Κάουαν.

To πρώτο δεκάλεπτο (26-23), ολοκληρώθηκε με ένα εκπληκτικό buzzer-beater τρίποντο του αρχηγού των γηπεδούχων, Θοδωρή Ζάρα.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Κωστής Γόντικας, ο οποίος έστησε πραγματικό πάρτι στη ρακέτα των Πατρινών, οι οποίοι δεν είχαν παίκτη στα κυβικά του για να τον σταματήσουν. Ο 29χρονος σέντερ πέτυχε 16 πόντους στη δεύτερη περίοδο, και ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο το Λαύριο πήρε μια διαφορά, την οποία αύξησε μέχρι και τους 10 πόντους στη λήξη του ημιχρόνου (51-41).

 Ο Προμηθέας δεν είχε λύσεις στην άμυνα, ενώ ταυτόχρονα έπαιρνε κακές επιλογές στην επίθεση, κυρίως με ατομικές προσπάθειες και μακρινά σουτ. Η ομάδα του Παπαθεοδώρου «μπλόκαρε» ολοκληρωτικά, πετυχαίνοντας μόλις έξι πόντους στα έξι τελευταία λεπτά του ημιχρόνου!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το γκάζι πατημένο και στο δεύτερο ημίχρονο, «έπνιξαν» τον Προμηθέα με την άμυνά τους και συνέχισαν να χτυπούν στο «ζωγραφιστό» με τον Γόντικα, αλλά και με τον Καββαδά, όταν τον αντικατέστησε, ενώ Μουράτος και Φλάτεν έδωσαν κι άλλο σκορ στην ομάδα τους.

 Το Λαύριο δε σταμάτησε να αυξάνει τη διαφορά του, ολοκληρώνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +17! Στο τέλος του δεκαλέπτου, ο Θόρντον προσέφερε μια ασύλληπτη φάση, σβήνοντας τα φώτα στον Κάουαν!

Η 4η περίοδος άρχισε στο ίδιο μοτίβο, αλλά λίγο έλειψε να προφέρει μια τρομερή αντροπή. Αν και η διαφορά έφτασε μέχρι τους 21 πόντους (80-59), οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ένα μεγάλο σερί, με τους γηπεδούχους να παρουσιάζουν έντονη χαλάρωση. 

Με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Πάπας, ο Προμηθέας μείωσε μέχρι και στους τέσσερις πόντους (85-81), με μεγάλο τρίποντο του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Τότε ο Ζάρας σημείωσε το μεγαλύτερο καλάθι του αγώνα για το 87-81 και καθάρισε το ματς για την ομάδα του.

Μεγάλος πρωταγωιστής για τους νικτές ο Κωστής Γόντικας με 21 πόντους, ενώ για τους ηττημένους Χέιλ και Ρέινολντς ήταν οι μόνοι διψήφιοι με 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 51-41, 74-57, 89-82

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0