Basket Talk

Τζόναθαν Μότλεϊ, τι σου φταίει η Βίρτους;

Τζόναθαν Μότλεϊ, τι σου φταίει η Βίρτους;

Ο Τζόναθαν Μότλεϊ διανύει μια παράξενη σεζόν, που αποτελεί ένα ελαφρύ πισωγύρισμα σε σχέση με όσα μας έδειξε πέρσι. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία, όταν βρίσκει απέναντί του την αγαπημένη του Βίρτους Μπολόνια.

Πέρυσι, ο Τζόναθαν Μότλεϊ πραγματοποίησε ιδιαίτερα εντυπωσιακή σεζόν, ως rookie στη EuroLeague, με 14.5 πόντους και 5.4 ριμπάουντ.

Φέτος, υπάρχει μια ξεκάθαρη πτώση στις επιδόσεις του, που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι είναι επιρρεπής στα φάουλ, το οποίο του απαγορεύει να μείνει για πολλή ώρα στο παρκέ και να βρει ρυθμό.

Συγκεκριμένα, έχει 11.5 πόντους και 4.1 ριμπάουντ σε 19:45 λεπτά συμμετοχής, στα οποία «προλαβαίνει» να υποπέσει σε 3.7 φάουλ.

Όλα αυτά, λοιπόν, μπορούν να γίνουν αντικείμενο συζήτησης για τον 28χρονο Αμερικανό. Όμως, παρά την αγωνιστική του αστάθεια, παρουσιάζεται πάντα συνεπής στα ραντεβού του με τη Βίρτους Μπολόνια, η οποία του βγάζει τον καλύτερό εαυτό του.

Είναι αλήθεια πως η Βίρτους έχει πολλές αδυναμίες στη ρακέτα, ειδικά στην άμυνα, πράγμα που εκμεταλλεύονται όλοι οι ποιοτικοί ψηλοί της EuroLeague. Ο Μότλεϊ, όμως το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Έχει αντιμετωπίσει την ιταλική ομάδα τέσσερις φορές στη διετή παρουσία του στη διοργάνωση, και η μια είναι πιο εντυπωσιακή από την άλλη.

Στους 4 αγώνες που αναφέραμε, λοιπόν, ο ψηλός της Φενέρ μετρά 22.5 πόντους (75% 2π.), 8.5 ριμπάουντ και 27.8 μονάδες αξιολόγησης!

Μια "σχέση" που θυμίζει αρκετά, αυτήν του Μπόνζι Κόλσον με τον Παναθηναϊκό, όπου βέβαια μετά τη χθεσινή (25/1) αναμέτρηση μεταξύ Μακάμπι και Παναθηναϊκού, έκανε τα νούμερα να μοιάζουν λίγο πιο γήινα.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0