Basket Talk

Καλαϊτζάκης – Παπανικολάου: Ο νέος που έρχεται και ο παλιός που δεν θέλει να φύγει! (video)

Καλαϊτζάκης – Παπανικολάου: Ο νέος που έρχεται και ο παλιός που δεν θέλει να φύγει! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός ηττήθηκαν στις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους στην EuroLeague, όμως υπήρχαν δύο παίκτες που το πήραν… προσωπικά καταθέτοντας την ψυχή τους στο παρκέ. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και τον Κώστα Παπανικολάου, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν τα πράγματα για τις ομάδες τους.

Τόσο ο Παναθηναϊκός AKTOR, όσο και ο Ολυμπιακός δεν κατάφεραν να… χαμογελάσουν στις εξορμήσεις τους για τις ανάγκες της 23ης αγωνιστικής της EuroLeague. Οι μεν «πράσινοι» ηττήθηκαν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι με σκορ 90-75, που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια της ομάδας του Εργκίν Αταμάν. Οι δε «ερυθρόλευκοι» από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης με 90-85, ακόμη κι αν έφτασαν πολύ κοντά στο τέλος στο να ελπίσουν και στην ισοφάρριση..

Μετά από καιρό, οι δρόμοι των δύο «αιωνίων» συναντήθηκαν ξανά. Τόσο οι τραυματισμοί που έπληξαν και τις δύο ομάδες, όσο και τα εκτός έδρας στραβοπατήματά τους, τις έφεραν σε μία κοινή μοίρα με τις αναμετρήσεις να εμφανίζουν και μία ακόμη σημαντική ομοιότητα.

Ο νέος είναι… ωραίος, αλλά ο παλιός είναι… αλλιώς!

Περί πρωταγωνιστών ο λόγος, που δεν ήταν άλλοι από τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη για τον Παναθηναϊκό και τον Κώστα Παπανικολάου για τον Ολυμπιακό. Οι δύο παίκτες σήκωσαν στις… πλάτες τους τις ομάδες τους και έκαναν μεγάλη ατομική θυσία για να μπορέσουν να τους χαρίσουν και τη νίκη.

MACCABI vs PANATHINAIKOSBelgrade, 25.01.2024.photo: Nebojsa Parausic / MN PressBASKETBALL, EUROLEAGUE

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης συνέχισε στο παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι από εκεί που είχε σταματήσει στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Ο 25χρονος γκαρντ ήταν εκείνος που με κλέψιμο και τις δύο εύστοχες βολές του «κλείδωσε» την Δευτέρα (22/01) τη νίκη και την Πέμπτη (25/01), όταν και αντιμετώπισε τους Ισραηλινούς, είχε την ίδια όρεξη και ενέργεια και ίσως ακόμη περισσότερη.

Ο Καλαϊτζάκης εκτίμησε κάθε δευτερόλεπτο που του έδωσε ο Εγκίν Αταμάν και αποφάσισε να καταρρίψει τα προσωπικά του ρεκόρ στην προσπάθειά του να γυρίσει το ματς για τον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός γκαρντ του «Τριφυλλιού» κατέγραψε ρεκόρ καριέρας σε πόντους με 17 που σημείωσε, ενώ αγωνίστηκε τα περισσότερα λεπτά στην μέχρι τώρα πορεία του στην διοργάνωση.

EUROLEAGUE 2023-2024 / ́ʁ̐ɠԅˠBɂ - ЁϠ

Παράλληλα, ευστόχησε σε 3/5 τρίποντα, ακόμη ένα ρεκόρ για τον ίδιο, ενώ χάρισε και την στιγμή του αγώνα, όταν έβαλε buzzer beater σουτ από την περιφέρεια στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου για να μειώσει στο 62-59. Η εξαιρετική κατάσταση του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη φάνηκε στο παρκέ του Βελιγραδίου, χωρίς όμως να μετουσιωθεί σε νίκη δείχνοντας τις παθογένειες της ομάδας που παλεύει με «νύχια και με δόντια» να παραμείνει στην τετράδα. Ωστόσο, οι φίλοι του Παναθηναϊκού βλέπουν ακόμα και παίκτες που θεωρούνταν (αδίκως) ως τελευταίοι τροχοί της αμάξης να προσφέρουν ψυχή και σώμα, όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Στην συνέχεια της βραδιάς, στο αντίπαλο δέος των ελληνικών δεδομένων είχαμε τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Κώστα Παπανικολάου, που πήρε τους «ερυθρόλευκους» από το χέρι και λίγο κόντεψε να τους οδηγήσει στην μεγαλύτερη «ληστεία» της αγωνιστικής (δεδομένης της κατάστασης της ομάδας με τους τραυματισμούς) και να κλέψει τη νίκη από την «πολύ σκληρή για να πεθάνει» Ρεάλ Μαδρίτης.

Kostas Papanikolaou of Olympiacos protest during Turkish Airlines Euroleague basketball match between Real Madrid and Olympiacos Piraeus at Wizink Center on January 25, 2024,  in Madrid, Spain.

Και οι Ισπανοί φυσικά είχαν τις απουσίες τους, όμως έχουν τεράστιο βάθος στον πάγκο τους. Ωστόσο, το πρώτο κακό ημίχρονο στοίχησε σίγουρα στον Ολυμπιακό που είχε την ανάγκη να δει έναν παίκτη του να βγαίνει μπροστά και να παίρνει το παιχνίδι στα χέρια του. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον αρχηγό του, τον Κώστα Παπανικολάου, που θύμισε κάτι από τα… παλιά δείχνοντας σε όλους πως είναι ακόμα εδώ, πως είναι πολύ καθοριστικός και πως «πονάει» τη φανέλα που φοράει.

Kostas Papanikolaou of Olympiacos in action during Turkish Airlines Euroleague basketball match between Real Madrid and Olympiacos Piraeus at Wizink Center on January 25, 2024,  in Madrid, Spain.

Ο «Παπ» έκανε πραγματικά… όργια, πήγε κόντρα σε κάθε λογική καταγράφοντας ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague με τους 25 πόντους που σημείωσε, ενώ ευστόχησε και σε 6/8 τρίποντα όντας ο καθοριστικός παράγοντας των Πειραιωτών στο μεγάλο τους come back. Μάλιστα, ήταν κι εκείνος που μείωσε την απόσταση στους τρεις, όταν όλα έμοιαζαν τετελεσμένα.

Μην ξεχνάμε πως όλα αυτά συνέβησαν με τον 33χρονο φόργουορντ να μην ξεκινάει για πρώτη φορά βασικός για τον Ολυμπιακό μετά από 110(!) ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η προσπάθεια του αρχηγού των Πειραιωτών ήταν πέρα για πέρα συγκινητική και είναι αυτή που πρέπει να κρατήσει η ομάδα. Εξάλλου μία αναμέτρηση, που πολλοί υπολόγιζαν ως σίγουρη ήττα, εκείνος την έφτασε στο καλάθι και η αυτοθυσία του πρέπει να αναγνωριστεί.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0