Basket Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 90-85: Ο... συγκινητικός Παπανικολάου δεν αρκούσε για τους λαβωμένους «ερυθρόλευκους»! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 90-85: Ο... συγκινητικός Παπανικολάου δεν αρκούσε για τους λαβωμένους «ερυθρόλευκους»! (video)
Ένα ματς γεμάτο συγκινήσεις έλαβε χώρα στη Μαδρίτη. Μία συγκλονιστική «μάχη». Η Ρεάλ Μαδρίτης έμοιαζε να μπορεί να...καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς, όμως ο Ολυμπιακός έφτασε την αναμέτρηση στο... καλάθι με την συγκλονιστική προσπάθεια του Κώστα Παπανικολάου. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 90-85.

Η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξένησε τον γεμάτο τραυματισμούς και απουσίες Ολυμπιακό για την 23η «στροφή» της EuroLeague.

Ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση μέχρι στιγμής στην καριέρα του στην διοργάνωση σημειώνοντας 25 πόντους με 6/8 τρίποντα, όμως δυστυχώς δεν την συνόδευσε και με νίκη της ομάδας του, που ήταν ανταγωνιστική περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με τον Τόμας Γουόκαπ να ευστοχεί από την περιφέρεια (4-7), όμως από εκείνο το σημείο του ματς ακολούθησε ένα 10-0 σερί των γηπεδούχων (14-7).

Η εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου δεν ήταν ικανοποιητική για τον Γιώργο Μπαρτζώκα που έβλεπε πως ό,τι δεν έκανε η ομάδα του το έκανε η Ρεάλ. Οι Ισπανοί «πυροβολούσαν» από τα 6.75, με όλους τους γκαρντ να προσφέρουν σκορ με 5/6 τρίποντα έναντι 1/6 των «ερυθρόλευκων» για να κλείσουν με 30 πόντους το πρώτο δεκάλεπτο.

Το.. ρόδι έσπασε ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με τρίποντο για το 30-16. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βελτιώσει την άμυνά του κυκλοφορώντας καλύτερα τη μπάλα, όμως συνέχιζε να βρίσκεται πίσω με 13 (35-22). H αστοχία των Πειραιωτών από το τρίποντο έπληττε τον τρόπο παιχνιδιού τους ειδικά σε αντίθεση με την τρομερή ευστοχία της Ρεάλ Μαδρίτης, που έβρισκε σκορ δια χειρός Μάριο Χεζόνια και Ρούντι Φερνάντες.

Μετά την ανάπαυλα, αυτός που ξεχώρισε για τους Μαδριλένους  ήταν για ακόμη μία φορά ο Τζάναν Μούσα φτάνοντας την ομάδα του και στο +24 (60-36). Ακολούθησαν τα σερί τρίποντα των Άλεκ Πίτερς και Κώστα Παπανικολάου για να δείξουν πως ο Ολυμπιακός είχε ακόμη… σφυγμό (62-44). Μπορεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να περιόρισε τα λάθη της αυτή την Τρίτη περίοδο έχοντας επιμέρους σκορ 15-25, όμως ο τραυματισμός του Γιαννούλη Λαρεντζάκη δημιούργησε νέο… πονοκέφαλο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την ίδια εικόνα στη αρχή της τελευταίας περιόδου με 6 σερί πόντους «ροκανίζοντας» την διαφορά μετά από πολύ ώρα σε μονοψήφιο νούμερο (68-61).

Τα λάθη του Πίτερς βοήθησαν τη Ρεάλ να φτάσει και πάλι στο +14 (80-66) δια χειρός Μάριο Χεζόνια.

Ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποιύσε μία συγκινητική εμφάνιση έχοντας ήδη 5/7 τρίπντα βοηθώντας τον Ολυμπιακό να... παλέψει για την ανατροπή (82-77). Ο Μούσα με δύο σερί καλάθια έφτασε τη Ρεάλ στο +8 (86-78), ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» σπάζοντας το ρεκόρ καριέρας του μείωσε στους 3 (86-83), αλλά ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να ανατραπεί το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 30-13, 52-30, 68-55, 90-85

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0