Basket Talk

Ολυμπιακός: Η «γεμάτη» παρουσία του Μόουζες Ράιτ στο κολλέγιο που... τέμνεται με Ναν και Μπραζντέικις! (video)

Ολυμπιακός: Η «γεμάτη» παρουσία του Μόουζες Ράιτ στο κολλέγιο που... τέμνεται με Ναν και Μπραζντέικις! (video)

Ο νέος ψηλός που... κοιτάζει ο Ολυμπιακός, ο Μόουζες Ράιτ,αν και δεν έχει να παρουσιάσει ευρύ αγωνιστικό δείγμα σε επίπεδο ανδρών, διαθέτει ορισμένες εντυπωσιακές διακρίσεις από τα κολεγιακά του χρόνια στο NCAA,  τις οποίες μοιράζεται από τον Ναν και τον Μπραζντέικις, μέχρι με τον Ζάιον Γoυίλιαμσον!

Ο Μόουζες Ράιτ, όπως όλα δείχνουν θα είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Μπαρτζώκα για την θέση «5» μετά τους τραυματισμούς του Μουστάφα Φαλ και του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Ράιτ φοίτησε για 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο Georgia Tech, όπου και διακρίθηκε. Σε 111 παιχνίδια στο NCAA, μέτρησε 10.2 πόντους και 5.6 ριμπάουντ. Ιδιαίτερη σημασία όμως, έχει η τελευταία του σεζόν (2020-2021), στην οποία έφτασε τους 17.4 πόντους και τα 8 ριμπάουντ, μαζί με 1.6 μπλοκ σε 25 αγώνες.

Οι επιδόσεις αυτές τον βοήθησαν να αναδειχτεί σε παίκτη της χρονιάς στην περιφέρεια ACC, βραβείο που το 2019 είχε λάβει ένα από τα μεγαλύτερα κολλεγιακά prospects όλων των εποχών, ο Ζάιον Γουίλιαμσον!

Ταυτόχρονα, ήταν μέλος της καλύτερης αμυντικής 5αδας της περιφέρειάς του. Επίσης συμπεριλήφθηκε σε μια τιμητική λίστα παικτών του κολλεγιακού πρωταθλήματος (AP All-American Honorable Mention). Η λίστα αυτή περιλαμβάνει, επιπλέον, τόσο το νέο του συμπαίκτη, Ίγκνας Μπραζντέικις, όσο και τον μελλοντικό του αντίπαλο, Κέντρικ Ναν

Παράλληλα μετρά και δύο μικρά περάσματα από το NBA με την φανέλα των Μάβερικς και των Κλίπερς (την σεζόν 2021/22). Μετά ο δρόμος του τον οδήγησε προς Ασία... μέρια και συγκεκριμένα στην Κίνα για λογαριασμό της Ζεγιάνγκ όπου μέτρησε 12.1 πόντους και 6.8 ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Εκεί τον βρήκε και το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, πριν συμφωνήσει με την τουρκική Μερκεζεφέντι όπου σε 5 αγώνες με 33 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο είχε 26.4 πόντους, 8.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 1.4 κοψίματα\


Αντρέας Φούντας 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0