Basket Talk

Προμηθέας – ΑΕΚ 80-79: Ο Κάουαν το πήρε πάνω του και έδωσε «άρωμα» Πάτρας στον ελληνικό... εμφύλιο! (video)

Προμηθέας – ΑΕΚ 80-79: Ο Κάουαν το πήρε πάνω του και έδωσε «άρωμα» Πάτρας στον ελληνικό... εμφύλιο! (video)
Ο Προμηθέας ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις του στον όμιλο για την φάση των «16» στο Basketball Champions League στέλνοντας στο... καναβάτσο την ΑΕΚ με 80-79 με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Άντονι Κάουαν που ανέτρεψε το ματς.

Ο Προμηθέας υποδέχτηκε την ΑΕΚ για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των «16» των ομίλων του Basketball Champions League.

Οι Πατρινοί ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά και με 2/2 από την περιφέρεια «έχτισαν» ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΚ (10-7) με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν με την σειρά τους στόχο από τα 6.75 με την βοήθεια του Ραντλ (12-12).

Γενικότερα, ο Προμηθέας έδειχνε να κρατά το πάνω χέρι στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ να τον «κυνηγά» για την ισοφάριση. Αυτό έγινε και στην δεύτερη περίοδο με τον Μπράντον Νάιτ να φέρνει το ματς στα ίσα για το 27-27.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα από εκείνο το σημείο έτρεχε ένα σερί 12-0 και βρέθηκε στο 27-36 παίρνοντας για πρώτη φορά τον έλεγχο του ματς. Ο Προμηθέας, όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και… ροκάνισε την διαφορά με δύο τρίποντα από τους Ρέινολντς και Χέιλ στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα, η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε… μάχη με τα τρίποντα να πηγαίνουν και να έρχονται , ενώ για τους φιλοξενούμενους την διαφορά είχε κάνει ο Τζόρνταν Μόργκαν, που μετρούσε ήδη 11 πόντους. Στο 25ο λεπτό ο Άντονι Κάουαν αποφάσισε να δώσει εκείνος ρυθμό στην αναμέτρηση με back to back τρίποντα για το 48-51.

Οι Πατρινοί κατάφεραν να γυρίσουν το μομέντουμ υπέρ τους και να πάρουν το προβάδισμα δια χειρός Κάουαν και Χέιλ βάζοντας έτσι δύσκολα στην Ένωση.

Η τέταρτη περίοδος ήταν σα να έχει βγει από ταινία… τρόμου. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα, ενώ είχε προηγηθεί ένα τρίποντο του Χρυσικόπουλου βάζοντας τους γηπεδούχους στο +7 (65-58) με άμεσες απαντήσεις, όμως, από Ραντλ και Τίλμαν με την Ένωση να περνά ξανά μπροστά (71-73).

Ο Κάμερον Ρέινολντς ευστόχησε δύο λεπτά πριν το τέλος από τα 6.75 για να βάλει ξανά τον Προμηθέα σε θέση οδηγού (74-73). Ακολούθησαν βολές από τον Κάουαν και τον Νετζήπογλου, που έφεραν ξανά την ισορροπία (75-75), για να έρθει ο Χέιλ από την περιφέρεια και να «γράψει» το 78-75 φτάνοντας στους 20 πόντους με 5/7 τρίποντα. Τα λάθη της ΑΕΚ έδωσαν προβάσισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου (79-75). Οι «κιτρινόμαυροι» ευστόχησααν από την γραμμή των βολών (79-77), όμως τα φάουλ και οι βολές εκατέρρωθεν κρατούσαν τον Προμηθέα μπροστά. Ο ΜακΡέι έβαλε και τις δύο δικές του βολές με την σειρά του για το 80-79

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 35-40, 62-58,

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0