Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 85-80: Έγινε... θρίλερ στο τέλος, αλλά το «πράσινο» αήττητο έμεινε ακλόνητο! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 85-80: Έγινε... θρίλερ στο τέλος, αλλά το «πράσινο» αήττητο έμεινε ακλόνητο! (video)
Μοναχικός και απόλυτος κυρίαρχος της πρώτης θέσης στη βαθμολογία της Basket League παραμένει ο Παναθηναϊκός AKTOR, αφού έστειλε στο... καναβάτσο τον Ολυμπιακό (85-80) στην... αγχωτική μεταξύ τους συνάντηση με «όπλο» του την επιθετική του πολυφωνία και φυσικά τον κόσμο του.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για τις ανάγκες της 15ης αγωνιστικής της Basket League. Οι «πράσινοι» υπερίσχυσαν κατά κράτος και συνέχισαν τη... μοναχική τους πορεία στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όντες και αήττητοι με ρεκόρ 15-0 πλεόν, ενώ από πίσω ακολουθούν οι «ερυθρόλευκοι» με 13-2 (και οι δύο ήττες απέναντι στον Παναθηναϊκό).

Αυτή ήταν η τέταρτη μεταξύ τους συνάντηση με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα και στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Το κατάμεστο ΟΑΚΑ «έβραζε» κατά την διάρκεια του αγώνα με τον κόσμο να στηρίζει την ομάδα με την φωνή του.


To ματς

Τον… χορό άνοιξε ο Μάριους Γκριγκόνις με τρίποντο, ενώ ακολουθούσε ο Τόμας Γουόκαπ με τέσσερις δικούς του πόντους (5-4). Έπειτα από, δύο συνεχόμενα καλάθια του Ντίνου Μήτογλου, ο Ολυμπιακός βρήκε απάντηση από τον Άλεκ Πίτερς για το 10-6.

Οι «πράσινοι» όμως, έδειχναν ότι έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι και κυριαρχούσαν κατά κράτος και στις δύο πλευρές του παρκέ. Τότε ήταν που η ομάδα του Εργκίν Αταμάν «έτρεξε» ένα αναπάντητο σερί 10-0 δια χειρός Γκριγκόνις και Τζέριαν Γκραντ, με αποκορύφωμα το κάρφωμα του Ματίας Λεσόρ (20-6).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να.. ροκανίζει την διαφορά με την βοήθεια του Πίτερς και του Ίγκνας Μπραζντέικις κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με τρίποντο από τον Φιλίπ Πετρούσεφ (23-18).

Το κρεσέντο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίστηκε και στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όταν και μείωσε στους 3 (23-20) για να ισορροπήσει κάπως το ματς. Ο Κέντρικ Ναν πήρε, όμως τα πάνω του μετρώντας 13 πόντους μόνο σε αυτό το δεκάλεπτο και παρέα με τον Κώστα Αντετοκούνμπο έβαλαν τον Παναθηναϊκό μπροστά ξανά με 14 πόντους (40-26).

Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν την διαφορά στους 6 πόντους (40-34) με ένα σερί 0-8 και έφτασαν και σε απόσταση ενός καλαθιού δια χειρός Νάιτζελ ΓουίλιαμςΓκος και Νίκολα Μιλουτίνοφ λίγα δευτερόλεπτα πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι έχει την δυνατότητα να επιστρέφει ακόμη κι όταν ο Παναθηναϊκός κάνει τα… ξεσπάσματά του διατηρώντας την εικόνα του ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Μετά την ανάπαυλα, οι «πράσινοι» μπήκαν με ένα γρήγορο σερί 6-0 από τον Γκραντ και τον Μήτογλου παίρνοντας ξανά κεφάλι στο προβάδισμα (50-42) φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα ξανά για το 56-46. Η αναγκαστική αποχώρηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, εξαιτίας τραυματισμού στον αριστερό του αστράγαλο, έκανε τον Πετρούσεφ να πάρει περισσότερες ευθύνες κι εκείνος ήταν που... πάλευε για τον Ολυμπιακό μειωνοντας και στους 5 πόντους (56-51).



Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τρίποντο έφτασε τους Πειραιώτες στο -4 (58-54), όμως με Μήτογλου και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο Παναθηναϊκός διατήρησε την υπεροχή του.

Με τρίποντο του Γκριγκόνις, το «Τριφύλλι» βρέθηκε γρήγορα στο +10 στην τελευταία και καθοριστική περίοδο (68-58). Το... κρεσέντο συνεχίστηκε από τον Λιθουανό γκαρντ, που είχε την σημαντική υποστήριξη του Λεσόρ για το 76-61. Τότε με 6 λεπτά να απομένουν για το φινάλε, ο Λαρεντζάκης ευστόχησε ξανά από τα 6.75 στην προσπάθειά του να μειώσει (76-64), όσο ο Ολυμπιακός «ξέμενε» από σέντερ με τον Πετρούσεφ να υποπέφτει στο 5ο του φάουλ.

Τα πράγματα στο τέλος πήραν διαστάσεις... θρίλερ με την πολύτιμη βοήθεια των Κώστα Παπανικολάου, Γουόκαπ και Πίτερς με το σκορ να είναι στον πόντο μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (80-79). Οι βολές του Γκος κράτησαν τους Πειραιώτες στο -1 (81-80). Ο Γκριγκόνις από την γραμμή της φιλανθρωπίας έδωσε... ανάσα στο «Τριφύλλι» (83-80). Ακολούθησαν οι βολές του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του φέτος απέναντι στον Ολυμπιακό με 85-80 διατηρώντας το απόλυτο πλεονέκτημα στον τρίτο γύρο της Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 44-42, 63-54, 85-80

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0