Basket Talk

Κι όμως, ο Ολυμπιακός έχει «σπάσει» στο παρελθόν το 14-0 σερί του Παναθηναϊκού με μοναδικό κοινό παρονομαστή τον Μιλουτίνοφ! (video)

Κι όμως, ο Ολυμπιακός έχει «σπάσει» στο παρελθόν το 14-0 σερί του Παναθηναϊκού με μοναδικό κοινό παρονομαστή τον Μιλουτίνοφ! (video)

Τι κοινό έχει η 15η αγωνιστική της σεζόν 2023-24 στην Basket League με την αντίστοιχη οκτώ χρόνια πριν; Ένα ντέρμπι «αιωνίων» και φυσικά τον Νικόλα Μιλουτίνοφ...

Η 22η Ιανουαρίου ξημέρωσε με κέφι και όρεξη. Πώς να γίνει διαφορετικά, όταν το πρόγραμμα έχει ντέρμπι... αιωνίων;


Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός «κονταροχτυπιούνται» για τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν με την πλάστιγγα να... γέρνει 2-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων» (νίκη σε Σούπερ Καπ και EuroLeague, ήττα στο πρωτάθλημα).


Η τελευταία τους συνάντηση έλαβε χώρα στο ΣΕΦ για τις ανάγκες της Basket League, όταν και ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στα παλιά του... λημέρια ως παίκτης του «Τριφυλλιού» πλέον, τον Οκτώβρη του 2023 πληγώνοντας την πρώην ομάδα του με 54-66.

4012688-1.jpg

Τα «κακώς κείμενα» των προηγούμενων ετών ανήκουν πια στο παρελθόν. Αφού το αήττητο σερί 14 νικών στα μεταξύ τους παιχνίδια, που διατηρούσε ο Ολυμπιακός, έχει σπάσει από το Game 2 των περσινών τελικών του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ.


Πλέον το ρεκόρ είναι 18-2 υπέρ των Πειραιωτών και οι «πράσινοι» φιλοδοξούν τη Δευτέρα (22/01, 20:15) να μειώσουν κι άλλο την... ψαλίδα στο ανανεωμένο σπίτι τους για τις ανάγκες της 15ης «στροφής» της Basket League.



Η νέα... έκδοση του Παναθηναϊκού, που πολύ αρέσει, διατηρεί το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα με ρεκόρ 14-0. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός των πολλών αλλαγών και ανακατατάξεων πέρασε αρκετές δύσκολες περιόδους, όμως μοιάζει να ξαναβρίσκει τα πατήματά του μετά και τη νίκη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Φαληρικό στάδιο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο 13-1 στο πρωτάθλημα με μοναδική ήττα εκείνη στην πρώτη τους φετινή συνάντηση με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στη Basket League.

6013245-e1698695943789.jpg

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την πρωταθληματική σεζόν όντας αήττητος για 14 συνεχόμενους αγώνες. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πέμπτη φορά στην ιστορία του στα χρόνια της Basket League, μετά από τις σεζόν 2007-08, 2015-16, 2017-18 και 2018-19. Σε μία από αυτές, μάλιστα, έμεινε αήττητος ως το τέλος της κανονικής περιόδου (2017-18).

basket-olympiacos-panathinaikos.jpg

Η σεζόν 2015-16 παρουσιάζει μια τεράστια ομοιότητα με την τωρινή. Η 15η αγωνιστική επιφύλασσε και τότε ντέρμπι... αιωνίων και ήταν εκείνο το ματς που ο Παναθηναϊκός έχασε το αήττητο του απέναντι στον Ολυμπιακό. Η διαφορά όμως τότε, ήταν στο γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο ΣΕΦ με το τελικό σκορ να «γράφει» 80-66.


Η... διαβολική αυτή σύμπτωση δεν είναι το μοναδικό κοινό σημείο του παιχνιδιού εκείνης της χρονιάς με φέτος. Από τότε, σίγουρα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει άρδην, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν η τελευταία σεζόν που απολαμβάναμε το Σπανούλης vs Διαμαντίδης, όμως μερικά πράγματα μένουν ίδια όσα χρόνια κι αν περάσουν.

2384010.jpg


Ο λόγος για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ διένυε την πρώτη του θητεία στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο και αποτέλεσε μέρος της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού. Για την ιστορία, ο «Μίλου» ήταν πολύτιμος για την εξέλιξη του αγώνα σημειώνοντας 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 μπλοκ, ενώ ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Βασίλη Σπανούλη που σε 29:57 είχε 17 πόντους (2/3δ., 3/8τρ., 4/7β.), 8 ασίστ, ένα ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και τρία λάθη.

1392466.jpg


Η 25η Ιανουαρίου ήταν μια χαρούμενη μέρα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τότε.  Τα πράγματα από εκείνη την σεζόν φυσικά έχουν αλλάξει πολύ. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχουν κρεμάσει τα μπασκετικά τους παπούτσια. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου από τα πειραιώτικα... λημέρια είναι μέλος της «πράσινης» οικογένειας, ενώ αντίθετα ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, αλλά της Φενέρμπαχτσε. Ένα πράγμα μοιάζει ίδιο και απαράλλαχτο. Η παρουσία του Νικόλα Μιλουτίνοφ στον «κόκκινο» πάγκο.

panathinaikos.jpg


Εξάλλου, και σήμερα (22/01) θα είναι απόλυτα χρήσιμη και σημαντική δεδομένης της ατυχής απουσίας του Μουστάφα Φαλ από το ρόστερ εξαιτίας τραυματισμού. Θα σπάσει ξανά το «πράσινο» σερί τη 15η αγωνιστική από την ομάδα του Ολυμπιακού ή ο Παναθηναϊκός θα διατηρήσει την λαμπρή και ενθουσιώδη πορεία του; Μένει να το δούμε στην πράξη...


Ευτυχία Οικονομίδου


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0