Basket Talk

Νίκη-ανάσα για τον ΠΑΟΚ, έμεινε όρθιος στη μάχη με το Λαύριο! (video)

Νίκη-ανάσα για τον ΠΑΟΚ, έμεινε όρθιος στη μάχη με το Λαύριο! (video)
Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Λαυρίου με 66-65 για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Επιστροφή στις νίκες για τον "Δικέφαλο",η οποία τον έβαλε στην 6αδα της βαθμολογίας, τη στιγμή που το Λαύριο γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα του.

Σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντέξει απέναντι στο Λαύριο και να πάρει τη νίκη με 66-65. Ήταν ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας για τους Θεσσαλονικείς, τόσο από βαθμολογικής, όσο και από ψυχολογικής άποψης, καθώς ολοκλήρωσαν έναν εξοντωτικό κύκλο αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αγωνιστικά προβλήματα και ορισμένες σκληρές ήττες. «Κουπί» τράβηξαν επιθετικά Χάρισον (15π) και Άλστον (17π,12 ριμπ.), σε ένα ακόμη παιχνίδι χαμηλής παραγωγικότητας. Από πλευράς Λαυρίου, ο Καστανιέδα με 18 πόντους «κουβάλησε» όσο μπορούσε, ενώ κανείς συμπαίκτης του δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν σε μεγάλο βαθμό ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει στο υπόλοιπο του αγώνα, μια και οι δύο ομάδες χρειάστηκαν σχεδόν 3 λεπτά για να… ανοίξουν το σκορ, και γενικότερα ήταν άστοχες από όλες τις αποστάσεις. Οι γηπεδούχοι άρχισαν σταδιακά να αποκτούν ένα προβάδισμα, το οποίο έφτασε στην ύψιστη τιμή του με τη λήξη του ημιχρόνου (32-20). , Χάρισον, Άλστον, Μακνίς και Μπελιάουσκας ήταν οι μόνοι (!) παίκτες που σκόραραν για την ομάδα τους στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς πόντο για τα τελευταία 5 ολόκληρα λεπτά του 1ου ημιχρόνου!

Στο 3ο δεκάλεπτο, το Λαύριο ήταν μεταμορφωμένο. Σκόραρε 22 πόντους, περισσότερους από όσους σκόραρε σε όλο το 1ο ημίχρονο! Απέκτησε δικό του προβάδισμα, το οποίο έφτασε έχρι τους 5 πόντους (40-45), με τον αρχηγό Θοδωρή Ζάρα να δηλώνει παρών με 5 σερί πόντους στην αρχή της 4ς περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, και ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ, με Χάρισον και Άλστον, αλλά με ένα σερί 6-0 οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 53-53 1 λεπτό και 19 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Άλστον και Θόρντον σούταραν από 1/2 βολές έκαστος για το 54-5. Στην τελευταία επίθεση ο Καστανιέδα έκλεψε την μπάλα από τον Σχίζα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί το Λαύριο υπέστη το πρώτο πλήγμα, καθώς ο Μουράτος δέχθηκε τεχνική ποινή για πανηγυρισμό και αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

Φρίντρικσον και Καστανιέδα, έβαλαν από ένα μεγάλο καλάθι και σκορ έγινε 62-63. Χάρισον, Φρίντρικσον και Καστανιέδα ευστόχησαν κατά σειρά σε ζευγάρια βολών και διαμόρφωσαν το 66-65. Το Λαύριο είχε την τύχη του αγώνα στα χέρια του στην τελευταία επίθεση, αλλά ο Φρίντρικσον έπαιξε εκπληκτική άμυνα πάνω στον Καστανιέδα, τον ανάγκασε σε βήματα, και έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι. 


Δείτε τα στατιστικα του αγώνα ΕΔΩ.

Αντρέας Φούντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0