Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Παρτίζαν 84-71: «Στρογγυλοκάθισε» 4άδα και περιμένει το ντέρμπι… αιωνίων! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Παρτίζαν 84-71: «Στρογγυλοκάθισε» 4άδα και περιμένει το ντέρμπι… αιωνίων! (video)

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στην EuroLeague ρίχνοντας στο… καναβάτσο την Παρτίζαν με 84-71 . Οι «πράσινοι» είχαν για μπροστάρη τον για ακόμη μία φορά εκπληκτικό, Κέντρικ Ναν και πλέον μπορούν να επικεντρωθούν στο εντός έδρας ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, που ακολουθεί για το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR προερχόμενος από τρεις συνεχόμενες νίκες στην EuroLeague υποδέχτηκε την Παρτίζαν στο «καυτό» ΟΑΚΑ για τις ανάγκες της 22ης αγωνιστικής.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι «πράσινοι» φίλαθλοι επιφύλασσαν μία πολύ θερμή υποδοχή στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τιμής ένεκεν των χρόνων και των επιτυχιών, που έχουν ζήσει μαζί.

Οι «πράσινοι» με 84-71 πανηγύρισαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους και με μπροστάρη τον Κέντρικ Ναν των 21 πόντων στρέφουν τα βλέμματα στο ερχόμενο ντέρμπι... αιωνίων.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με αρκετά αργό ρυθμό με τις δύο ομάδες να μένουν χαμηλά στο σκοράρισμα. Ο Παναθηναϊκός είχε «ζεστούς» τον Ντίνο Μήτογλου και τον Κέντρικ Ναν που μετρούσε τους 7 από τους 18 πόντους του «Τριφυλλιού» στο πρώτο δεκάλεπτο. Στον αντίποδα για την Παρτίζαν, ο Πι Τζέι Ντόζιερ… πυροβολούσε από τα 6.75 έχοντας τους 8 από τους 16 πόντους των Σέρβων. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιχείρησε να περάσει μπροστά, όμως το τρίποντο του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ επανέφερε την… τάξη (18-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Κέντρικ Ναν συνέχιζε να είναι ο «μαέστρος» της επιθετικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού, όσο ο πολύ βελτιωμένος, Κώστας Αντετοκούνμπο, έκανε την διαφορά στο παρκέ, όμως μάζεψε γρήγορα δύο φάουλ. Η Παρτίζαν πέρασε μπροστά (28-29) με τον Σμαΐλαγκιτς, όμως οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν και καλή άμυνα και 6 σερί πόντους του Μάριους Γκριγκόνις πήραν προβάδισμα (34-29).

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν συνέχιζε απτόητη διευρύνοντας τη διαφορά στους 9 πόντους με ακόμη ένα 6-0 σερί με τον καθοριστικό Γκριγκόνις να είναι ασταμάτητος (40-31). Ο καθοριστικός για τους Σέρβους, Ντόζιερ, μαζί με τον Νάναλι «ροκάνισαν» το προβάδισμα του Παναθηναϊκού και τον πλησίασαν στο καλάθι με ένα γρήγορο 0-7 λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου (42-40).

Μετά την ανάπαυλα, ο Νάναλι ξεκίνησε δυναμικά δίνοντας στους Σέρβους το προβάδισμα (44-45). Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα με το σκορ να κινείται στα επίπεδα της ισοπαλίας. Ο «καυτός» Ναν χάρισε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την στιγμή του ματς λέγοντας εμφατικά «όχι» με απίθανο μπλοκ στον Ματέους Πονίτκα στο 26ο λεπτό.

Η «μονομαχία» του αγώνα ήταν ξεκάθαρα ανάμεσα στους σκόρερ Ναν και Ντόζιερ. Η Παρτίζαν είχε επικεντρωθεί στο σκληρό παιχνίδι και οι δύο ομάδες είχαν επικεντρωθεί στις σφιχτές άμυνες. Ο Ματίας Λεσόρ έφερε το ματς σε ισορροπία μετά από ένα μικρό προβάδισμα των Σέρβων «ριμάζοντας» την αντίπαλη ρακέτα για το 58-58.

Η τελευταία και καθοριστική περίοδος ξεκίνησε μ’ ένα σερί 6-0 του Παναθηναϊκού που με «όπλο» του την άμυνα ήθελε να κλειδώσει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στη διοργάνωση. Ο Λεσόρ φάνηκε να έχει πατήσει.. γκάζια την πιο κατάλληλη στιγμή κι εκεί ήρθε για να του κάνει… παρέα και ο Κώστας Σλούκας ευστοχώντας από τα 6.75 δίνοντας «ανάσα» (69-62) στον Παναθηναϊκό.

Ο Τζέριαν Γκραντ με έμμεσο τρίποντο κλείδωσε τη νίκη και οι «πράσινοι» έφυγαν με την σκέψη στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 42-40, 58-58, 84-71

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0