Basket Talk

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-72: Είναι εδώ, έχει ψυχή και Μιλουτίνοφ και δεν φοβάται τίποτα!

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-72: Είναι εδώ, έχει ψυχή και Μιλουτίνοφ και δεν φοβάται τίποτα!
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε το σημαντικό ματς του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ προσωπική υπόθεση και πρωταγωνίστησε στην «ερυθρόλευκη» νίκη με 89-72,με την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR να… καραδοκεί.

Ένα ματς με… άρωμα τελικού έλαβε χώρα στο κατάμεστο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τις ανάγκες της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague. Οι Πειραιώτες μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στην Ιβηρική χερσόνησο στην περασμένη «διαβολοβδομάδα» απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, έπρεπε οπωσδήποτε να βρει νίκη απέναντι στην ομάδα του κόουτς Κάτας.

Έτσι κι έγινε και ο Ολυμπιακός με τον «διπλό» Νίκολα Μιλουτίνοφ (20 πόντοι και 20 ριμπάουντ)  που έκανε ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ και τους καθοριστικούς Άλεκ Πίτερς (17 πόντοι) και Αϊζάια Κάνααν (20 πόντοι) πανηγύρισαν τη νίκη κόντρα στους Ισραηλινούς και ανέβηκαν στο 12-10 της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε πολύ δυναμικά το πρώτο δεκάλεπτο με τον Αϊζάια Κάνααν να αρχίζει να… ζεσταίνεται από τα 6.75 για το 9-2. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν υποδειγματικές άμυνες, όσο η Μακάμπι έκανε αρκετά λάθη και ειδικά ο Γουέιντ Μπάλντγουιν. Αυτός που φαινόταν πως ξεκίνησε το ματς σε… δαιμονιώδη φόρμα ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ εξαιτίας της απουσίας του Μουστάφα Φαλ πήρε περισσότερο αγωνιστικό χρόνο και ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο άγγιξε το double double σημειώνοντας 6 πόντους και μαζεύοντας 8 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 5 ήταν επιθετικά.

Με τη βοήθεια του Κάνααν, οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα μέχρι και 13 πόντους (20-17), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δια χειρός Μπλατ και ΝτιΜπαρτολομέο ξεκίνησαν να… ροκανίζουν την διαφορά.

Ο Ολυμπιακός με τη Μακάμπι να πλησιάζει επικίνδυνα (28-24) αγχώθηκε και δεν έβρισκε στόχο κοντά στο καλάθι. Ένα τρίποντο του Μπάλντγουιν, που σήμαινε και την ισοφάριση (28-28), τον «πλήγωσε», όμως ο Νάιτζελ ΓουίλιαμςΓκος έβαλε ξανά την ομάδα σε θέση οδηγού (31-28).

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερνε να έχει το προβάδισμα, έστω και μικρό. Ο Γκος «πυροβολώντας» από την περιφέρεια έκανε το 39-34, όσο ο Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε τελικά το πρώτο μέρος με double double (10 πόντοι και 12 ριμπάουντ μέχρι εκείνο το σημείο).

Μετά την ανάπαυλα, οι «ερυθρόλευκοι» με… συνοπτικές διαδικασίες έφτασαν τη διαφορά στο +13 (51-38). Οι τρίποντες «βόμβες» έπεφταν βροχή από τους Πίτερς, Κάνααν  και Γουόκαπ και το ΣΕΦ ήταν στο… πόδι.

Ο Ολυμπιακός δεν επαναπαύτηκε όμως στην ευστοχία του από την περιφέρεια, αλλά και με υποδειγματικές άμυνες κατάφερε να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 16 πόντους (54-38). Ο Γουόκαπ «όπλισε» και… εκτέλεσε ξανά από τα 6.75, οι Κάνααν και Πίτερς είχαν πάρει… φωτιά, όμως οι Ισραηλινοί έδειχναν πως ακόμη έχουν ψυχή πριν το τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε μ' ένα «καυτό» 9-0 για να βάλει τον Ολυμπιακό στο +21 (78-57) και κάπως έτσι πήρε διοαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η Μακάμπι έδειχνε να μη μπορεί να πάρει... ανάσα και να μην βρίσκει αντίδραση.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 42-36, 69-57, 89-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0