Basket Talk

Η «αχίλλειος πτέρνα» του Ολυμπιακού: Η κατάρα των ψηλών είναι ένα θέμα που πονάει… κυριολεκτικά!

Η «αχίλλειος πτέρνα» του Ολυμπιακού: Η κατάρα των ψηλών είναι ένα θέμα που πονάει… κυριολεκτικά!
Ο Μουσταφά Φαλ θα μείνει στα «πιτς» για περίπου τρεις εβδομάδες και οι τραυματισμοί των ψηλών του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν... καλά κρατούν. Πρόκειται για μία «πληγή» που δεν λέει να κλείσει, την ώρα που η EuroLeague πλησιάζει στην πιο κομβική «στροφή» της. 

Ο Ολυμπιακός θα στερηθεί για περίπου τρεις βδομάδες τις υπηρεσίες του Μουσταφά Φαλ, μετά τον τραυματισμό του Γάλλου σέντερ στο γόνατο, με την φετινή «κατάρα» των «ερυθρόλευκων», όσον αφορά τις θέσεις των ψηλών να συνεχίζεται.

Η σεζόν βρίσκεται σε μία κρίσιμη «καμπή» και πλέον έχει φτάσει η ώρα που η κάθε λεπτομέρεια, αλλά και η κάθε απουσία μετράει. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στο 11-10 στη EuroLeague και πλέον όλα τα παιχνίδια της θα έχουν χαρακτήρα «τελικού», όμως για μία ακόμη φορά το απουσιολόγιο δεν είναι... λευκό.

Οι Πειραιώτες έχουν... ταλαιπωρηθεί αρκετά από τις απουσίες και τους τραυματισμούς τη φετινή σεζόν, με την front-line τους να είναι αυτή που έχει «χτυπηθεί» περισσότερο. 

Με το... καλησπέρα στην αγωνιστική περίοδο, Λουκ Σίκμα και Μουστάφα Φαλ είχαν τεθεί νοκ άουτ. Ο πρώτος είχε αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο και έμεινε εκτός για περίπου έναν μήνα, την ώρα που ο 31χρονος υπέφερε εκ νέου από πρόβλημα στο γόνατο και μεταξύ άλλων, είχε χάσει το ντέρμπι «αιωνίων» στην πρεμιέρα της EuroLeague.

Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου ήταν η σειρά του Νίκολα Μιλουτίνοφ να «βασανιστεί» και να μείνει εκτός από την ενεργό δράση για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Η τενοντίτιδα στο γόνατο και το κάταγμα στο δάκτυλο του Σέρβου στέρησαν από τον Ολυμπιακό ένα πολύ σημαντικό «όπλο» του ρόστερ για μερικά ματς και ανάγκασαν τον κάθε παίκτη να αγωνίζεται σε διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας.

Φτάνοντας στο νέο έτος και την στιγμή που η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πίστευε πως έχει τη δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί πλήρης, ήρθαν και οι νέοι τραυματισμοί των Πετρούσεφ και Φαλ για να «λυγίσουν» το ηθικό των Πειραιωτών. Μένει να δούμε πόσο κομβική θα είναι η απουσία του Γάλλου, ο οποίος θα παραμείνει στα «πιτς» τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη, την ώρα που είναι ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του, για τη σεζόν 2023-24.  

Γιώργος Καπουκάκης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0