Basket Talk

ΠΑΟΚ – Τόφας 71-84: Το... πάλεψαν οι Θεσσαλονικείς, αλλά αποχαιρέτησαν το BCL! (video)

ΠΑΟΚ – Τόφας 71-84: Το... πάλεψαν οι Θεσσαλονικείς, αλλά αποχαιρέτησαν το BCL! (video)
Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ μαχητικός και άξιος αντίπαλος της ικανής Τόφας, όμως δεν άντεξε και... λύγισε με 71-84 χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί στους «16» του Basketball Champions League.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Τόφας σε εκπληκτική ατμόσφαιρα για το τρίτο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς, που θα κρίνει ποια ομάδα θα πανηγυρίσει την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League.

Μετά την ήττα στο πρώτο ματς στην Θεσσαλονίκη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε την σειρά των play ins στην έδρα της Τόφας και επιθυμούσε διακαώς την σημαντική πρόκριση.

O ΠΑΟΚ άργησε να βρει ρυθμό στο ξεκίνημα του ματς, όμως με την πολύτιμη βοήθεια του Φρίντρικσον άρχισε να απαντάει στα καλάθια των φιλοξενούμενων (10-10).

Η Τόφας έδειχνε να διατηρεί ένα μικρό, αλλά σταθερό προβάδισμα με την… ζημιά να γίνεται από τον Όστιν Γουάιλ με την ομάδα του Φώτη Τακιανού, ωστόσο να μένει σε απόσταση «αναπνοής».

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Τόφας συνέχιζε στους ίδιους ρυθμούς ενώ ο ΠΑΟΚ έβρισκε λύσεις από τα διαδοχικά καλάθια του Μιχάλη Τσαϊρέλη, ωστόσο οι αντίπαλοι προσπάθησαν να χτίσουν μία διαφορά στο πρώτο μέρος.

Μετά την ανάπαυλα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε να έχει τον πλουραλισμό για να «χτυπήσει» τους Τούρκους, όμως εκείνοι όλο και άνοιγαν την… ψαλίδα.

Ο Γκίλμορ με δύσκολη προσπάθεια κατάφερε να καρφώσει και μείωσε στους 6, η Τόφας όμως απάντησε άμεσα και αύξησε τη διαφορά στους 15 (39-54), όσο ο Γουάιλ είχε φτάσει τους αριθμούς του σε επίπεδα double double.

Από εκεί κι έπειτα τα πράγματα φάνηκε πως είχαν πάρει τον δρόμο τους για τους Τούρκους, όμως ένα τρίποντο του Φρίντρικσον μείωσε την διαφορά στους 10 (49-59).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε πολύ θετικά για τον ΠΑΟΚ με ένα σερί 8-0 δια χειρός Τσαϊρέλη και Σχίζα μειώνοντας στους 5 (57-62). H Τόφας βρήκε 3 σερί τρίποντα και ανέβασε ξανά τη διαφορά στο 57-71, όμως οι Θεσσαλονικείς έδειχαν ακόμη να έχουν... παλμό μειώνοντας στους 8 με δύο λεπτά να απομένουν για το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 34-40, 49-62, 71-84

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0