Basket Talk

Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 71-52: Έβγαλαν την... υποχρέωση με δυσκολία οι «ερυθρόλευκοι»! (video)

Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 71-52: Έβγαλαν την... υποχρέωση με δυσκολία οι «ερυθρόλευκοι»! (video)

O Κολοσσός Ρόδου ήταν άξιος αντίπαλος και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, που κατάφερε να βρει τον… εαυτό του στο δεύτερο μέρος (71-52) με την βοήθεια του «μοναχικού» Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Κολοσσό Ρόδου για την 14η αγωνιστική της Basket League.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν εκείνος που ξεχώρισε στη νίκη των «ερυθρόλευκων» η οποία μπορεί να ήρθε δύσκολα μετά και από τις δύο σερί ήττες στην EuroLeague, αλλά ήταν ένα αποτέλεσμα που οι Πειραιώτες το χρειάζονταν.

Ο Σέρβος σέντερ ήταν μόνος του στη θέση «5» κι έκανε ό, τι περνάει από το χέρι του για να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας από νωρίς στο ματς double double 18 πόντων και 15 ριμπάουντ.

H ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο πρώτο δεκάλεπτο μετρώντας μόλις 4 στα 14 σουτ, όσο ο Κολοσσός εμφανίστηκε αρκετά ανταγωνιστικός σε μία περίοδο που το σκορ κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ελλιπείς στην θέση «5» με μόνο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να είναι ο μοναδικός διαθέσιμος.

Η δεύτερη περίοδος δεν ήταν διαφορετική για τους «ερυθρόλευκους» που παρουσίασαν πολύ κακή επιθετική εικόνα με μόλις 8/29 σουτ ενώ σκόραραν μόλις 27 πόντους στο πρώτο ημίχρονο με τους 8 από αυτούς να προέρχονται από βολές. Ο Κολοσσός από την άλλη έκανε μία πολύ τίμια εμφάνιση με πρωτοπόρο τον Ανδρέα Πετρόπουλο για να πάει η ομάδα του στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (27-32).

Μετά την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός έδειχνε να… ξυπνά και να ξεχνά το χειρότερό του φετινό ημίχρονο με ένα σερί 9-0 φέρνοντας «τούμπα» το σκορ από 27-32 σε 36-32. Οι φιλοξενούμενοι δια χειρός Γκούντελοκ έδειχναν να βγάζουν αντίδραση στο ξέσπασμα των Πειραιωτών (39-37).

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν αρκετά βελτιωμένοι και πιο αποτελεσματικοί, όμως ο Κολοσσός δεν σταμάτησε να πιέζει και να ελπίζει για τη νίκη.

Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει αφήσει πίσω του το κακό πρώτο μέρος και άρχισε να χτίζει την διαφορά απέναντι στην ομάδα του Κούρο Σεγκούρα (54-44) παίζοντας με όρεξη και ενέργεια.

Έτσι κι έγινε, το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε εύκολα για τους Πειραιώτες οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν το ματς, όμως θα πρέπει να μελετήσουν τόσο το κακό πρώτο μέρος, όσο και την αστοχία από την περιφέρεια.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 27-32, 50-44, 71-52

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0