Basket Talk

NBA: Πάντα είναι η… ώρα του Λίλαρντ αρκεί να το θελήσει! (video)

NBA: Πάντα είναι η… ώρα του Λίλαρντ αρκεί να το θελήσει! (video)

Όσα χρόνια κι αν περάσουν τα ρολόγια του NBA, όταν έρχεται η στιγμή να λήξει το εκάστοτε ματς, θα δείχνουν την ίδια ώρα. Την ώρα του Ντέιμιαν Λίλαρντ, ή αλλιώς «Dame time». Είναι κάτι που το συνηθίζει, να… εκτελεί τους αντιπάλους του στην εκπνοή του buzzer και το έκανε με περίσσια άνεση και κόντρα στους Κινγκς στην παράταση.

Η τρίτη σερί νίκη των Μιλγουόκι Μπακς είχε υπογραφή «Ντέιμιαν Λίλαρντ», αφού ο 33χρονος γκαρντ έβαλε buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή του έξτρα χρόνου στέλνοντας στο… καναβάτσο τους Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ με 143-142.

Ο Λίλαρντ ολοκλήρωσε το ματς με 29 πόντους, 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ και μόλις ευστόχησε στο νικητήριο καλάθι έγινε… ένα με τους συμπαίκτες του από τα «ελάφια» πανηγυρίζοντας όλοι μαζί με το χαρακτηριστικό «t’s Dame Time».

Δεν περιμέναμε αυτό το καλάθι βέβαια για να υποστηρίξουμε το γεγονός, ότι ο Ντέιμιαν Λίλαρντ αποτελεί έναν από τους πιο clutch παίκτες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ωστόσο, το πρόσφατο αυτό παράδειγμα με την φανέλα των Μπακς έρχεται για να κάνει πιο ισχυρό το συγκεκριμένο επιχείρημα.

Ο 33χρονος γκαρντ έχει καταλήξει σε μία από τις πιο σίγουρες επιλογές στο NBA, όταν η μπάλα «καίει» και όχι άδικα από τα πρώτα χρόνια μάλιστα της σπουδαίας καριέρας του. Τα παραδείγματα που ο Λίλαρντ ήταν εκείνος ο παίκτης που… ξελάσπωσε την ομάδα του στα δύσκολα, δεν είναι λίγα και έχουν χαρίσει αξιομνημόνευτες στιγμές στους φίλους της «πορτοκαλί θεάς».

Το τέλειο σουτ, η τέλεια εκτέλεση και το ιδανικό τελείωμα έχουν δημιουργήσει συζητήσεις με την ερώτηση, που κυριαρχεί να είναι «Εσύ που ήσουν στο buzzer beater του Λίλαρντ;» και δεν είναι μόνο ένα…

Ο Λίλαρντ, δικαίως αποτελεί τον πιο clutch παίκτη απ’ όταν και μπήκε στη λίγκα το 2012. Η φήμη τον ακολούθησε από τα πρώτα του βήματα, όταν φορώντας τη φανέλα των Μπλέιζερς τον Δεκέμβριο του 2013 ήταν υπεύθυνος για δύο σερί νικητήρια καλάθια σε εκτός έδρας αγώνες κόντρα στους Πίστονς και στους Καβαλίερς. Τότε ήταν που ο συμπαίκτης του, Ερλ Γουάτσον, τον αποκάλεσε «μυστικό δολοφόνο», ένα ψευδώνυμο που τον ακολούθησε μέχρι να έρθει το… επόμενο.

Μόλις έναν χρόνο αργότερα ήρθε το παιχνίδι, που σύστησε στους φίλους του μπάσκετ το χαρακτηριστικό «It’s Dame Time» συνοδευόμενο και από την iconic κίνηση του χεριού του γκαρντ. Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 2014 και η ομάδα του Πόρτλαντ αντιμετώπιζε τους Θάντερ με τον Λίλαρντ να είναι αυτός που, όταν οι Μπλέιζερς βρίσκονταν πίσω στο σκορ για τρεις πόντους, «πυροβόλησε» από τα 7.25 στέλνοντας το ματς στην παράταση. Όταν κατευθύνθηκε προς τον πάγκο, πριν ξεκινήσει ο έξτρα χρόνος, ο 33χρονος γκαρντ σήκωσε το χέρι του και έδειξε ένα… αόρατο ρολόι στον δεξί του καρπό υπονοώντας ότι είναι η ώρα του Λίλαρντ. Από τότε όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία…

Μία άλλη επική στιγμή, που χάρισε ο Ντέιμ στους φαν του NBA στα τελευταία δέκατα του δευτερολέπτου μιας αναμέτρησης, ήταν απέναντι στους Ρόκετς στο Game 6 του πρώτου γύρου των play offs. Με 0,9 δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο, ο Λίλαρντ εκτόξευσε την τρίποντη… ρουκέτα χαρίζοντας τη νίκη στους Μπλέιζερς που προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο των play offs για πρώτη φορά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Ήταν 30 Ιανουαρίου του 2021 όταν οι Μπλέιζερς έστειλαν στο… καναβάτσο τους Μπουλς με 123-122 δια χειρός ποιου άλλου; Μα φυσικά του Ντέιμιαν Λίλαρντ!

Το παιχνίδι έμοιαζε να το έχει στο… τσεπάκι της η παρέα του Σικάγο κρατώντας ένα προβάδισμα 5 πόντων με 10 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη. Τότε ο σταρ του Πόρτλαντ μείωσε στους δύο πόντους από την περιφέρεια και δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, αφού το ξαναέκανε για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Φυσικά δεν γινόταν να λείπει το παιχνίδι, που ο Ντέιμιαν Λίλαρντ θα θυμάται μάλλον για πάντα. Στις 23 Απριλίου του 2019, ο 33χρονος γκαρντ έκανε το ματς της… ζωής του στέλνοντας τους Μπλέιζερς στον δεύτερο γύρο των play offs (118-115) με ένα… επικό σουτ από τα 11 μέτρα απέναντι στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Σε εκείνο το ματς ο «logo Λίλαρντ» σημείωσε 50 πόντους, ενώ έκανε ρεκόρ στο franchise του Πόρτλαντ ευστοχώντας σε 10 τρίποντα. Μάλιστα, όταν… πυροβόλησε πολύ πιο πίσω από τα 7.25 δεν πρόλαβε καν να κάνει τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του, αφού όλοι οι συμπαίκτες του έπεσαν πάνω του με τον ίδιο να μένει ανέκφραστος.

Αυτό το στιγμιότυπο θύμισε πολύ τον… πανικό που επικράτησε στο πρόσφατο buzzer beater με τον Λίλαρντ, ως παίκτη των Μπακς πλέον, απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς με τη μόνη διαφορά ότι η παρέα του Μιλγουόκι πανηγύρισε σαν μία γροθιά κάνοντας την γνωστή κίνηση «It’s Dame Time».

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0