Basket Talk

Ο Ολυμπιακός τα… χάνει, όταν ο Άλεκ Πίτερς δεν είναι ο εαυτός του και το αποδεικνύει φέτος! (video)

Ο Ολυμπιακός τα… χάνει, όταν ο Άλεκ Πίτερς δεν είναι ο εαυτός του και το αποδεικνύει φέτος! (video)

Αυτό είναι ένα στατιστικό, που έρχεται να επιβεβαιώσει ό,τι ήδη είχαμε στο μυαλό μας. Ότι δηλαδή, ο Ολυμπιακός χωρίς τον Άλεκ Πίτερς δε… μπορεί μιας και εναποθέτει τις ελπίδες του σε μεγάλο βαθμό πάνω του.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 0/2 στην «διαβολοβδομάδα» προσπαθώντας ακόμα να βρει τα πατήματά του στην EuroLeague με τις ισπανικές ομάδες να τον... κάνουν ό,τι θέλουν.

Εντύπωση προκαλεί ότι πέρυσι τέτοια εποχή οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν επτά νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις με ομάδες τις Ιβηρικής χερσονήσου έχοντας ηττηθεί μόνο από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ, ενώ φέτος έχει το απόλυτο αρνητικό σερί 0 νικών σε έξι ματς.

Βέβαια, πέρυσι ήταν μία εντελώς διαφορετική σεζόν για τον Ολυμπιακό, που διένυσε μία από τις πιο γεμάτες και επιτυχημένες του χρονιές τα τελευταία χρόνια, αφού η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν πρωτοπόρος στη βαθμολόγια για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έπαιζε εξαιρετικό μπάσκετ.

Όλα άλλαξαν όμως με την φυγή του Σάσα Βεζένκοφ και του Κώστα Σλούκα, δύο παικτών που ήταν υπεύθυνοι για το 61,3% των πόντων που είχε πετύχει ο Ολυμπιακός στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και στη Χώρα των Βάσκων αντίστοιχα, τις ομάδες που αντιμετώπισε δηλαδή σε αυτή τη διπλή αγωνιστική.

Ο αντίκτυπος των δύο αυτών παικτών ήταν γενικότερα μεγαλύτερος και δεν περιοριζόταν μόνο στα πέριξ της Ιβηρικής χερσονήσου. Το βάρος της ομάδας μετά την αποχώρησή τους έπεσε στις πλάτες του Άλεκ Πίτερς, που αποδίδει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.

Alec Peters of Olympiacos Piraeus looks on during the 2023-2024 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 21 game between Baskonia Vitoria Gasteiz and Olympiacos Piraeus at Fernando Buesa Arena on January 12, 2024, in Vitoria, Spain.

Ο «Κάπτεν Αμέρικα» του Ολυμπιακού είναι τόσο καθοριστικός για την ομάδα και αυτό το δείχνουν και οι αριθμοί μιας και τις ημέρες που ο Πίτερς κινείται σε χαμηλά – μονοψήφια- επίπεδα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν αποδίδουν και δεν καταφέρνουν να φτάσουν στη νίκη.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η πρόσφατη αναμέτρηση με τη Μπασκόνια η οποία έστειλε στο… καναβάτσο την ομάδα του Πειραιά. Εκεί ο Πίτερς σημείωσε μόλις 2 πόντους έχοντας πάρει μόλις μία προσπάθεια. Αυτή αποτελεί την χειρότερη επίδοση του Αμερικανού φόργουορντ φέτος.

Οι προηγούμενες φορές που είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο, ήταν απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, όταν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 63-53 και ο Άλεκ Πίτερς σκόραρε 4 πόντους. Μετά ακολούθησε η ήττα από τη Ρεάλ με 71-77 που τότε ο φόργουορντ των Πειραιωτών σκόραρε 5 πόντους και τέλος στην παρά… τρίχα ήττα των «ερυθρόλευκων» από τη Βίρτους Μπολόνια, όταν ο «Κάπτεν Αμέρικα» σημείωσε 7.

Παρατηρούμε, λοιπόν, ένα μοτίβο, που έχει επιβεβαιωθεί κάθε φορά κάθε στιγμής και αποδεικνύει πως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χρειάζεται τον Άλεκ Πίτερς σε καλή μέρα για να πανηγυρίσει μία νίκη. Εξάλλου, με την άμυνα δεν συναντά κάποιο πρόβλημα. Στην επίθεση είναι το… μελανό του σημείο του Ολυμπιακού, αφού είναι τρίτος από το τέλος με μόλις 77 πόντους κατά μέσο όρο, πάνω μόνο από την Άλμπα και τη Βαλένθια κάτι που πρέπει να βελτιώσει μιας και ο Αμερικανός φόργουορντ είναι λογικό να έχει κι ένα… κακό βράδυ.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0