Basket Talk

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 86-78: Οι «ερυθρόλευκοι» το... πάλεψαν, αλλά σπατάλησαν την ευκαιρία τους! (video)

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 86-78: Οι «ερυθρόλευκοι» το... πάλεψαν, αλλά σπατάλησαν την ευκαιρία τους! (video)
Η Μπαρτσελόνα έδειχνε να μπορεί να... καθαρίσει το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως η αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών της έβαλε δύσκολα, χωρίς όμως να καταφέρει να ανατρέψει το παιχνίδι φεύγοντας από τη Βαρκελώνη με την ήττα (86-78).

H Μπαρτσελόνα φιλοξένησε τον Ολυμπιακό για τις ανάγκες της 20ης «στροφής» της EuroLeague στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, όμως δεν τα κατάφεραν ακόμη κι αν επέστρεψαν απότο -15. Κορυφαίος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που έπεσε στο 11-9  της βαθμολογίας,  ήταν ο Άλεκ Πίτερς με 22 πόντους και 4/7 τρίποντα, ενώ για τους γηπεδούχους που ανέβηκαν στο 14-6, ξεχώρισε ο Τζαμπάρι Πάρκερ με 21 πόντους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε αρκετά επιθετικά και για τις δύο ομάδες με τον Τζαμπάρι Πάρκερ να είναι αυτός που ξεχώρισε στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού σημείωσε 11 πόντους με 3/3 τρίποντα στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα (16-7).

Αμφότερες ομάδες «πυροβολούσαν» από τα 6.75 με τον Τόμας Γουόκαπ να προσπαθεί να… ροκανίσει τη διαφορά, αλλά τον Νίκολα Κάλινιτς να την επαναφέρει σε διψήφια επίπεδα (21-10). Οι Αϊζάια Κάνααν και Άλεκ Πίτερς βοήθησαν τον Ολυμπιακό να μειώσει στο τρίποντο (23-20), όμως οι Ερνανγκόμεθ και Σατοράνσκι διατήρησαν το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα.

Σε όλο το πρώτο μέρος ξεχώρισαν οι άμυνες του Λούκα Σίκμα που περιόριζαν τους γηπεδούχους, όμως αντιμετώπιζαν πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει και με τις προσωπικές ενέργειες των Νάιτζελ ΓουίλιαμςΓκος και Ίγκνας Μπραζντέικις, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά μετά από το πρώτο καλάθι του αγώνα (40-41). Το τρίποντο, όμως, του Τζοέλ Πάρα δεν τους άφησε να… χαμογελάσουν για πολύ (44-41).

Μετά την ανάπαυλα, οι Καταλανοί μπήκαν πολύ δυναμικά στο β’ μέρος μ’ ένα επιμέρους 10-4 ανεβάζοντας τη διαφορά στους 9 πόντους (54-45) με τον Τζαμπάρι Πάρκερ να καρφώνει δις στο καλάθι του Ολυμπιακού. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε τον.. χαβά της με τρίποντο του Κάλινιτς για το 58-47.

Με τους Μουστάφα Φαλ και Τόμας Γουόκαπ, οι Πειραιώτες κατέβασαν την διαφορά στους 6 πόντου (58-52), όμως ο Τόμας Σατοράνσκι οργάνωνε αριστουργηματικά την ομάδα του και ανέκτησε το διψήφιο προβάδισμα (69-54).

Ο Ολυμπιακός βρήκε αντίδραση με ένα γρήγορο 0-5 (69-59), όσο ο Πίτερς είχε 3/3 από τα 6.75, όμως η Μπαρτσελόνα έβρισκε πολλούς τρόπους για να… πληγώσει την άμυνα των «ερυθρόλευκων» σκοράροντας 31 πόντους μόνο στην τρίτη περίοδο με τον Μπίλι Ερνανγκόμεθ να έχει σκοράρει τους 10 απ’ αυτούς.


Μετά από αρκετή ώρα, ο Ολυμπιακός κατάφερε με την σωστή αμυντική και επιθετική του λειτουργία να φτάσει την διαφορά ξανά σε μονοψήφια επίπεδα με τους Πίτερς και Γκος (77-70).

Οι Πειραιώτες μείωσαν στους 4 πόντους (79-75), ο Γιαν Βέσελι αποβλήθηκε αφού χρεώθηκε με τεχνική ποινή έχοντας 4 φάουλ κι έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε πλησιάσει επικίνδυνα με τους γηπεδούχους να μετρούν μόλις 4 πόντους στην τελευταάι περίοδο με τρία λεπτά να απομένουν για το φινάλε.

Οι «ερυθρόλευκοι», όμως σπατάλησαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν και να περάσουν μπροστά με την ελπίδα να πάρουν τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι με τη Μπασκόνια.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 44-41, 75-63, 86-78

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0