Basket Talk

Ολυμπιακός: Πέρυσι... άλωσε την Ισπανία σε «διαβολοβδομάδα», αλλά τώρα λείπει το 61% των πόντων του! (video)

Ολυμπιακός: Πέρυσι... άλωσε την Ισπανία σε «διαβολοβδομάδα», αλλά τώρα λείπει το 61% των πόντων του! (video)
Ο Ολυμπιακός πέρασε «αέρα» από την Ισπανία σε περσινή «διαβολοβδομάδα», φέτος θα κατορθώσει να το πετύχει δίχως το... 61% των πόντων του; 

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Μπαρτσελόνα (10/01, 21:30) στο Palau Blaugrana, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της EuroLeague και στο πρώτο ματς της παρθενικής του «διαβολοβδομάδας» για φέτος σε ισπανικό έδαφος.

Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας 0/4 κόντρα σε ομάδες από την Ισπανία τη φετινή σεζόν, καλούνται να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο σε μία «διπλή» εβδομάδα που τους... άρεσε αρκετά πέρυσι.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην περσινή της «διαβολοβδομάδα» στην ιβηρική χερσόνησο είχε κατορθώσει να πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες, λυγίζοντας τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια αντίστοιχα.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός είχε φτάσει σε αυτό το επίτευγμα έχοντας ως μεγάλους «πρωταγωνιστές» και στις δύο αναμετρήσεις, τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα, καθώς ο ένας... έραβε και ο άλλος «έκοβε», εκείνο το διάστημα που έλαβε χώρα στα μέσα του Οκτωβρίου του 2022!


Στην Μαδρίτη, οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει 89-87, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να σημειώνει 23 πόντους, αλλά και τον νυν αρχηγό του Παναθηναϊκού, να συμπληρώνει άλλους 17 πόντους και να μοιράζει και 7 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως από αυτές τις 7 τελικές πάσες του Σλούκα είχαν προέλθει 14 πόντοι της ελληνικής ομάδας, την ώρα που ο ίδιος είχε πετύχει και το νικητήριο καλάθι, τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, «παγώνοντας» το Wizink Center.

Στην Βιτόρια, η εικόνα ήταν ανάλογη. MVP με 26 πόντους ο Βεζένκοφ, ενώ ο έμπειρος γκαρντ ακολουθούσε με 20 πόντους και 6 ασίστ, εκ των οποίων προήλθαν ξανά 14 «ερυθρόλευκοι» πόντοι, με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης να είναι 97-92 υπέρ των φιλοξενούμενων.


Στην «γλώσσα» των αριθμών οι εμφανίσεις των δύο παικτών σε αυτά τα παιχνίδια, «μεταφράζονται» στο εντυπωσιακό 61,3% των πόντων που είχε πετύχει ο Ολυμπιακός στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και στη Χώρα των Βάσκων αντίστοιχα (114 από τους 186 πόντους των πρωταθλητών Ελλάδος είχαν προέλθει από τα χέρια των Βεζένκοφ και Σλούκα). Οι δυο τους είχαν ηγηθεί της προσπάθειας της ομάδας τους εκείνη την εβδομάδα και είχαν φέρει στο... ΣΕΦ δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες.

Φέτος, Βεζένκοφ και Σλούκας δεν φορούν τα «ερυθρόλευκα», κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός, καλείται να διεκδικήσει δύο νίκες στην Ισπανία, χωρίς τους παίκτες που πέρυσι του... έδωσαν κάτι παραπάνω από τους μισούς του πόντους σε μία πανομοιότυπη «διαβολοβδομάδα».  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0