Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Αναντολού Εφές 83-76: «Διαστημικός» Γκριγκόνις και... ιστορικός Σλούκας για την 4άδα! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Αναντολού Εφές 83-76: «Διαστημικός» Γκριγκόνις και... ιστορικός Σλούκας για την 4άδα! (video)
Ένα ματς φαινομενικά «δικό» του, ο Παναθηναϊκός το μετέτρεψε ξανά σε... θρίλερ στα τελευταία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές. Ωστόσο, η εκπληκτική εμφάνιση του Μάριους Γκριγκόνις ήταν αυτή που έμεινε στο τέλος με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν τη νίκη (83-76), που τους βάζει ξανά σε τροχιά τετράδας!

Η 20η στροφή της EuroLeague είχε «πράσινο» άρωμα, αφού ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Αναντολού Εφές στο για ακόμη μία φορά κατάμεστο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς αυτής της δεύτερης συνεχόμενης «διαβολοβδομάδας» για το 2024.

Το «Τριφύλλι» ξεκίνησε λίγο αποσυντονισμένα στην αναμέτρηση με τον Μάικ Ντάουμ να βάζει πέντε σερί πόντους με το… καλησπέρα σας! Ο Εργκίν Αταμάν δεν «μάσησε» απέναντι στην πρώην ομάδα του με τον οποία μετρά δύο σερί κατακτήσεις EuroLeague (2021, 2022).

Έτσι, κατευθείαν ο Παναθηναϊκός βρήκε τις απαντήσεις του τρέχοντας το δικό του 12-0 σερί με την πολύτιμη βοήθεια του Μάριους Γκριγκόνις από την περιφέρεια και της έξυπνης εκτίμησης του Κέντρικ Ναν που έκλεψε και σκόραρε για το 12-5.

Οι «πράσινοι» όλο το πρώτο δεκάλεπτο… πυροβολούσαν από τα 6.75 μετρώντας συνολικά 6/8 τρίποντα σε αυτή την περίοδο. Μάλιστα τον… χορό έκλεισε ο αρχηγός, Κώστας Σλούκας, με χέρι αλφάδι από την περιφέρεια για το 25-14.

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός τη δεύτερη περίοδο με τον Γκιγκόνις να σημειώνει το τέταρτό του τρίποντο έχοντας το απόλυτο 4/4 και τον Ναν να ακολουθεί κάνοντας το δικό του… πάρτι χαρίζοντας στους φίλους των «πράσινων» ένα εντυπωσιακό κάρφωμα (30-14).

Όσο ο Παναθηναϊκός είχε πάρει προβάδισμα των διαστάσεων double score (38-16) με το καλάθι του Κώστα Αντετοκούνμπο, που μετρούσε ήδη και δύο κλεψίματα με το που πάτησε παρκέ, η Εφές είχε ακόμη τον σταρ της, Σείν Λάρκιν, άποντο (0/3 σουτ).

Με καλές άμυνες και μ’ ένα 0-9 σερί η Εφές προσπάθησε να «ροκανίσει» τη διαφορά (30-25), όμως ο Κώστας Σλούκας που επέστρεψε δυναμικά μετά τον τραυματισμό του πέρα από τις ασίστ που μοίραζε με το… κουτάλι (5 ως το 18ο λεπτό) είπε να βάλει και το τρίποντο για το 43-25.

Το παιχνίδι άνοιξε όσον αφορά το σκορ λίγο πριν οδηγηθούμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός με τρίποντο και καλάθι δύο πόντων από τους Μήτογλου και Ναν έκλεισε αυτό το πρώτο μέρος με 51 πόντους και σχεδόν 70% ευστοχία από την περιφέρεια, όσο στο αντίπαλο δέος της Εφές έβλεπε τον Λάρκιν αν μην έχει καταφέρει ακόμη να βρει σκορ.

Μετά την ανάπαυλα, ο «καυτός» Γκριγκόνις συνέχιζε τον… χαβά του από την περιφέρεια έχοντας το απόλυτο των 6/6 τριπόντων (57-40), ενώ ο Λάρκιν σημείωσε τον πρώτο του πόντο από την γραμμή της… φιλανθρωπίας με ένα τρίποντο να ακολουθεί για να πάρει αυτοπεποίθηση για το 59-48. Οι Τόμπσον και Μπράιαντ ήταν ανάμεσα στου κύριους εκφραστές των επιθέσεων για την ομάδα του Ερντέμ Τσαν στην προσπάθεια να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό τρέχοντας ένα σερί 0-8 (59-51).

Οι «πράσινοι» μετά το ξέσπασμα της Εφές φάνηκαν αποσυντονισμένοι, αλλά ήρθε ξανά ο Λιθουανός γκαρντ για να… χλατσώσει το έβδομό του τρίποντο (7/8) για το 62-51 κάνοντας προσωπικό ρεκόρ. O Τίμπορ Πλάις απάντησε από την περιφέρεια και μάλιστα δις «πληγώνοντας» τον Παναθηναϊκό μειώνοντας στους 7 (64-57). Ο Μήτογλου, όμως, ήταν εκεί για να πάει ξανά την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (67-57). Τότε ήταν που και ο Κώστας Σλούκας μοιράζοντας την 8η του ασίστ ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη στην λίστα με τους κορυφαίους πασέρ στην ιστορία της EuroLeague και πλέον φιγουράρει στην τρίτη θέση.

Ο Λάρκιν άνοιξε το σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο το σκορ πλησιάζοντας στους 8 (68-60), όμως ένα μικρό σερί 6-0 των «πράσινων» δια χειρός Αντετοκούνμπο και Ναν έδωσε ξανά ανάσα στον Παναθηναϊκό (74-60).



Κι όμως ούτε έτσι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατάφερε να ησυχάσει, αφού οι φιλοξενούμενοι με σερί τρίποντα από τους Ντέρεκ και Μπομπουά μείωσαν στους 6 την διαφορά (76-70).

Ο Μποπουά φτάνοντας τους 15 πόντους ευστόχησε από τα 6.75 για να κάνει το ματς... θρίλερ (76-73), όμως ο Τζέριαν Γκραντ έιχε την απάντηση του ένα λεπτό και 12 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (79-73).

Οι βολές του Σλούκα και του Μήτογλου... έγραψαν το τελικό 83-76 που δίνει ώθηση στους «πράσινους» ενόψει της δεύτερης συνεχόμενης διπλής αγωνιστικής για το 2024.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 51-35, 68-57, 83-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0