Basket Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Αναντολού Εφές 130-126: Και ρεκόρ πόντων και πρώτη φορά στην ιστορία της EuroLeague χρειάστηκαν 4 παρατάσεις! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Αναντολού Εφές 130-126: Και ρεκόρ πόντων και πρώτη φορά στην ιστορία της EuroLeague χρειάστηκαν 4 παρατάσεις! (video)

Στις πόσες παρατάσεις έχουμε νικητή; Αυτή είναι η ερώτηση της βραδιάς! Η «διαβοβδομάδα» δεν έλεγε να τελειώσει με το ματς της Ρεάλ Μαδρίτης και της Αναντολού Εφές να χρειάζεται τέσσερις ολόκληρες παρατάσεις για να κριθεί (130-126), αφού και οι δύο ομάδες ήταν πολύ σκληρές για να... πεθάνουν.

Ένα ασύλληπτο παιχνίδι έριξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής στην EuroLeague στη Μαδρίτη ανάμεσα στη Ρεάλ και την Αναντολού Εφές. Τι άλλο να πούμε; Το σκορ τα λέει όλα! Χρειάστηκαν όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις, αλλά τέσσερις παρατάσεις για να κριθεί το αποτέλεσμα.

Οι δύο ομάδες αρνούνταν να χάσουν, με το μυθικό αυτό ντέρμπι να οδηγείται σε τέταρτη (!) παράταση για πρώτη φορά στην ιστορία της EuroLeague.

Αν δεν είναι αυτό το ματς το πιο συγκλονιστικό, που έχει λάβει χώρα στην Ευρώπη, δε μπορούμε να φανταστούμε ποιο θα ήταν στην θέση του, αφού χρειάστηκε ένα ολόκληρο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να χύνουν στην κυριολεξία άιμα, δάκρυα και ιδρώτα για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά που διαδραμματίστηκαν στη Μαδρίτη, διαμορφώθηκε και νέο ρεκόρ σκοραρίσματος στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τους 256 πόντους που σημειώθηκαν συνολικά. Έτσι ξεπεράστηκε το ρεκόρ που κρατούσε ο Παναθηναϊκός με τη Φορτιτούντο με 232 πόντους συνολικά, πίσω στο 2004.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 81-81 μετά από μία... επική μάχη στα σαράντα λεπτά κανονικής διάρκειας του αγώνα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο.

Στην πρώτη παράταση πέτυχαν και οι δύο από δέκα πόντους, με τον Χεζόνια να αστοχεί από το τρίποντο στο τέλος. Ο Κροάτης, όμως ήταν καθοριστικός, αφού αυτός ήταν που ολοκλήρωσε την ιστορική επιστροφή της Ρεάλ από το -9 με buzzer beater δίποντο στο τέλος της δεύτερης παράτασης για το 102-102 οδηγώντας το ματς στο τρίτο έξτρα πεντάλεπτο.



Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό, αφού ο Έντι Ταβάρες με κάρφωμα στην εκπνοή έστειλε το παιχνίδι στην 4η παράταση, επίδοση ρεκόρ σε ολόκληρη την ιστορία της διοργάνωσης! Κάπου εκεί κρίθηκε και η αναμέτρηση με τη «Βασίλισσα» να πανηγυρίζει τη νίκη σε αυτό το ιστορικό ματς!

Αδιαμφισβήτητα ο «Super Μάριο» έκανε το παιχνίδι της ζωής του με 31 πόντους και 12 ριμπάουντ ενώ ήταν και από τους παίκτες που έκριναν τον αγώνα. Μαζί του ο Ντζάναν Μούσα έκανε εμφάνιση καριέρας με 40 πόντους για πρώτη φορά στην σπουδάια πορεία του.

Στο αντίπαλο δέος ο Σείν Λάρκιν έβαλε 32 πόντους χαρίζοντας ένα αξέχαστο show σε όλους τους φίλους της «πορτοκαλί θεάς», ενώ έγραψε και την δική του ξεχωριστή ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης που ήταν στο παρκέ για πάνω από 50 λεπτά!



Τα δεκάλεπτα: 25-18, 38-36, 64-61, 81-81, 91-91, 102-102, 130-126

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0