Basket Talk

Βαλένθια – Παναθηναϊκός AKTOR 81-82: Έσπασε επιτέλους η «κατάρα» στην Ισπανία με καθοριστικό Βιλντόζα! (video)

Βαλένθια – Παναθηναϊκός AKTOR 81-82: Έσπασε επιτέλους η «κατάρα» στην Ισπανία με καθοριστικό Βιλντόζα! (video)
Ο Λούκα Βιλντόζα άδραξε την ευκαιρία της απουσίας του Κώστα Σλούκα και πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι με τα «πράσινα» ωθώντας τον Παναθηναϊκό στο να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε ισπανικό έδαφος μετά από 18 αναμετρήσεις, κόντρα στη Βαλένθια με 81-82.

Η Βαλένθια υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό για το τελευταίο ματς της πρώτης «διαβολοβδομάδας» του 2024 στην 19η αγωνιστική της EuroLeague.

H ισπανική… κατάρα που κυνηγάει τον Παναθηναϊκό τα τελευταία πέντε χρόνια, που δε μπορεί να κερδίσει στην Ιβηρική χερσόνησο εδώ και 18 αγώνες καλά κρατούσε μετά και την ήττα στη Βιτόρια απέναντι στη Μπασκόνια, ήρθε η ώρα όμως να... σπάσει.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την καλή αμυντική λειτουργία των «πράσινων», όπου ο… ζεστός Μάριους Γκριγκόνις σημείωσε πέντε συνεχόμενους πόντους για το 2-7 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Ίνγκλις ήταν αυτός που έδωσε το πρώτο προβάδισμα στη Βαλένθια βάζοντάς τη σε θέση οδηγού (14-10), όμως ο συνήθης «ύποπτος», Κέντρικ Ναν έφτασε τον Παναθηναϊκό στην ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι ξαναπήραν κεφάλι 5 πόντων (23-18), όμως δύο διαδοχικά καρφώματα από τους Ματίας Λεσόρ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έκλεισαν με καλό τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο (23-22).

6075436.jpg

Με την βοήθεια του Μπράντον Ντέιβις η Βαλένθια προσπάθησε ξανά να ξεφύγει σ’ ένα χρονικό σημείο που έμοιαζε τίποτα να μη λειτουργεί σωστά αμυντικά για το «Τριφύλλι». Ο Λούκα Βιλντόζα με εύστοχο σουτ από τα 6.75 άρχιζε να… ροκανίζει τη διαφορά και ο εξαιρετικός Κώστας Αντετοκούνμπο που πάλευε για κάθε κατοχή έβαλαν τον Παναθηναϊκό ξανά μπροστά (38-40).

Το ματς είχε καταλήξει να είναι… ροντέο και με τον Οτζελέγκε και τον Τζόουνς η ομάδα του κόουτς Μούμπρου βγήκε και πάλι μπροστά, εκεί βρέθηκε όμως ο Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος βρέθηκε σε μεγάλο βράδυ για να φέρει το ματς σε ισορροπία λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (47-47).

Jerian Grant of Panathinaikos in action during theTurkish Airlines EuroLeague, regular season round 19, basketball match played between Valencia Basket and Panathinaikos AKTOR Athens at Fuente de San Luis pavilion on January 5, 2024, in Valencia, Spain.

Μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός μπήκε με το.. δεξί στην αναμέτρηση με εύστοχο τρίποντο από τον Ντίνο Μήτογλου για το 47-50 και συνέχισε εξίσου δυναμικά ξανά με τον 28χρονο φόργουορντ από τα 6.75 (47-54).

Ο Βιλντόζα μπήκε επάξια στα παπούτσια του απόντα Κώστα Σλούκα και… πυροβολώντας από την περιφέρεια έβαλε τους «πράσινους» στο +9 (50-59).

Με ένα 7-0 σερί οι Ισπανοί «ροκάνισαν» τη διαφορά στους 2 πόντους (57-59) και να πάρει ξανά το προβάδισμα τελικά με τον Χάρπερ (60-59). Ο Βιλντόζα το έκανε ξανά με 4/4 τρίποντα για να βάλει την ομάδα ου Εργκίν Αταμάν σε θέση οδηγού.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη μία λανθασμένη μετά την άλλη χωρίς να καταφέρει να διατηρήσει το πάνω χέρι και έτσι η Βαλένθια μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα.



Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους «πράσινους» να μη λειτουργούν καλά επιθετικά, αφού δεν κατάφεραν να βρουν σκορ τα πρώτα 4 λεπτά της περιόδου με τον Αργεντίνο γκαρντ να είναι αυτός που... ξεκόλλησε ξανά τον Παναθηναϊκό την ύστατη στιγμή (73-69).

Όσο το «Τριφύλλι» έδειχνε να βρίσκει ρυθμό στην επίθεσή του η Βαλένθια έδειχνε να έχει τις απαντήσεις, όμως ο Λεσόρ ήταν εκεί κι έφερε το ματς στα ίσα δύο λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης (77-77).

Ο Βιλντόζα έκανε το 81-81 σε αυτό το ματς - «θρίλερ» και οι γηπεδούχοι πλήρωσαν το λάθος στο τέλος με το φάουλ στον Λεσόρ ο οποίος έγραψε το τελικό 81-82.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 47-47, 69-66, 81-82

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0