Basket Talk

Ολυμπιακός – Μονακό 75-73: Ματσάρα για το 2/2 των «ερυθρόλευκων», που μπαίνουν σε... τροχιά 4άδας! (video)

Ολυμπιακός – Μονακό 75-73: Ματσάρα για το 2/2 των «ερυθρόλευκων», που μπαίνουν σε... τροχιά 4άδας! (video)
Μία αναμέτρηση, που άνετα θα μπορούσε να σταθεί σε σειρά play offs, εξελίχθηκε στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη (75-73) απέναντι στους πάντα επικίνδυνους Μονεγάσκους κλείνοντας με το 2/2 την «διαβολοβδομάδα» με καθοριστικό τον Σακίλ ΜακΚίσικ.

Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τη Μονακό στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τις ανάγκες της 19ης «στροφής» της EuroLeague στο δεύτερο ματς αυτής της πρώτης «διαβολοβδομάδας» για το 2024. Και οι δύο ομάδες μέχρι το αποψινό ματς βρίσκονταν στο 10-8 στην βαθμολογία.

Τον… χορό άνοιξε ο συνήθης «ύποπτος», Μάικ Τζέιμς, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος τόσο με χειροκροτήματα, όσο και με αποδοκιμασίες από τους φίλους των «ερυθρόλευκων» σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον ντέρμπι.

Ο Μουστάφα Φαλ ήταν αυτός που είχε πάρει… φόρα για τους Πειραιώτες έχοντας σκοράρει αυτός και τους 6 πόντους της ομάδας (6-4). Η Μονακό έτρεξε ένα σερί 0-7 με κύριο με την βοήθεια του Μπράουν και του Ντιαλό (8-13), αλλά της το χάλασε ο Άλεκ Πίτερς με τρίποντο για το 13-15.

Τότε η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, ξανά έκανε ένα μικρό σερί έξι αναπάντητων πόντων με κύριο εκφραστή τον Λορέντζο Μπράουν (13-21), όμως το έσπασε ο Τόμας Γουόκαπ και με τη βοήθεια του Αϊζάια Κάνααν, ο Ολυμπιακός μείωσε στο 17-21.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε «καυτά» με τον Σακίλ ΜακΚίσικ και τον Κέμπα Γουόκερ να... πυροβολούν εκατέρωθεν από τα 6.75 (20-24). Οι ΜακΚίσικ και Μιλουτίνοφ έφεραν το ματς σε ισορροπία (24-24) και ο πρώτος έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση «οδηγού» (28-26).

Με πέντε λεπτά να απομένουν στο χρονόμετρο για τη λήξη του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες πήγαιναν σχεδόν χέρι-χέρι τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στην αστοχία, μέχρι να έρθει ο Γουόκερ με χέρι… αλφάδι για να πληγώσει τους Πειραιώτες (27-31).


Το ματς είχε πάρει διαστάσεις… μαραθωνίου με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τη διαφορά ενός καλαθιού μόνο (34-36).

Μετά την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός δημιουργούσε όμορφες επιθέσεις με Γουόκαπ και Παπανικολάου, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν τις αντίστοιχες απαντήσεις (39-40).

Το τρίποντο ισοφάρισης του Πίτερς (42-42) και η σωστή αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πάρει προβάδισμα ο Ολυμπιακός, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε μιας και υπερίσχυσαν τα λάθη του.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει και οι δύο ομάδες «μάχονταν» σε κάθε κατοχή, την στιγμή που η Μονακό με τρίποντο του Ντονάτας Μοντιεγιούνας έφτασε τη διαφορά στους 6 (48-54).

Την κρίσιμη στιγμή, ο «Ησαΐας» μίλησε από την περιφέρεια, που δεν ήταν το δυνατό σημείο της ομάδας του στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, φτάνοντας τη διαφορά στο καλάθι (54-56), όσο ο κόσμος έδινε το σύνθημα με τη φωνή του.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με λανθασμένες επιλογές και για τις δύο ομάδες. O Τζάιτεχ ήταν αυτός που έδωσε γρήγορο προβάδισμα 6 πόντων στη Μονακό (56-62), με τον ΜακΚίσικ να απαντά αμέσως από τα 6.75 για το 59-62. Σ' εκείνη την στιγμή ήρθε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, Άλεκ Πίτερς για φέρει ξανά την ισορροπία στην αναμέτρηση (62-62) με 6'42'' να απομένουν.

Οι άμυνες και των δύο ομάδων ήταν ασφυκτικές σα να ήταν ματς play offs χωρίς κάποιος να μπορεί να ξεφύγει. Ο Κάνααν «πυροβόλησε» από τα 6.75 δίνοντας μετά το ξεκίνημα της αναμέτρησης για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό (67-66), όμως ο Οκόμπο δεν τον άφησε να... χαρεί απαντώντας αμέσως (67-69). Ο Φαλ ισοφάρισε (69-69) και το... θρίλερ δεν έλεγε να τελειώσει.

Ο ΜακΚίσικ (13 πόντοι) πήρε το βάρος πάνω του και εκτόξευσε την τρίποντη... ρουκέτα με 20 δευτερόλεπτα να απομένουν δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό (72-69).

Οι δύο εύστοχες βολές από τον Κάνααν έβαλαν τους Πειραιώτες στο +4 (74-70), όμως ο Μάικ Τζέιμς είπε να βάλει το δικό του... κερασάκι από την περιφέρεια για το 74-73 με 3.5 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Η εύστοχη βολή του Πίτερς ήταν κι αυτή που έγραψε το τελικό σκορ για να κάνει ο Ολυμπιακός το 2/2.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-36, 56-58, 75-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0