Basket Talk

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός AKTOR 75-73: Βρέθηκε μια «ανάσα» από το να σπάσει την... κατάρα της Ισπανίας, αλλά δεν τα κατάφερε! (video)

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός AKTOR 75-73: Βρέθηκε μια «ανάσα» από το να σπάσει την... κατάρα της Ισπανίας, αλλά δεν τα κατάφερε! (video)

Στις δύσκολες στιγμές, ο Παναθηναϊκός είναι «τυχερός που έχει τον Κέντρικ Ναν και τον Κώστα Σλούκα να τον βγάζουν από την δύσκολη θέση, όμως αυτή τη φορά δεν το κατάφεραν, αφού ο Τσίμα Μονέκε ήταν ο παράγοντας «x» που οδήγησε στη νίκη της Μπασκόνια (75-73).

Η Μπασκόνια φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό για τις ανάγκες της 18ης στροφής της EuroLeague στο πρώτο ματς του 2024 σ’ ένα ματς που εξελίχθηκε σε… ρόντεο.

Οι «πράσινοι» είχαν πάνω τους μία… κατάρα που τους ακολουθούσε στα ισπανικά εδάφη, αφού είχαν να κερδίσουν σχεδόν 5 χρόνια και 17 σερί ματς και δυστυχώς γι' αυτούς συνεχίστηκε, αφού βρήκαν μπροστά τους τον εξαιρετικό Τσίμα Μονέκε.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Μπασκόνια προσπάθησε να τρέξει το γήπεδο όπως εκείνη ξέρει και να ανεβάσει τον ρυθμό, όμως ο Παναθηναϊκός δεν της έδωσε την ευκαιρία σε ολόκληρο το πρώτο μέρος.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η επιθετική λειτουργία της ομάδας του Εργκίν Αταμάν δεν ήταν στα καλύτερά της κι έβρισκε λύσεις μόνο από τον Κέντρικ Ναν που μέτρησε ήδη 7 πόντους και 4 ριμπάουντ σε αυτή την περίοδο.

Οι άμυνες λειτουργούσαν για τον Παναθηναϊκό και ακόμη κι αν οι γηπεδούχοι στόχευαν στις γρήγορες αντεπιθέσεις φτάνοντας στο +5 από τον ΜακΙντάιρ (22-17), ήρθε ο Κώστας Αντετοκούνμπο παρέα με τον Τζέριαν Γκραντ και τον Ναν για να τρέξουν ένα σερί 0-11 και να βάλουν σε θέση οδηγού το «»Τφριφύλλι» (22-28).

Οι «πράσινοι» άρχισαν να βρίσκουν έτσι και την ευστοχία τους από την περιφέρεια και με τον Μάριους Γκριγκόνις έφτασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (25-35) για πρώτη φορά λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα, ο Ντίνος Μήτογλου ήταν αυτός που μπήκε ορεξάτος ακόμα κι αν είχε μείνει σε χαμηλά επίπεδα στο πρώτο μέρος και με δικούς του πόντους έβαλε τον Παναθηναϊκό στο +14 (30-44).

Ξέφυγαν οι «πράσινοι» φτάνοντας στο +17 (31-48) εκμεταλλευόμενοι κάθε λάθος της Μπασκόνια που έδειχνε να μη μπορεί να βρει τρόπους να απαντήσει, μέχρι που ήρθε ο Μαρίνκοβιτς για να μειώσει στους 10 (38-48) και με τρίποντο του Ντίεζ οι Βάσκοι πλησίασαν τον Παναθηναϊκό στο 41-48 τρέχοντας ένα σερί 10-0.

Η κατιούσα συνεχιζόταν με τους γηπεδούχους να… ροκανίζουν κι άλλο τη διαφορά (43-48), αλλά ο Κώστας Σλούκας είναι ο άνθρωπος που όταν οι καταστάσεις μοιάζουν οριακές βρίσκει τη λύση με τρίποντο (43-51). Ο Μαρίνκοβιτς απάντησε άμεσα κι εκείνος από την περιφέρεια για το 46-51 πληγώνοντας τον Παναθηναϊκό πριν την τελευταία και καθοριστική περίοδο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Μπασκόνια με follow από τον Τσίμα Μονέκε πλησίασε στον πόντο (52-53) τον Παναθηναϊκό, που βρήκε απάντηση από τον συνήθη… ύποπτο, Κέντρικ Ναν, από την περιφέρεια (52-56).

Οι «πράσινοι» συνήλθαν γρήγορα και έφτασαν τη διαφορά στους 9 πόντους δια χειρός Ναν και Σλούκα (52-61).

Ο Μονέκε συνέχιζε να δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του «Τριφυλλιού» ισοφαρίζοντας το παιχνίδι (63-63) με δύο συνεχόμενα τρίποντα δημιουργώντας συνθήκες… θρίλερ στην αναμέτρηση.

Ο Γκραντ έδωσε ξανά απόσταση τριών πόντων στον Παναθηναϊκό την κρίσιμη στιγμή (63-66). Η ισοφάριση ήρθε ξανά για τους Βάσκους από τον Νιγηριανό σέντερ που άγγιξε το double double σημειώνοντας συνολικά 20 πόντους και 13 ριμπάουντ, όμως ο Ναν των πόντων και 6 ριμπάουντ «χτύπησε» ξανά όταν έπρεπε από τα 6.75 σε αυτό το ματς… ρόντεο (66-69).

Ξανά, ο Μονέκε έκανε το 73-73 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο ΜακΙντάιρ σκοράρει για δύο (75-73) στα 0.6'' για το τέλος, το κάνει όπως κι απέναντι στον Ολυμπιακό πριν από δύο μήνες, βάζοντας... ταφόπλακα στα όνειρα του Παναθηναϊκού για νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-37, 50-53, 75-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0