Basket Talk

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 79-74: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά ξεκίνησε το 2024 με το.. δεξί! (video)

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 79-74: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά ξεκίνησε το 2024 με το.. δεξί! (video)
Σ' ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός έπρεπε και είχε την δυνατότητα να «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες την Αρμάνι Μιλάνο από νωρίς, απώλεσε το μεγάλο του προβάδισμα στο τέλος, αγχώθηκε, όμως κατάφερε να χαμογελάσει (79-74).

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Αρμάνι Μιλάνο για το πρώτο ματς της νέας χρονιάς και του δεύτερου γύρου της EuroLeague.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με «καυτούς» τους Πειραιώτες, που μετά το πρώτο καλάθι από τους φιλοξενούμενους, έτρεξαν ένα αναπάντητο σερί 10-0 με πολύτιμη βοήθεια από τον Τόμας Γουόκαπ από την περιφέρεια.

Η Αρμάνι βρήκε τα πατήματά της και με τον Κάιλ Χάινς να κάνει σπουδαία δουλειά στην άμυνα κατάφερε να εγκλωβίσει τον Ολυμπιακό στον δικό της τρόπο παιχνιδιού ασκώντας του μεγάλη πίεση.

Κάπως έτσι με την βοήθεια του «ζεστού» από το τρίποντο, Φλακαντόρι, οι Ιταλοί πέρασαν μπροστά με buzzer beater από τα 6.75 (18-19).

Αν η δεύτερη περίοδος είχε ένα όνομα, αυτό θα ήταν «Νίκολα Μιλουτίνοφ». Ο Σέρβος ψηλός των «ερυθρόλευκων» έβαλε 8 πόντους μόνο σε αυτό το δεκάλεπτο και μαζί με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη έκαναν το… ξέσπασμα που χρειαζόταν για να πάρει προβάδισμα ο Ολυμπιακός (34-28).

Από εκεί και πέρα η Αρμάνι με τον συνήθη «ύποπτο», Ντιέγκο Φλακαντόρι, προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο ΜακΚίσικ με φοβερή ενέργεια κράτησε τους Πειραιώτες μπροστά (40-33), πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Μετά την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός «φόρτσαρε» και πήρε κεφάλι στην διαφορά με την βοήθεια των Φαλ και Γουόκαπ (ο οποίος ταλαιπωρούταν και με διάστρεμμα) φτάνοντας γρήγορα στο +12 (49-37).

H Αρμάνι έκανε λάθη και αδυνατούσε να βρει απαντήσεις απέναντι στους κυρίαρχους Πειραιώτες, που ανέβασαν ρυθμούς παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι.

Ο Άλεκ Πίτερς πραγματοποίησε κι εκείνος με την σειρά του άλλη μία γεμάτη εμφάνιση όντας καθοριστικός παράγοντας στο να διατηρήσει ο Ολυμπιακός το υψηλό του προβάδισμα (68-55).

Σ’ ένα σημείο που οι Ιταλοί φάνηκαν να μην έχουν πολλές λύσεις, ο Έτορε Μεσίνα έριξε στο παρκέ τον Μπορτολάνι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία και με 11 πόντους μόνο στα πρώτα 6 λεπτά της τελευταίας περιόδου «ροκάνισε» κατά πολύ την διαφορά.

Κάπως έτσι ήρθε και η ώρα του νεοαποκτηθή, Σαμπάζ Νέιπιερ να φέρει την απόλυτη ισορροπία στο ματς (74-74). Ο Γκος ήταν αυτός που... ξεκόλλησε τους «ερυθρόλευκους» βάζοντας το μεγάλο σουτ για το +3 (77-74).

Αμέσως ακολούθησε και ο Πίτερς μετά από ασίστ του Φαλ για να πάρει όποια χαρά μπορεί να είχαν στην Αρμάνι λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 40-35, 63-50, 79-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0