Basket Talk

Οι αξέχαστες στιγμές με την «πορτοκαλί θεά» για το 2023! (video)

Οι αξέχαστες στιγμές με την «πορτοκαλί θεά» για το 2023! (video)

Το… βιβλίο του 2023 γράφει την τελευταία του σελίδα και το BN Sports κάνει μία αναδρομή στις… επικές στιγμές που σημάδεψαν την χρονιά που μας αφήνει.

Το 2023 βρίσκεται μόλις μερικές ώρες μακριά από το να αποτελεί παρελθόν. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπήρξε μια απόλυτα πληθωρική χρονιά από άποψης μπάσκετ με πολλές ανατροπές και σκηνικά που θα μείνουν στην ιστορία.

Έτσι, λοιπόν, το BN Sports υποδέχεται τη νέα χρονιά με μία αναδρομή στις στιγμές που χαρακτήρισαν τη χρονιά που μας αφήνει και θα μείνουν ανεξίτηλες στις μνήμες όλων.

  • Η «κλωτσοπατινάδα» της Παρτίζαν με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα play offs της EuroLeague

87b04f01-realmadrid-partizan-brawl-game22.jpg

Αν το άρθρο αυτό «σέβεται» τον εαυτό του δεν γινόταν να μην αναφέρει πρώτο πρώτο το επικό σκηνικό που έλαβε χώρα στα play offs της σειράς μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρτίζαν, που άλλαξαν ολόκληρη τη ρότα της EuroLeague την περασμένη σεζόν.

Το απόλυτο… ξύλο στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έγινε στο Game 2 της σειράς των δύο ομάδων, όταν με δύο λεπτά να απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης ο Σέρχιο Γιουλ έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Κέβιν Πάντερ, ο οποίος αντέδρασε με την κατάσταση να παίρνει τελείως λάθος τροπή. Μπουνιές, τραβήγματα και κινήσεις που θυμίζουν WWE με πρώτο και «καλύτερο» τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Η συνέχεια γνωστή. Η Ρεάλ κέρδισε με 3-2 την σειρά και έγινε η πρώτη ομάδα που επανέρχεται ενώ έχανε με 0-2 και φυσικά άλλαξε όλη η τροπή της πορεία της «Βασίλισσας», αφού κάπως έτσι οδηγήθηκε στην κατάκτηση τελικά του τροπαίου της EuroLeague με το σουτ του Γιουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα του τελικού με τον Ολυμπιακό στο Final Four του Κάουνας.

  • ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο κορυφαίος σκόρερ του NBA

Αν κάτι δεν έπρεπε να λείπει από αυτή τη λίστα είναι σίγουρα, άλλη μια κορυφή που κατέκτησε ο «Βασιλιάς» του μπάσκετ.

Φυσικά αυτή δεν είναι μία απλή κατάκτηση, αφού πέρα από τα 4 δαχτυλίδια, τα 4 βραβεία πολυτιμότερου παίκτη τις 19 εμφανίσεις σε All Star και πάει λέγοντας, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς τον Φεβρουάριο του 2023 αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ξεπερνώντας τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και γράφοντας ιστορία στο NBA.

  • Η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό

Αν κάτι δίχασε την κοινή γνώμη την φετινή off season ήταν η αλλαγή στρατοπέδου του Κώστα Σλούκα από τους «ερυθρόλευκους» στους «πράσινους».

Αυτή αποτέλεσε την μεγαλύτερη μεταγραφή της σεζόν στην EuroLeague αναστατώνοντας άπαντες. Ο «Σλούκι» υπέγραψε για τρία χρόνια με το αντίπαλο δέος του «Τριφυλλιού» και ακόμη κι αν άργησε να πάρει μπρος δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα της νέας του ομάδας.

  • Το πρώτο δαχτυλίδι των Ντένβερ Νάγκετς

Οι Νάγκετς, όπως αποδείχθηκε, χρειάζονταν έναν Νίκολα Γιόκιτς για να τους χαρίσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Η ομάδα του Ντένβερ έστειλε στο… καναβάτσο τους Χιτ στους τελικούς του NBA και ο Σέρβος σέντερ αναδείχθηκε δικαίως ο MVP των τελικών.

Παράλληλα, έγινε και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA, που σημείωσε triple double 30+ πόντων, 20+ ριμπάουντ και 10+ ασίστ στη διάρκεια σειράς τελικών. Βέβαια, τον ίδιο τον Γιόκιτς λίγο τον απασχολούν αυτές οι διακρίσεις.

  • Η Γερμανία πρωταθλήτρια κόσμου

Φυσικά δεν γινόταν να κλείσει αλλιώς αυτό το αφιέρωμα. Η τρελή πορεία των Γερμανών στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 της Μανίλα άφησε το δικό του στίγμα.

Πώς αλλιώς, αφού προσπέρασαν το εμπόδιο της πάντα επικίνδυνης και υπερταλαντούχας Team USA, στους ημιτελικούς σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ιστορίας της διοργάνωσης.

Από εκεί κι έπειτα το μέλλον ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο και η Γερμανία επικράτησε στον τελικό του Μουντομπάσκετ απέναντι στην Σερβία με πολυτιμότερο παίκτη τον εκρηκτικό Ντένις Σρέντερ.

Μία εντυπωσιακή και επεισοδιακή χρονιά τελειώνει και μία νέα αρχίζει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ζήσουμε πολλές ακόμα ιστορικές στιγμές.

Ευτυχία Οικονομίδου


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0