Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα αλλάζουν από Δεκέμβρη σε Δεκέμβρη… (video)

Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα αλλάζουν από Δεκέμβρη σε Δεκέμβρη… (video)

Η ευρωπαϊκή «αυλαία» του 2023, έπεσε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Μία θέση στην 4άδα, πειστικότατες εμφανίσεις και τέσσερις διαδοχικές νίκες. Πλέον, το «κλείσιμο» του 2022, που ήταν ξανά απέναντι σε «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ, μοιάζει σαν μια παλιά, κακή ανάμνηση.

Έτοιμος να υποδεχθεί το 2024 με την ψυχολογία στα ύψη είναι ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα που «έχτισε», εξ ολοκλήρου από την αρχή, το καλοκαίρι, δεν αποδίδει απλώς καρπούς, αλλά εντυπωσιάζει. Χρειάστηκε χρόνο, υπομονή, μα οι μεγάλες «πράσινες» ευρωπαϊκές βραδιές επέστρεψαν. Αυτό έγινε και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (28/12, 82-65).

Το ΟΑΚΑ σφύζει και πάλι από κόσμο. Οι «πράσινοι» τις τελευταίες εβδομάδες χαμογελούν διαρκώς, με αποκορύφωμα δίχως αμφιβολία, την τρίποντη… βόμβα του Γκριγκόνις στο Πριγκιπάτο! Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πρωταγωνιστεί. Η Ευρώπη την θαυμάζει.

Βλέποντας το φινάλε του 2023 για το «τριφύλλι», σίγουρα δε θυμίζει σε τίποτα το αντίστοιχο του 2022. Τότε, στις 30 Δεκεμβρίου, υποδεχόταν ξανά «ερυθρόλευκους» για την τελευταία αγωνιστική της EuroLeague, πριν την αλλαγή του χρόνου. Τον «αιώνιο» αντίπαλο!

Το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 95-71, υποχρεώνοντας τους «πράσινους» στην τέταρτη σερί ήττα τους, ενώ ο Ντουέιν Μπέικον είχε πετύχει σχεδόν τους… μισούς πόντους της ομάδας του (30). Σε 16 αγωνιστικές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός μετρούσε 10 ήττες και 6 νίκες. Αυτό ίσως να αποτέλεσε και το ματς που «κλείδωσε» το ολικό rebuilt το καλοκαίρι που θα ακολουθούσε.

Έναν χρόνο αργότερα, τα πάντα είναι διαφορετικά. Σαν σε… παράλληλο σύμπαν. Με τον πρώτο γύρο της EuroLeague να ολοκληρώνεται, η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να φιλοξενεί εκ νέου «ερυθρόλευκους», πριν το ρεβεγιόν. Αυτή τη φορά, εκείνους από το Βελιγράδι. Το χρώμα της φανέλας αποτελεί και τη μοναδική ομοιότητα που παρουσιάζουν τα δύο παιχνίδια.

Οι «πράσινοι» πια έχουν τη δυνατότητα να βρουν διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε ματς. Άλλοτε ο Ναν, άλλοτε ο Μήτογλου ή ο Λεσόρ και ο Γκριγκόνις. Πότε ο Σλούκας και ο Τζέριαν Γκραντ. Στο μανίκι του Αταμάν, υπάρχει πληθώρα από «άσσους». Με αποτέλεσμα, το ρεκόρ του Παναθηναϊκού στην παρούσα φάση, να είναι στο 10-7. Προερχόμενος από τέσσερις διαδοχικές νίκες. Οι τρεις μάλιστα μακριά από την έδρα του! Επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται στο καλύτερό του «φεγγάρι»!

Η διαφορά συγκριτικά με το ίδιο διάστημα της περασμένης περιόδου, είναι χαοτική. Οι αριθμοί, πέρα από τον «καθρέφτη» του παρκέ, το αποδεικνύουν περίτρανα. Ο κόσμος το βλέπει και το αναγνωρίζει. Γι’ αυτό και στο ΟΑΚΑ, δεν έπεφτε ξανά… καρφίτσα!

Από Δεκέμβρη σε Δεκέμβρη έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Αστραπιαία και φυσικά προς το καλύτερο. Το πολύ καλύτερο! Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Το κέρδισε με το «σπαθί» του. Και ποιος ξέρει; Υπάρχει περίπτωση να αποδειχθεί λαμπρότερο απ’ ότι θα περίμενε.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0