Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Ερυθρός Αστέρας 82-65: «Πράσινη» θύελλα στο… φλεγόμενο ΟΑΚΑ, για το πιο γλυκό φινάλε στο 2023!

Παναθηναϊκός AKTOR – Ερυθρός Αστέρας 82-65: «Πράσινη» θύελλα στο… φλεγόμενο ΟΑΚΑ, για το πιο γλυκό φινάλε στο 2023!

Ένα ΟΑΚΑ «φλεγόμενο» και ένας Παναθηναϊκός AKTOR, που όταν πάτησε… γκάζι, δεν κοίταξε ξανά πίσω. Κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα με 82-65 (28/12), έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες στη EuroLeague και έκλεισε το 2023 στην Ευρώπη, με τον ιδανικότερο τρόπο!

Πώς να σταματούσε σε αυτό το ΟΑΚΑ; Ο Ερυθρός Αστέρας άντεξε για περίπου ένα ημίχρονο, αλλά μόλις ο Παναθηναϊκός βρήκε τον επιθετικό του ρυθμό, τα πάντα είχαν κριθεί. Επικράτησε με 82-65 (28/12), για τη 17η αγωνιστική της EuroLeague, με το φινάλε του πρώτου γύρου να τον βρίσκει με ρεκόρ 10-7!

Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη του «τριφυλλιού» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τις τρεις που προηγήθηκαν μάλιστα να είναι εκτός έδρας!

Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν βρήκε λύσεις σε πολλά πρόσωπα επιθετικά. Γκραντ (14π.), Μήτογλου (15π.), Σλούκας (9π.) και Λεσόρ (13π.) ξεχώρισαν σε κρίσιμα σημεία, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να μετρά ακόμα 7 ασίστ και 3 ριμπάουντ!

Νέντοβιτς και Μπόλομποϊ ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Βελιγραδίου, έχοντας αμφότεροι από 15 πόντους.

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, με τον Ερυθρό να παραμένει μπροστά χάρη στο τρίποντο του Μπόλομποϊ και το καλάθι του Χάνγκα (4-7 στο 4’). Ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με το σουτ μέσης απόστασης από τον Καλαϊτζάκη, για να ακολουθήσει ο Λεσόρ και να κάνει το 11-7, με τρεις σερί πόντους.

Έκτοτε, οι «πράσινοι» βρήκαν καλό ρυθμό στην επίθεση και παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, παρέμειναν σταθερά σε θέση οδηγού, μέχρι και το κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου (20-17).

Οι γηπεδούχοι έπαιρναν ώθηση από το κατάμεστο «πράσινο» ΟΑΚΑ, έφτασαν ακόμα και στο +6 (25-19), αλλά ένας παλιός γνώριμος, φρόντισε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς «ζέστανε» το χέρι του για το 27-25 στο 15’.

ενντοβιτς.jpg

Κάπου εκεί… ξύπνησε το «πράσινο» θηρίο, με τον Κώστα Σλούκα να υπογράφει με εύστοχο σουτ τριών πόντων, το προβάδισμα επτά πόντων της ομάδας του (34-27), το οποίο θα παρέμενε έως και το ημίχρονο, όπου ο Παναθηναϊκός θα πήγαινε όντας μπροστά στο σκορ με 38-31.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ευστόχησε ξανά πίσω από τη γραμμή των 6.75, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, για να χαρίσει για πρώτη φορά στο ματς διψήφια διαφορά (41-31).

σλουκας.jpg

Ο Ερυθρός μείωσε στους 6 μέχρι το 26ο λεπτό, όμως ο Μήτογλου με καλάθι και φάουλ έδωσε ξανά «αέρα» εννέα πόντων (53-44). Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου προσπαθήσουν να επιστρέψουν, αλλά ο Παναθηναϊκός πλέον δεν θα το επέτρεπε. Ξέφυγε εκ νέου με διψήφιο προβάδισμα και μπήκε στο τελευταίο μέρος με το σκορ υπέρ του στο 61-50!

Εκεί, οι «πράσινοι» δεν έδειξαν καμία διάθεση να... αφήσουν το πόδι από το γκάζι. Με ώθηση από τις κερκίδες, μπήκαν «φουριόζοι» και διατηρούσαν σταθερά το διψήφιο προβάδισμα, χάρη στα καλάθια του Κώστα Αντετοκούνμπο και του Χουάντσο Ερνάνγκομεθ.

Με τρία λεπτά να απομένουν, ο Ματίας Λεσόρ έβαζε το... λιθαράκι του για το +12 (73-61) και πλέον, η κατάσταση έμοιαζε μη αναστρέψιμη. Το 2023 θα έκλεινε για τον Παναθηναϊκό με τον καλύτερο τρόπο, επικρατώντας τελικά με 82-65, για την τέταρτη διαδοχική του νίκη στη διοργάνωση!

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-31, 61-50, 82-65

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0