Basket Talk

Άρης - Σλασκ 93-71: «Διέλυσε» τους Πολωνούς και έκανε νέο «άλμα» πρόκρισης!

Άρης - Σλασκ 93-71: «Διέλυσε» τους Πολωνούς και έκανε νέο «άλμα» πρόκρισης!
Με κορυφαίο τον Βασίλη Τολιόπουλο (18 πόντοι), ο Άρης «διέλυσε» την Σλασκ (93-71) στο «καυτό» Αλεξάνδρειο και έκανε νέο «άλμα» πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup

Ο Άρης επικράτησε με το επιβλητικό 93-71 της Σλασκ εντός έδρας σε αναμέτρηση για την 13η αγωνιστική του Eurocup.  

Με αυτό τον τρόπο, το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη ανέβηκε στο 6-7 και έκανε σημαντικό «άλμα» πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

MVP για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος, με 18 πόντους, την ώρα που οι Μπλούμπεργκς και Γκάλινατ πέτυχαν από 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. 

Οι «κίτρινοι» θέλησαν να επιβάλλουν από την αρχή την κυριαρχία τους στην αναμέτρηση και βρέθηκαν στο +5 (9-4) μόλις στο 4’, ύστερα από καλάθι δύο πόντων του Μπλούμπεργκς. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς και με συνέπεια στην άμυνα και «καθαρό» μυαλό στην επίθεση έφτασαν τη διαφορά, σε διψήφιο αριθμό (22-11 με το καλάθι του Ντε Σόουζα) στο φινάλε του πρώτου δεκάλεπτου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Η ελληνική ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με... οδηγούς τους Γκάλινατ και Τολιόπουλο (11 και 10 πόντους αντίστοιχα στο πρώτο μέρος), ο Άρης «εκτόξευσε» τη διαφορά και βρέθηκε να προηγείται με 49-33 (+16) στην «ανάπαυλα».

Στην «επανάληψη» το μεγάλο ξέσπασμα του Γκραβέτ (11 πόντοι στο τρίτο δεκάλεπτο) δεν ήταν αρκετό για να επηρεάσει την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, η οποία όχι μόνο διατήρησε την ψυχραιμία της, αλλά κατόρθωσε να προηγηθεί και με 21 πόντους διαφορά (71-50) στο τέλος της τρίτης περιόδου, χάρη στο buzzer-beater τρίποντο του Σταρκ! 

Οι Πολωνοί «έπαιξαν» το τελευταίο τους... χαρτί στην «εκκίνηση» του τελευταίου δεκαλέπτου και μάλιστα μείωσαν στους 12 (76-64 με καλάθι του Μπράιντ Τζόυνιορ), 05:08 πριν τη λήξη. Πάντως, σε εκείνο το σημείο... μίλησε η οξυδέρκεια του Βασίλη Τολιόπουλου, ο οποίος πέτυχε κρίσιμα καλάθια και εν τέλει οδήγησε τον Άρη στην τρίτη διαδοχική του νίκη στο Eurocup, με σκορ 93-71.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 49-33, 71-50, 93-71.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0