Basket Talk

Χριστούγεννα στην κορυφή για τους Σέλτικς, μα το «δαχτυλίδι» του NBA θέλει… δουλειά ακόμα! (video)

Χριστούγεννα στην κορυφή για τους Σέλτικς, μα το «δαχτυλίδι» του NBA θέλει… δουλειά ακόμα! (video)

Οι γιορτές των Χριστουγέννων βρίσκουν τους Σέλτικς στην κορυφή του NBA. Πειστικές εμφανίσεις μέχρι στιγμής για την ομάδα της Βοστώνης, «μέσα» και… ψηλά σε αρκετές κατηγορίες του πρωταθλήματος, αλλά η επιστροφή στους τίτλους, μετά από 16 χρόνια, έχει δρόμο μπροστά.

Η ημέρα των Χριστουγέννων, επεφύλασσε για τους λάτρεις του NBA ένα… blast from the past! Δύο από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του πρωταθλήματος, τέθηκαν αντιμέτωποι, χαρίζοντας… εορταστικό πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους.

Οι Σέλτικς επισκέφθηκαν το Λος Άντζελες, για να αντιμετωπίσουν τους Λέικερς. Μία από τις πιο διαχρονικές «μάχες» στα παρκέ του «μαγικού» κόσμου του NBA. Παρ’ όλα αυτά, ο σύλλογος της Βοστώνης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Επικράτησε με 126-115, με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις να τα… κάνει όλα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με double-double (28π., 11ρ.)!

Κάπως έτσι, τα Χριστούγεννα βρήκαν τους «Κέλτες» με το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα. Μετρούν συνολικά 23 νίκες, ενώ έχουν ηττηθεί μόλις σε έξι περιπτώσεις. Δεν κατάφεραν να «κάμψουν» την αντίσταση των Τίμπεργουλβς, Σίξερς, Χόρνετς, Μάτζικ, Πέισερς και Γουόριορς.

Βέβαια, όλες οι αναμετρήσεις που δεν κατάφεραν να επικρατήσουν τη φετινή σεζόν, διεξήχθησαν μακριά από τo TD Garden! Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα τρία από τα έξι παιχνίδια, το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στην παράταση!

Γίνεται ευκόλως αντιληπτό λοιπόν, πως οι Σέλτικς δεν… αστειεύονται τη φετινή σεζόν. Έχουν ξεκινήσει πολύ δυνατά και πέρα από τις νίκες, αυτό αποτυπώνεται και σε ορισμένες κατηγορίες. Αποτελούν τη δεύτερη ομάδα με το καλύτερο «Net Rating» αυτή τη στιγμή, πίσω μόνο από τη Φιλαδέλφεια. Παράλληλα, αποδεικνύεται πως πρόκειται για ένα άκρως ισορροπημένο σύνολο, καθώς κατέχουν την τέταρτη θέση, τόσο στην κατηγορία του «Offensive Rating», όσο και σε εκείνη του «Defensive Rating».

Δε σταματούν εδώ. Διατηρούν την πρωτιά στα σουτ τριών πόντων, έχοντας ευστοχήσει συνολικά σε 471 τρίποντα, με το 40.9% του σκοραρίσματός τους, να προέρχεται από προσπάθειες πίσω από τη γραμμή των 7.25! Ακόμα, οι παίκτες του Τζο Μαζούλα μαζεύουν κατά μέσο όρο 47 ριμπάουντ σε κάθε ματς, που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα.

Οι Σέλτικς φαίνεται πως έχουν βρει την τέλεια ισορροπία. Με ηγέτη τον Τζέισον Τέιτουμ συνεχίζουν σταθερά, αλλά και ανοδικά, με τους Μπράουν, Πορζίνγκις, Χόλιντεϊ και Γουάιτ, να συνθέτουν μία «καλοκουρδισμένη» μηχανή.

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Η επιστροφή στην κορυφή, έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια. Το 2022, έφτασαν μία… ανάσα από αυτό, αλλά η παρέα του Στεφ Κάρι χαμογέλασε τελικά στο φινάλε.

Η είσοδος στα playoffs του NBA πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Τότε, όμως, η Βοστώνη οφείλει να παραμείνει προσηλωμένη στο έργο της, καθώς όπως έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το «δαχτυλίδι» μόνο ως δεδομένο δεν μπορεί να θεωρηθεί, ακόμα και για την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0