Basket Talk

Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός AKTOR 68-76: Με καθοριστικό Ναν οι «πράσινοι» έκαναν το 2/2 και είναι στην τετράδα! (video)

Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός AKTOR 68-76: Με καθοριστικό Ναν οι «πράσινοι» έκαναν το 2/2 και είναι στην τετράδα! (video)
Ο Παναθηναϊκός έκανε το απόλυτο στην «διαβολοβδομάδα» πανηγυρίζοντας δύο σπουδαίες νίκες κόντρα σε Μονακό και Αρμάνι. Απέναντι στους Ιταλούς με ηγετικό Κέντρικ Ναν κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το Μιλάνο βασισμένος στην άμυνά του και να... πατήσει στην τέταρτη θέση.

H Αρμάνι υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο Μιλάνο για τις ανάγκες της 16ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Οι «πράσινοι» προέρχονταν από το σπουδαίο διπλό στο Μονακό κόντρα στους Μονεγάσκους, από όπου απέδρασαν με buzzer beater τρίποντο από το χέρι… αλφάδι του Μάριους Γκριγκόνις.

Με τους 700 φίλους του στο πλευρό του, ο Παναθηναϊκός φιλοδοξούσε να κάνει το 2/2 στην «διαβολοβδομάδα» με νίκη κόντρα στους Ιταλούς και έτσι έπραξε.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν αυτός που ξεκίνησε «ζεστός» για τους φιλοξενούμενους, όμως περιορίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους μαζί με την επίθεση του Παναθηναϊκού που αντιμετώπιζε προβήματα.

Η Αρμάνι με τους Φόγκτμαν και Μέλι ξεκίνησε να παίρνει.. κεφάλι στο προβάδισμα (17-13), όμως σιγά σιγά οι «πράσινοι»… ροκάνισαν τη διαφορά.

Ο συνήθης…ύποπτος, Κέντρικ Ναν, ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν και αυτός που την έβαλε και μπροστά (24-30).

Με ένα σερί 9-0 με την βοήθεια του Τονούτ , η Αρμάνι πέρασε ξανά μπροστά με τον Κώστα Σλούκα να τελειώνει το μομέντουμ της με το σκορ να έρχεται ισόπαλο λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Μετά την ανάπαυλα, το σκοράρισμα πήγαινε χέρι-χέρι, όσο για τον Παναθηναϊκό ξεχώριζε για το «γεμάτο» παιχνίδι του ξεκινώντας με φόρα στο δεύτερο μέρος.

Ο Κέντρικ Ναν με τρίποντο έβαλε τους «πράσινους» μπροστά για 4 (45-49). Ακόμα κι αν οι Ιταλοί έφτασαν μία ανάσα μακριά από την ισοφάριση με τον Σίλντς και τους 5 σερί του πόντους, ο Κώστας Αντετοκούνμπο βρέθηκε εκεί για να το αποτρέψει (54-59).

Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο η Αρμάνι γύρισε το ματς με ένα γρήγορο 5-0 σερί (61-59) με τον ήρωα του Μόντε Κάρλο, Μάριους Γκριγκόνις, να βάζει ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό (61-64) με σουτ από την περιφέρεια.

Άλλη μία σπουδαία εμφάνιση για τον Κέντρικ Ναν, ο οποίος την κρίσιμη στιγμή πήρε την ομάδα στους... ώμους του και με 17 πόντους λκαι 5 ασίστ δήγησε τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στην «διαβολοβδομάδα».

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-41, 56-59, 68-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0