Basket Talk

Παναθηναϊκός: Η... κατάρα των Χριστουγέννων, «τελειώνει» στο Μιλάνο; (video)

Παναθηναϊκός: Η... κατάρα των Χριστουγέννων, «τελειώνει» στο Μιλάνο; (video)
Ματς πριν τα Χριστούγεννα, δύσκολη αποστολή για τον Παναθηναϊκό! Και δεν παίζει μόνο κόντρα στην Αρμάνι, αλλά και στην κακή του παράδοση!

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη «μάχη» με την Αρμάνι Μιλάνο, με ένα στατιστικό που δεν είναι με το... μέρος του, αφού οι «πράσινοι», μετρούν πέντε διαδοχικές ήττες στο επίπεδο της EuroLeague, όσον αφορά τις αναμετρήσεις που λαμβάνουν χώρα πριν τα Χριστούγεννα.

 

Για την ακρίβεια, το Τριφύλλι έχει να κερδίσει έξι χρόνια σε ευρωπαϊκό ματς που διεξήχθη λίγες ημέρες πριν την 25η Δεκεμβρίου, σε αναμέτρηση δηλαδή, με την οποία οι ομάδες ακολούθως, οδηγήθηκαν στο... χριστουγεννιάτικο τραπέζι.


Η τελευταία ευρωπαϊκή επικράτηση των Πράσινων σε... mood Χριστουγέννων, χρονολογείται στις 21 Δεκεμβρίου του 2017. Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα με 69-63 στο Βελιγράδι και είχε πάει με... ηρεμία στις γιορτές.


Έκτοτε όμως, τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Μάλιστα, μέσα σε αυτά υπάρχει και ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ οι Μακάμπι Τελ Αβίβ (δύο φορές), Εφές και Ολυμπιακός, έχουν επίσης καταφέρει, τα ατεελυταία πέντε χρόνια, να «πληγώσουν» τους «πράσινους» εκείνη την περίοδο.

Αναλυτικά οι πέντε διαδοχικές ήττες του Παναθηναϊκού σε παιχνίδια της EuroLeague που διεξήχθησαν πριν τα Χριστούγεννα:

21 Δεκεμβρίου 2018 Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 83-86

19 Δεκεμβρίου 2019 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 88-79 

22 Δεκεμβρίου 2020 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 89-81

23 Δεκεμβρίου 2021 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 65-84

23 Δεκεμβρίου 2022 Εφές - Παναθηναϊκός 88-69 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0