Basket Talk

Μάικ Τζέιμς vs Παναθηναϊκός AKTOR: Όπου τους βρίσκει τους… ισοπεδώνει και αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει! (video)

Μάικ Τζέιμς vs Παναθηναϊκός AKTOR: Όπου τους βρίσκει τους… ισοπεδώνει και αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει! (video)

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Μονακό στο πολυτελές Μόντε Κάρλο για τη 15η αγωνιστική της EuroLeague και το BN Sports ανατρέχει στις φορές που ο Μάικ Τζέιμς έχει αντιμετωπίσει τους «πράσινους» μετά την φυγή του.

Μία «μάχη» μεταξύ παλιών γνώριμων έχει η 15η «στροφή» της EuroLeague και αυτή δεν είναι άλλη από τη Μονακό απέναντι στον Παναθηναϊκό ή καλύτερα τον Μάικ Τζέιμς απέναντι στην παλιά του ομάδα που δεν χάνει ευκαιρία να τον μνημονεύει.

Τα χρόνια του στο «πράσινο» στρατόπεδο έχουν σημαδέψει την ομάδα και τους φιλάθλους της, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να του ζητούν να επιστρέψει. Δεν έχουν κι άδικο επρόκειτο για έναν εκ των καλύτερων παικτών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που βρίσκεται μάλιστα και στο… κατόπι του Βασίλη Σπανούλη για να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν γκαρντ πρωτοκλασσάτο ακόμα κι αν οι φήμες που τον ακολουθούν περί συμπεριφοράς ή συνηθειών προσπαθούν να αμαυρώσουν το όνομά του.

Ο Αμερικανός βρίσκεται ήδη στην… κούρσα του MVP φέτος σημειώνοντας 19,4 πόντους ανά αγώνα και έχει πολλή εμπειρία απέναντι στο «Τριφύλλι» αφού ξέρει την ομάδα πρώτα εκ των έσω, αλλά την έχει αντιμετωπίσει πολλάκις και ως αντίπαλος όντας σε άλλους συλλόγους.

4442192-1.webp

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει διακαώς την δεύτερη σερί εκτός έδρα νίκη του μετά από εκείνη κόντρα στη Βιλερμπάν και με τους απόντες σιγά σιγά να επιστρέφουν, ο Εργκίν Αταμάν προσπαθεί να δουλέψει την «χημεία» της ομάδας.

Βέβαια, οι Μονεγάσκοι είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Αποτελούνται ίσως από την καλύτερη περιφέρεια σε όλη τη λίγκα και φυσικά έχουν για κινητήριο δύναμη τον Μάικ Τζέιμς που πραγματοποιεί το ένα καλύτερο ματς μετά το άλλο έχοντας και στο «βιογραφικό» του την περσινή εκπληκτική σεζόν, που τους οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Final Four.

Μετά την αποχώρισή του από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018, ο Αμερικανός γκαρντ βρήκε σπίτι στην Αρμάνι Μιλάνο. Εκεί, την πρώτη φορά που αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του την έστειλε και στο… καναβάτσο (83-86 στο ΟΑΚΑ) δείχνοντας σε όλους πως είναι «αδίστακτος» και δεν υπολογίζει τους συναισθηματισμούς πάνω στο παιχνίδι.

Από τότε, τον Δεκέμβριο του 2018 έως και σήμερα που θα είναι και η 11η συνάντηση του Τζέιμς με τους «πράσινους» ο 33χρονος γκαρντ έχει κυριαρχήσει κατά κράτος στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είτε ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ είτε και αργότερα της Μονακό.



Οι μοναδικές«παραφωνίες» είναι μόλις δύο, την πρώτη χρονιά της φυγής του στην Αρμάνι όπου οι Ιταλοί ηττήθηκαν στην έδρα τους με 83-95 στον δεύτερο γύρο και στο πρώτο του παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ, όπου οι Ρώσοι έχασαν 102-106 στο «σπίτι» τους.

Σ’ εκείνο το παιχνίδι, τον Ιανουάριο του 2020, που κινήθηκε σε εξαιρετικά υψηλό τέμπο μάλιστα, ο Μάικ Τζέιμς είχε πρωταγωνιστήσει μετρώντας 30 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Έκτοτε όποτε ο Τζέιμς βλέπει τον Παναθηναϊκό μπροστά του δεν χάνει ευκαιρία να τον κερδίζει, κι ακόμη και τις 2 φορές που δεν το κατάφερε πραγματοποίησε επιβλητικές εμφανίσεις. Μετρά 7 συνεχόμενες νίκες απέναντι στους «πράσινους», οι οποίοι θα πασχίσουν να… τριτώσουν τις δικές τους απέναντι στον πρώην παίκτη τους. Θα τα καταφέρουν; Ίδωμεν…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0